Şimdi Ara

İlk motor olarak | Honda PCX 150 vs Mondial Buffalo 250

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, motor almak istiyorum da. Sizlerden yardım istiyorum. Sıfır ya da ikinci el fark etmez. Arabalardan ve motorlardan hiç anlamadığım için size soruyorum. Sıfır ya da ikinci el avantajları nelerdir motor alırken?

• sıfır alırsan kafan rahat olur. (sorunlumu ,kazalımı, dolandırıldım mı olayı olmaz)
    2. el alırsan verdiğin paraya acımadan biner, düşe kalka öğrenirsin

psx 150 iyi seçim yamaha deliğht alternatif olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregirit -- 28 Temmuz 2014; 16:09:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregirit

sıfır alırsan kafan rahat olur. (sorunlumu ,kazalımı, dolandırıldım mı olayı olmaz)
    2. el alırsan verdiğin paraya acımadan biner, düşe kalka öğrenirsin

psx 150 iyi seçim yamaha deliğht alternatif olabilir

Teşekkür ediyorum, bakıyorum hemen.
  • Merak ettiğim bir şey daha var. Buffalo 250CC motorun hız göstergesi 140 iken, PCX 150CC motorun hız göstergesi 160... Motor hacmi moturun yapabileceği hız ile alakalı değil mi?
  • motorun hız göztergesine pek kafayı takmayın
    ama japon 150cc lik bir motoru çin malı 250 cc motora tercih ederim.
    örnek megane 2 1400 cc araçlardada 250 kadran var
    buffalo 16 bgmiş çoğu 250 cc nin 25-30 bg arası olduğu düşünülürse sıkıntılı bir durum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregirit -- 28 Temmuz 2014; 16:27:19 >
  • Yamaha D'elight güzelmiş. Renk seçeneği de fazla. Ama bundan biraz büyük olsun istiyorum boyut olarak, nedenini de bilmiyorum. Ama fiyat olarak uygun. PCX 250CC 8300 TL iken D'elight 5000 TL civarı.
  • Bir de yakıttan anlıyorsanız bu üç motor için KM'de ne kadar yakabileceğini öngörebiliyor musunuz?

*Mondial Buffalo 250CC -
    *Honda PCX 150CC -
    *Yamaha D'elight 114CC -
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mondial 250cc olduğundan biraz fazla yakabilir.
    araştırdığım kadarı ile mondiler cüssesinin hakkını vermiyor. 16 bg 250 cc pek mantıklı gelmedi
    cüsseli psx daha mantıklı gibi
    sym ve kymcolara bak istersen
  • Vay bu Buffalo çok şık duruyor

Fiyatı da güzelmiş.

Bravo Mondial
  • Honda pcx 150 ile Yamaha Delight aynı klasmanda değil bence. Bir alt seviye olarak bakmalısın ve dediğin gibi delight küçük bir scooter.
    Pcx daha cüsseli ve maxi scooter görünümü var. Sıfır pcx 150 pahalı geliyorsa 2. el 2013 model 10000 km civarı pcx 125'i 6000 civarına alabilirsin, Yamaha Deligh'a çok iyi bir alternatif olabilir.
    Açıkçası ben 125 ve 150 cc segmentinde Honda pcx'ten başka mscooter tanımam. Vitesli dersen o ayrı tabi o zaman iş değişir.
    Altın elbiseli adamın başlangıç motoru videosunu ve honda pcx 125 videosunu izlemeni öneririm. Karar vermende yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z_vitamini

Honda pcx 150 ile Yamaha Delight aynı klasmanda değil bence. Bir alt seviye olarak bakmalısın ve dediğin gibi delight küçük bir scooter.
    Pcx daha cüsseli ve maxi scooter görünümü var. Sıfır pcx 150 pahalı geliyorsa 2. el 2013 model 10000 km civarı pcx 125'i 6000 civarına alabilirsin, Yamaha Deligh'a çok iyi bir alternatif olabilir.
    Açıkçası ben 125 ve 150 cc segmentinde Honda pcx'ten başka mscooter tanımam. Vitesli dersen o ayrı tabi o zaman iş değişir.
    Altın elbiseli adamın başlangıç motoru videosunu ve honda pcx 125 videosunu izlemeni öneririm. Karar vermende yardımcı olabilir.

Vitesli bir şey düşünmüyorum. 1 yaşında 125'liğe 6000 TL vermek yerine 150'lik sıfır düşünüyorum. Ama belli olmaz tabi. Tamam, teşekkür ederim izleyeceğim birazdan videoları.

• quote:

Orijinalden alıntı: z_vitamini

Honda pcx 150 ile Yamaha Delight aynı klasmanda değil bence. Bir alt seviye olarak bakmalısın ve dediğin gibi delight küçük bir scooter.

İkisini de izledim, çok teşekkür ederim. Size birkaç soru sormak istiyorum.

1- Gerçekten acemi sürücüler için başlangıç olarak ikinci el ucuz bir motor mu önerirsiniz AEA'nın dediği gibi? Ben misal ömrümde toplasan 10 saat kullanmamışımdır. Ki dönüşlerde ilk önce döneceğimiz yöne bakmamız gerektiğini de videolardan öğrendim. O derece yani..

2- Honda'nın sitesinde(TR) motor hakkında böyle açıklayıcı bilgiler yok sanırım. Anlattığı özellikler PCX için de geçerli midir? Otomatik stop vebenzeri...

3- Bugün birkaç kez sordum; ama anlamadım hala. Bununda hız göstergesi 160. 250cc, 150cc ya da 125cc'nin göstergeleri neden hep aynı?

4- PCX 125 dururken 2-3 bin TL daha fazla verip de PCX 150 almak ne kadar mantııklı?

