bugün oynayabildim oyunu, o yüzden anca şimdi ilk izlenim yazabiliyorum :)
oyun wii'de en çok beklenen oyundu denebilir... sonuçta yapı ve kullanım itibariyle Wii-remote tamamiyle bir ışın kılıcı... oyunda da buna ağırlık verilmiş denebilir... kontroller çok güzel düşünülmüş... tuşlara istenen görev verilemiyor ama tuşlar o kadar olması gerektiği şekilde ayarlanmış ki... remote kılıcı, nunchuck force'ları yönetiyor... böyle bir durumda nasıl rahat diyebilirim... en basiti force grip yapıp birini havaya kaldırıp force puch mu çekeceksiniz? force elinizle(nunchuck) Z tuşuna basın sonrasında o elinizi ileri doğru itin... tam olması gerektiği gibi... aynı şekilde kılıç yönetimi... blok yapmak için A tuşuna basıp remote'u yan tutuyorsunuz... aynı bir kılıçla yatay blok yapmak gibi... vurmak için zaten bir tuş kullanmıyorsunuz... remote'u ne yöne savurursanız(yada ileri doğru saplama) kılıcı o yana savuruyorsunuz... kılıcı savurup savurup üstüne force push çekmeler filan gerçekten başarılı...
grafikler de bir PC yada PS3 gibi olmasa da Wii için gayet güzel geldi... özellikle etraftaki herşeyi kopartıp fırlatabildiğiniz bir oyunda takılmalar olmaması filan gayet iyi...
oynanış olarak kumandalar son derece iyi... kamera bazen abuklaşıyor ama çok büyük bir sorun olmadı... bir noktadan sonra kılıç yada force savurmak insanı yoruyor ama olsun :) tembel olmamak lazım... özellikle bazı hayvni hamlelerde oyun sinematik bir hal alıyor ve sadece kumandalardan ekrana çıkanı savurmanız gerekiyor... böylece hem oyundan kopmayıp hem de çok güzel şeyler izleyebiliyorsunuz(AT-ST'yi kağıt gibi buruşturup atmak mesela)
ayrıca Wii'ye özel de bir mod var oyunda... Duel... 2 kumandası olanlar için evde 2 kişi kapışmaya yarıyor :)) tam ev dağıtmalık yani :)
daha oyunda çok ilerlemedim, bitirmektense çok uzağım ama diğer sitelerde 6-7 saatlik bir gameplay'i olduğu yazıyor... yani wiide oynadığım en kısa oyun ama Duel olayı ömrünü uzatıyor... ayrıca arada bir ışın kılıcı savurmak için evde bulunmasını isterim
almak isteyenlere tavsiyem shopto.net sitesinde indirimde £19.90... £3.5 da kargosu... en geç 1 haftada kapınıza geliyor oyun...