Şimdi Ara

İlk nesil Core i5 işlemci driver'ı yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, i5 460m işlemcili ilk nesil i serisi laptop bilgisayarım var win 10 yükledim fakat ekran kartı driverı (hd graphics) bulamadım intelin sitesinde maalesef :( 2. nesil yada daha sonraki driverlar malesef yüklenmiyor. Windows 7 ye uygun driverlarda win10da sıkıntılı. Update ile windowsun kendisinin kurduğu driverda sıkıntılı ta 2009 yılının sürücüsünü kuruyor. Ne yapmalıyım? ilk nesil işlemciye intelin win8 desteği bile yok çok saçma halbuki 2011 de çıkartmıştı ilk i serisini, çokta eski olmamasına rağmen desteği kesmeleri ilginç bu sorunu yaşayan başka kimse varmı?

Çözümünü araştırarak buldum EDIT:

Regedit açıyoruz,
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
    burada sağ taraftaki boş yere sağ tıklayıp Windows sürümünüze uygun (32 bit veya 64 bit) yeni DWORD oluşturuyoruz.
    bu oluşturduğumuz veriye TdrDelay ismini veriyoruz. Sonra çift tıklayıp değer verisini 8 olarak giriyoruz.

Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz işlem tamamdır. Geceden uyku modunda bıraktığım laptop sabah açtığımda artık uyarı vermeden açıldı, sorun kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 2 Eylül 2015; 12:53:37 >

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Intel hd graphics 8.15.10.2900 veya 8.15.10.2993 sürücüsünü yükle windows 10 ile uyumlu bu sürücüler. Uyumluluk windows7 yazsa da tüm windows sürümü için uyumlu ve son sürüm sürücüdür bunlar.
    64bit 32bit farklılıklarına dikkat et sadece.
  • benim laptopta 460m ekran kartıda hd 5650 değiştirilebilir grafik ama sıkıntı yok. cihaz tıkır tıkır çalışıyor.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    INTEL <> AMD geçiş yapabiliyor musunuz sorunsuz? geçiş yapabiliyorsanız windows 10 da bir ilki başarmışsınız sanırım :D hangi sürüm sürücü yüklü pcde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: envertr

INTEL <> AMD geçiş yapabiliyor musunuz sorunsuz? geçiş yapabiliyorsanız windows 10 da bir ilki başarmışsınız sanırım :D hangi sürüm sürücü yüklü pcde?

elle geçiş yapamıyorum ama oyun açtığımda bir kasma olmuyor durduğu yerdede cihaz ısınmıyor. normalde amd de kalsa ısınır intelde kalsa oyunlar kasardı. acaba otomatikmi geçiyor. hatırlamıyorum ama bir ayarda hangi uygulamada performans yada tasarruf kullanacağını soruyordu. sanırım yeni sistemde otomatik geçiş yapıyor. akşama eve geçince incelerim. sorun yaşamadığım için dikkat etmedim, hatta geçişi aradım yoktu kendi kendime artık otomatik geçiyor galiba dedim. dediğim gibi akşama bir bakayım ezbere konuşmak olmasın
  • Zaten onları denedim evet intel ekran kartını görüyor fakat sıkıntım şurda; mesela pcyi uykuya alıyorum akşam (hiç kapatmam neredeyse) sabah uykudan çıkardığımda ekran hemen gelmiyor böyle bi takılıyor gibi oluyor sonra geliyor ve sağ altta sarı ünlem işaretiyle birlikte bir uyarı veriyor [intel hd graphics bir hatadan kurtarıldı gibi] fakat bu uyarı sadece uykuda uzun süre beklerse oluyor yani uykuya alıp kısa sürede açınca sorun yok. Win8 yada 7de böyle bir sorun yaşamamıştım hiç. biliyorum intel win 8e bile destek vermeyi kesmişti ilk nesil i serisi işlemciler için, kaldıki win10 için hiç çıkarmaz :( neden üvey evlat muamelesi gördü bu ilk nesil anlamıyorum, i3 ikinci nesilin bile yeni sürücü desteği var? i5 i7 ilk nesilin yok?
    Bu işlemciler için yeni sürücüler çıkmayacak malesef. Bende de i5 480m var. Windows 7 kullanıyordum windows 10 u deneyeyim dedim tam bir fiyasko oldu driverlar açısından şimdi Windows 8.1 kullanıyorum gayet performansından memnunum ssd olmadan 10sn nin altında açılıyor pc daha ne olsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de sizdekine yakın bir laptop var i3-330m ve arada değiştirip i5-520m ile de kullanıyorum, windows 7'den 8'e geçince epey süre ben de grafik yazılımını bulamamıştım, yabancı bir sitede Catayst 13.1 sürümünü önermişlerdi onu bulup yükledim ve Windows 8'de, 8.1'de ve şimdi de Windows 10'da sorunsuz olarak aynı sürücüyü kullanıyorum.