Çok teşekkür ederim gerçekten.

• "- Sitede belirtilen tavsiye edilen perakande satış fiyatları, 01/07/2014 tarihinden 31/07/2014 tarihine kadar geçerlidir."

Sitesinde bu yazıyor. Ben de muhtemelen ağustos sonu gibi almayı planlıyorum.

8200 TL olan fiyatı artar mi sizce? Nasıl bir politika izliyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende sizin gibi ilk kez motor kullanıyorum ve Honda 125 PCX ile başladım eğer bütçeniz müsait ise PCX 150 ile başlamanızı tavsiye ederim kullanımı çok basit ve yakıt cimrisi bir motordur. Ama dediğim gibi bütçe meselesi tartışılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keagon

Merhaba bende sizin gibi ilk kez motor kullanıyorum ve Honda 125 PCX ile başladım eğer bütçeniz müsait ise PCX 150 ile başlamanızı tavsiye ederim kullanımı çok basit ve yakıt cimrisi bir motordur. Ama dediğim gibi bütçe meselesi tartışılabilir.

Kredi kartı ile taksit yapıyorlarsa çok daha rahat edeceğim aşikar. Bunun yanında en önemli nokta, motoru nereye koyacağımdır. Apartman girişi bir ihtimal; ama dört basamak var. Uygun bir aparat ile de zorlar gibi tek başıma beni... Ki kapı önüne sığacağı da muamma.

Düşünüyorum.

Bu arada 125'lik ile 150'lik arasında yakıt farkı yok denecek kadar azdır değil mi? Sizin motor ne kadar yakıyor?

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereqsiz -- 29 Temmuz 2014; 11:15:15 >
  • Ben araba kullanırken 20 liraya bir kez işe gidip gelirdim şu an ise bir depo 28 lira ve 3 haftadır falan geziyorum ortalama yakıt 270 - 290km arası bir depo ile.
    Apartman içi güvenli bir ortam ama diğer komşularınız buna tepki gösterebilir. Kapı önü ise benim gibi her çıtırtıya koşmanıza, huzursuzluğa neden oluyor ve pek güvenli değil önerim garaj yada otopark.

NOT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keagon -- 29 Temmuz 2014; 11:24:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

1- Gerçekten acemi sürücüler için başlangıç olarak ikinci el ucuz bir motor mu önerirsiniz AEA'nın dediği gibi? Ben misal ömrümde toplasan 10 saat kullanmamışımdır. Ki dönüşlerde ilk önce döneceğimiz yöne bakmamız gerektiğini de videolardan öğrendim. O derece yani..

2- Honda'nın sitesinde(TR) motor hakkında böyle açıklayıcı bilgiler yok sanırım. Anlattığı özellikler PCX için de geçerli midir? Otomatik stop vebenzeri...

3- Bugün birkaç kez sordum; ama anlamadım hala. Bununda hız göstergesi 160. 250cc, 150cc ya da 125cc'nin göstergeleri neden hep aynı?

4- PCX 125 dururken 2-3 bin TL daha fazla verip de PCX 150 almak ne kadar mantııklı?

Çok teşekkür ederim gerçekten.

1. İkinci el ve hafif bir scooter ile 5.000-10.000 KM yaparak ilk tecrübenizi böyle kazanmanız sizin için daha avantajlı olabilir. Yeteri kadar tecrübe edindikten sonra sıfır maxiscooter almanız daha mantıklı.

2. PCX 125http://honda.com.tr/motosiklet/scooter/pcx-125/teknik-ozellikler PCX 150http://honda.com.tr/motosiklet/scooter/pcx-150/teknik-ozellikler

3. Motosiklet CC ve hız göstergesi oranıyla performansı hakkında bir bağlantı kurulamaz. Dikkat etmediğiniz sıkıştırma oranı, tork, ateşleme zamanı gibi pek çok parametre motosiklet performansını, verimliliğini ve yakıt tüketimini etkiler.

4. Başlangıç motoru için PCX 125 bile lüx bence. Ne kadar tecrübesiz olduğunuzu kendiniz yazmışsınız zaten. Yukarıda da yazdığım gibi ikinci el SYM Fiddle II 125 ya da Kymco Agility City 125 ile başlamanızı tavsiye ederim. En az 10.000 KM kullandıktan sonra istediğiniz maxiscooteri sıfır alıp kullanırsınız.

Bu arada şayet eğitim almak isterseniz;
    http://www.gisakademi.com/index.php/hizmetler/egitimler/motosiklet-egitimleri.html
    http://www.hondamotosiklet.com/

• Mondial Buffalo 250 'alda gör gününü asadasd :D motor yolda dökülünce söversin artık paso :D
  • EhEğitim almayı düşünmüyorum. İkinci ele de için gitmiyor. Şu ehliyeti bir alayım, o zamana kadar araştırmaya ve soruşturmaya devam.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım arkadaşlar. Teşekkür ederim ilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Keagon

Ben araba kullanırken 20 liraya bir kez işe gidip gelirdim şu an ise bir depo 28 lira ve 3 haftadır falan geziyorum ortalama yakıt 270 - 290km arası bir depo ile.
    Apartman içi güvenli bir ortam ama diğer komşularınız buna tepki gösterebilir. Kapı önü ise benim gibi her çıtırtıya koşmanıza, huzursuzluğa neden oluyor ve pek güvenli değil önerim garaj yada otopark.

NOT: imla

Apartman dört katlı ve dört daireden oluşuyor. Giriş kattayım, kapımın yanındaki boşluğa bebek arabaları, bisiklet falan koyuyorlar. Bir zahmet onları kaldırırlar, ben kullanırım. Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Tek sıkıntı motoru apartmana sokmak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.