Şimdi Ara

İlk İş Tecrübemde Battım Sanırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu benim ilk iş tecrübemdi. Eskişehir'i bilenler bilir burada 222 park diye Türkiyenin en büyük eğlence kompleksi var. Bu hafta çarşambadan pazara festival vardı.Bende bir girişimci üniversite öğrencisi olarak bir arkadaşımla orada stand açmaya karar verdik(daha doğrusu bizim şenliklerde akadaşımın standında zaman geçirirken onlar bize teklif getirdi)

Neyse işe gelelim; arkadaşın profesyonel foğraf makinası ile 222 park hatırası resimleri çekecektik. T abi öyle yavan değil bayanları cariye erkekleri padişah kıyafeti içine sokarak).

Başıma gelen şanssızlıklar:

1. İlk gün reklam iyi yapılmadığı için 3000 kişi beklenirken 200 kişi bile gelmedi

2. Resim çekiminde kullanacağımız padişah kaftanını bir öküz havuza düşürdü

3. Başka bir yerde aynı zamanda bir festival daha başladı

4. Aralıklarla yağmur yağışı oldu ve hala yağmakta

5. Elemanın biri fesival alanında düşüp hastaneye kaldırıldı bu da katılımcı sayısını etkiledi

Evet arkadaşlar çok pis zarar etmekteyim. İlk iştecrübemde böyle olması canımı çok sıktı. En az kişi başı 200ytl cepten vereceğiz sanırım. Şimdi tekrar stand açmaya gidiyorum. Eskişehirli arkadaşları beklerim(fakire bi yardım)

HERŞEYE RAĞMEN GİRİŞİMCİ RUHUMU KORUMAYA DEVAM EDİP SONUNDA PARAYI BULACAĞIM

• dostum vazgeçme umarım başarırısın bende bi dükkan açmayı düşünüyorum aklımda hep zarar yaparım gibisinden düşüncler var umarım projem hayat bulduğunda mutlu olurum çünkü bu benim hayatta olmak istediğim tek şey

umarım havalarda düzelir ve yeni açacağın stand da paranın anasını ağlatırsın
  • yazık ya inşallah düzelir
  • üzüldüm senin adına şansız bi günmüş..
    umarım Allah bereket verir iyi şanslar..

• Canın sağolsun, sen azimli olduktan sonra, aynı zamanda eleştirilere açık ve varsa hatalarından ders almayı bilen biriysen başarılı olursun...

Pes etme
  • İlk olarak geçmiş olsun
    Yapa yapa büyükbir girişimci olursun inş. pes etme haaaa
  • hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. ben dalga geçilecek diye beklerken böyle yüreklendiren şeyleri duymak çok hoşuma gitti.

Dediğiniz gibi pes etmeyeğim. orada başka insanlarla tanıştık daha başka teklifler geldi. onları değerlendireceğiz.

birazda hırs oldu ben bu işten para kaxanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir_ -- 26 Mayıs 2007; 5:41:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • devam et arkadaşım pes etme sadece şanssız bi gün olmuş senin için her zaman aynı olacak deil ya hep destek tam destek
  • para kazanmak okadar kolay olsaydı herkes zengin olurdu dostum,

ticaret ve girişimcilik o kadar kolay olsaydı kim memur ve işçi olurdu ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdemir_

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. ben dalga geçilecek diye beklerken böyle yüreklendiren şeyleri duymak çok hoşuma gitti.

Dediğiniz gibi pes etmeyeğim. orada başka insanlarla tanıştık daha başka teklifler geldi. onları değerlendireceğiz.

birazda hırs oldu ben bu işten para kaxanacağım

Aslında dh güzel bir paylaşım platformu ama bazı arkadaşlar yaşlarından veya cahilliklerinden dolayı bunu anlayamıyorlar.
    Benimde birçok denemelerim olmuştu . Ama zamanla insan olgunlaşıp tecrübe sahibi olunca zaten kendi yolunu kendisi çizebilecek kıvama geliyor. Sizde inşallah istediğiniz başarıyı ve potansiyeli yakalarsınız...

• Hocam çok geçmiş olsun... O kadar şanssızlık aynı anda başına geldiyse ya sende ya da o mekanda bi uğursuzluk var...

