İstanbul Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisi İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırma ve geliştirme yatırımlarını artırarak yüksek teknoloji gerektiren sistemleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, yerli ve milli olarak geliştirilen üç boyutlu arama radarı ve aydınlatma radarı gibi sistemlerinin de bu gemiyle ilk kez kullanılmaya başlanacağını dile getirerek, MİLGEM istif sınıfı gemilerin MİLGEM ada sınıfı gemilerden ana farklılığının hava savunma kabiliyetinin artırılması olduğunu kaydetti. Bunun için geliştirmesi süren milli dikey atım sistemini de İstanbul Fırkateyni'nde ilk kez kullanacaklarını vurgulayan Erdoğan, ilk milli gemisavar füzesi Atmaca'nın gemilere entegre edilmeye başlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, denizaltı platformlarından uçak gemilerine kadar çeşitli muharip deniz platformlarının ileri teknolojiye sahip yerli ve milli silah ve sensör sistemleriyle birlikte geliştirilmesini ve bunların ihracatını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. MİLGEM istif sınıfında 6, 7 ve 8'inci fırkateynlerin inşasıyla ilgili süreci de yakın zamanda başlattıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Anadolu gemimizden sonra yerli ve milli olarak planlayacağımız uçak gemimiz bizi bu alanda en üst lige taşıyacaktır, bunun da görüşmelerini yapıyoruz ve süratle onun da adımını inşallah atacağız. Kaptanı Derya Barbaros Hayrettin Paşa 'Denizlere hakim olan cihana hakim olur.' diyerek deniz gücünün önemini ifade etmiştir. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak kendimizi bu alanda sürekli geliştirmek, ileri teknolojilerle altyapımızı güçlendirmek durumundayız. Bunu da ancak bütüncül bir bakış açısıyla başarabiliriz. Kamu ve özel sektörüyle Türk savunma sanayinin tamamı bir bütündür. Terör örgütleriyle simbiyotik ilişkisi olanların tamamı yalan, tamamı çarpıtma ürünü hezeyanlarının bizi doğru yoldan alıkoymasına müsaade edemeyiz. Bunların amacı ülkemizi sadece askeri açıdan değil ekonomik olarak da dışarıya bağımlı kılmaktır." MİLGEM Projesinin 5. geminin, denize indirilmesinin ardından yapılacak testlerin ardından 2023'te teslim edilmesi hedefleniyor ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlk milli fırkateyn F-515 suya indirildi

-
-
Savunma sanayi iktidarlardan bağımsızdır.Türk savunma sanayi bugünlere kolay gelmedi.Kıbrıs 1960'lardan itibaren özellikle Süleyman Demirelden itibaren Türkiye kendi savunmasını kurmak için yatırımlar yaptı.1974 Kıbrıs Harekatından sonra karşılaştığımız ambargolar bizlere savunma sanayinin önemini iyice öğretti.İşte bugün F-515 isimli fırkateynimiz suya indirildiyse o günlerden bugünlere kadar aralıksız devam eden çalışmalar sayesiyle oldu.Bu yolda nice mühendisimiz şüpheli ölümlerle aramızdan ayrıldı.Onları saygıyla anmamak olmaz.
Velhasız Türkiye donanmaya daha fazla önem vermelidir.Bir yarımada ülkesiyiz ve çevremiz denizlerle çevrili.Denizlere hakim olmazsak Anadoluya da hakim olamayız.Cem Gürdeniz'in dediği gibi 'Anadolunun savunması denizden başlar''....
-
Savunma sanayi iktidardan bağımsızdır
1960 dan itibaren Türkiye savunma sanayinde neler üretti mesela ?
Demirel 'den bahsetmissin 1974 demişsin .bu kadar zor değil bu hizmeti yapanları takdir etmek hükümeti taktir etmek ..bu kadar kivranmak zarar veir vücuduna.
Savunma sanayi daha nereye bağlı bilmiyorsun 😁
Savunma sanayi kime bağlı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 23 Ocak 2021; 22:34:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Umarım kısa sürede uçak gemimizi de yapabiliriz.