@altuntepe2, envertr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 1 Eylül 2015; 20:27:49 >

• cmldrs kullanıcısına yanıt
    Sorun harici ekran kartında değil benimkinde nvidia 320m var sıkıntısız çalışıyor o fakat intel dahili ekran kartı sürücüsü sıkıntılı maalesef :( uykuda fazla beklerse açtığımda aşağıdaki uyarıyı alıyorum sürekli:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 1 Eylül 2015; 21:10:35 >

Daha önce epey uğraştığımdan harici ekran kartı olarak algılamışım, bendekinde tek Amd ekran kartı var, intel yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 1 Eylül 2015; 21:18:15 >
  • bende de i5-460m var , sıkıntısız windows 10 çalışıyor...
    i5 ler intel ekran kartı entegreli geliyor sizde nasıl yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

bende de i5-460m var , sıkıntısız windows 10 çalışıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: envertr

i5 ler intel ekran kartı entegreli geliyor sizde nasıl yok?

windows 10 çalışmasında sıkıntı yok zaten, yukardada belirtmiştim uykuda uzun süre bekleyince açtığımda uyarı geliyor intel hd graphics hatadan kurtarıldı diye. Neyseki windowsun sitesinden sorun çözümünü buldum buradada paylaşayım aynı sorunu yaşayan kullanıcı olursa diye:

Regedit açıyoruz,
    burada sağ taraftaki boş yere sağ tıklayıp Windows sürümünüze uygun (32 bit veya 64 bit) yeni DWORD oluşturuyoruz.
    bu oluşturduğumuz veriye TdrDelay ismini veriyoruz. Sonra çift tıklayıp değer verisini 8 olarak giriyoruz.

Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz işlem tamamdır. Geceden uyku modunda bıraktığım laptop sabah açtığımda artık uyarı vermeden açıldı, sorun kalmadı.

• Laptopun özelliğinden olsa gerek, (Toshiba Satellite L500-1UU) her iki işlemcide de sadece harici ATI Mobility Radeon HD 5145 (eski adı HD 4570) grafik kartı çalışıyor. Sanırım işlemcinin grafik işlemcisi olsa da anakartta bağlantısı olmadığından mıdır bilmem, sadece harici ekran kartı mevcut. Çünkü laptopun özelliklerinde de Intel ekran kartından bahsedilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 2 Eylül 2015; 16:33:29 >
    Çok iyimiş ya keşke bizde kapatabilsek şu inteli :/ Toshiba işte marka belli ediyor kendini. Siz mesela 4000/5000 serisini kullanabiliyorken biz 6000/7000 serisini çalıştıramıyoruz windows 10da. HP mi bir daha tövbe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Merhaba, i5 460m işlemcili ilk nesil i serisi laptop bilgisayarım var win 10 yükledim fakat ekran kartı driverı (hd graphics) bulamadım intelin sitesinde maalesef :( 2. nesil yada daha sonraki driverlar malesef yüklenmiyor. Windows 7 ye uygun driverlarda win10da sıkıntılı. Update ile windowsun kendisinin kurduğu driverda sıkıntılı ta 2009 yılının sürücüsünü kuruyor. Ne yapmalıyım? ilk nesil işlemciye intelin win8 desteği bile yok çok saçma halbuki 2011 de çıkartmıştı ilk i serisini, çokta eski olmamasına rağmen desteği kesmeleri ilginç bu sorunu yaşayan başka kimse varmı?

Çözümünü araştırarak buldum EDIT:

Regedit açıyoruz,

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Yeni OS sorun çıkarabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında iyi marka falan değil, hangi amaçla özelliği kısıtladılar ise (tamamen duygusal olabilir), eğrisi doğrusuna denk gelmiş. Tabi bir de adamlar bu ürünleri planlarken herhalde 2-3 yılda bir yenileneceğini hesaplıyorlardır, bizim bir aleti 5-6 yıl kullanacağımızı nereden bilsinler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.