Bi dahaki stand dan bir önceki gün ne biliyim bi türbeye falan git bakalm
  • Kim kaftanla fotoğraf çektirmek ister ki...
  • yemek üzerine bi stand açsaydın keşke kimse resim çektirmek istemez
  • "Yaptığımız şeyler için pişmanlık zamanla geçer, ne var ki, yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur. Sydney J. Harris"

Bir üniversite öğrencisi olarak birşeyler yapmaya çalışman çok güzel. Yılma ve devam et. Bu gün fotoğraf çekersin yarın başka bir iş yaparsın. Belkide günün birinde başarılı bir işadamı olursun. Vehbi Koç bile küçük bir bakkal dükkanıyla başlamış işe...
  • Geçmiş olsun, başka bir yerdeki festival dediğin Biyer'deki bira festivali mi?
    Kapısının önündeki adamlar caddenin karşısındaki gençlere sesleniyorlardı "Hey arkadaşlar hadi gelin biz buradayız, eğlence burada bira burada" baya uğraşıyorlardı yani.
    222'nin önündeki siyah takım elbiseli korumaları görünce gelmeye korkuyordur millet.
  • Evet @saltuk biyerdeki festivali kast etmiştim. orasıda boş çekiyormuş. Eskişehir'e bi haller oldu eskiden olsa öğrenciler eğlenceye akardı. Sen gel ben o kapıdaki siyah takımlı adamlarla muhabbet kurdum. sana bi şey yapmazlar söz. Hem bi resmini çekeriz

Kaftanla kim resim çektiren arkadaşlar hiç üniversite festivallerine katılmadı sanırım. Festivallerde pastaya parayla hedef olanlar dahi olur.Hem bu tür resimler gelecekte katıldığın aktivitelerin hatıraso larak saklanır. Biz Osmangazi üniversitesi şenliklerinde günde 100 resim çekiyorduk kaftanla
  • bir öğrenci olarak para kazanmaya çalışman çok güzel bir davranış sakın pes etme festival gibi yerlerde ucuz yiyecek ne satsan gider bir de bu açıdan düşün.
  • senin adına sevindim,unutma ki ileride bir yerlere gelmek istiyorsan bunun gibi ufak tefek zararlar sana oldukça fayda sağlayacaktır..yediğin her kazık,iflas ve bu tip başarısız sonuçlar tecrübe olarak geri döner sana..
    Tecrübeyle sabittir

Hiç bir zaman pes etme ve risk almaktan korkma
  • Ben geldim geçen ama içeri girmemle çıkmam bir oldu (acil bir telefon gelince)

Şimdi de finaller başlıyor,merak etmiyor değilim ama napalım bir dahaki sefere...

Sana da geçmiş olsun,tecrübe olmuş işte,herşey ha deyince olmuyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

Ben geldim geçen ama içeri girmemle çıkmam bir oldu (acil bir telefon gelince)

Şimdi de finaller başlıyor,merak etmiyor değilim ama napalım bir dahaki sefere...

Sana da geçmiş olsun,tecrübe olmuş işte,herşey ha deyince olmuyor...

Zaten final haftası olduğu için pek bi kalabalık olmuyor. Cuma ve cumartesi gecesi çok dehşet bir kalabalık vardı. Milleti kapıdan geri çevrilmek zorunda kalıyorlardı. Festivalin pek merak edilecek tarafı yoktu. Sadece kalbur üstü dediğimiz kesim gecelere akmaya gelir olmuş 222 ye. Eski doorstan eser kalmamış

Benim için gerçekten güzel bir tecrübe oldu. Biz orada resim çekemesekde. fındıkçıya, langırtçıya midyeciye, falan yardım ettik. İnsanları bu sayede çok daha iyi gözlemliyor insan

Bu arada yaptığımız hesaba göre hiç zarar etmiyoruz . YANİ İLK İŞ TECRÜBEMDE BATMIŞ OLMADIM.

Hep babamdan haşlık alan biri olarak bu işe başlamadan önce babama bana 1 hafta para verme kendi paramı kendim kazanacağım gibi idealı bir söz söyledim . Ve para kazanamıyınca sözümden dönmemek için para isteyemedim. Bu bir hafta boyunca hayatımda ilk kez parasız kaldım ve ne kadar kötü bir şey olduğunu anladım. Allah kimseyi parasızlıkla imtahan etmesin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.