-
İşte chp ve zihniyeti diye bundan bahsediyorum. yapılan Fırkateyn yada siha ihalardan memnun olmak yerine, tayyip bilmem kaç yılına kadar başında kalacak diye korkuyor :) sizinde durumunuz vahim ne diyeyimki böyle bir ruh hali ile yaşamak zor olsa gerek :)
-
Evet ama bence o kadar da bağımsız değil. Akp bir şey yapmadıysa bile bunların yapılmasına engel olmadı, ergenekon davaları hariç. Yoksa bunlar 30-40 yıldır gizli yürütülen projeler. Ergenekon olmasaydı bunlar çok daha erken bitirilebilirdi ama. Ekonomiyi de beceremediler orası ayrı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 24 Ocak 2021; 0:16:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah emegi gecenlerden razi olsun,daha iyilerini yapmayi nasip etsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@furandor Beni kendinle karıştırma kopyala yapıştır söylemleri en iyi siz bilirsiniz.Elbette Türk savunma sanayisinin nereye bağlı olduğunu biliyorum.Bu sanayi 1985 yılından beri Türkiye Cumhuriyetine bağlıdır.Önceden MSB'ye bağlı daha sonra ise CB'ye bağlanan bir kurumdur.2018'de ise sadece adı değiştirilmiştir o kadar.Yani senin partinden çok önce var olan bir kurumdan bahsediyoruz.Gerçi sen kurumların tarihlerinden de bir haber olduğun için elbette 1985'ten beri Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurumun 2018'de Cumhurbaşkanlığına 'yeniden' bağlandığını sanman normal.Ama üzgünüm devlet kurumları devlete bağlıdır senin partine değil.O ak kafan alabiliyor mu bunu?Garibim hızını alamasa tüm devlet kurumlarını da kendi partisine bağlı alt organlar olarak anlatmaya başlayacak.
Dahası ben ilk yorumumda senin partini yermedim ki?Türk savunma sanayisinin nerden nerelere geldiğini çok kısa özet şekilde ifade etmeye çalıştım.Ardından bu uğurda hayatlarını şüpheli şekilde kaybeden mühendisleri andım.En sonda da Türk donanmasının daha da kuvvetlenmesi gerektiğini söyledim.Ancak ak kafan ideolojik olarak yıkandığı için hezeyanlar içinde bilgisizliğini ortaya döktün.Ben yorumumda Türk savunma sanayisini ve donanmanın daha da güçlendirilmesi gerektiğini söylerken ağzından köpükler saçarak meseleyi 'parti' meselesine çekende sen oldun.Bence hezeyanlarını bir kenara bırakta daha fazla kendini rezil etme.
Son olarak bu fırkateynleri Süleyman Demirel yaptı da demedim.Sadece onunla başlayan çıkartma gemileri yapma sürecinin sonunda artık kendi fırkateynlerini yapar duruma geldiğimizi anlatmak istedim.Kısacası tarihsel süreç içinde Türk donanmasının geldiği seviyeyi anlattım.Ancak dediğim gibi ideolojik olarak beyni yıkanmış birisinin saçma hezeyanlarına maruz kalıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 24 Ocak 2021; 0:39:49 >
-
Bu fırkateynimiz ile 7 denizlere hükmetmemize sayılı günler kaldı.
-
1 ucak gemisine bindirecek ucak yokquote:
Orijinalden alıntı: Cem_AlimUmarım kısa sürede uçak gemimizi de yapabiliriz.
2 ucak gemisine gerek yok akdeniz disi operasyon mümkün değil bu ekonomi ve siyaset ile
3 ucak gemisini besleyecek filo yok ucak gemisi tek gezemez yanina yeni çok gemi lazım bunlar hep kaynak demek
Yeni gemimiz hayırlı olsun denizlere hukmeden dunyaya hukmeder suan donanma ve hava kuvvetleri kara kadar onemli hale geldi artik akdeniz yuzunden
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hafif fırkateyn ama takılacak olan silah ve radarlara bakarsak gayet dolu bir gemi.
Yunan yorumcular gemiye b.k atiyorlarmis olsun... Düşmanın aptalı makuldur umarım kurmayları da böyle düşünüyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Umarım kısa sürede uçak gemimizi de yapabiliriz. |
Savunma sanayi iktidarlardan bağımsızdır.Türk savunma sanayi bugünlere kolay gelmedi.Kıbrıs 1960'lardan itibaren özellikle Süleyman Demirelden itibaren Türkiye kendi savunmasını kurmak için yatırımlar yaptı.1974 Kıbrıs Harekatından sonra karşılaştığımız ambargolar bizlere savunma sanayinin önemini iyice öğretti.İşte bugün F-515 isimli fırkateynimiz suya indirildiyse o günlerden bugünlere kadar aralıksız devam eden çalışmalar sayesiyle oldu.Bu yolda nice mühendisimiz şüpheli ölümlerle aramızdan ayrıldı.Onları saygıyla anmamak olmaz. Velhasız Türkiye donanmaya daha fazla önem vermelidir.Bir yarımada ülkesiyiz ve çevremiz denizlerle çevrili.Denizlere hakim olmazsak Anadoluya da hakim olamayız.Cem Gürdeniz'in dediği gibi 'Anadolunun savunması denizden başlar''.... |
Benzer içerikler
- şark kurnazı ne demek
- genç emeklilere tavsiyeler
- erlik kimdir
- sezen aksu pkk
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- stanley geri çağırma
- hyundai tucson engelli fiyatı
- togg renk seçenekleri
- kuantum bilgisayar nedir
- bimcell numara taşıma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X