Şimdi Ara

İlk F 35’e Türk bayrağı asıldı ’yerli uçak’ için heyecan arttı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
1
Favori
20.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • emeklemeden koşulmaz bunu hepimiz biliyoruz galiba, üretim işinin nasıl olduğunu bildiğim için uçak parçası yapmak o kadarda üstün bi teknoloji değil zaten, bence muhim olan o uçağı tasarlamak uçabilir hale getirmek, üretmek işin o kolay kısmı, TAI dede çalışanlarla konuştum tek yaptıkları parçayı işlemesi için (CNC) makinasına bağlamak
  • bu uçağın civatalarını biz mi üretiyoruz?
  • İşin içinde nATO var ve siz seviniyorsunuz pehhhhhhhhhh
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Kale Havacılık, bu proje kapsamında uçağın arka kuyruğunda ki yatay stabilizorun iskeletini oluşturan parçaları üretiyor.

Ne önemli bir parçaymış...

İlk F 35’e Türk bayrağı asıldı ’yerli uçak’ için heyecan arttı

Bildiğim kadarıyla bu uçaklarda çok önemli parçalar bunlar.
  • eğer şu gösterilenlerse tabiki önemli parçalar bunlar, bu parçalardaki 1 mm lik bozukluk bile uçağın gidişini etkiler
  • http://www.trmilitary.com/forum/

bilgi sahibi olmadan işbembeden sallamayalım

@Hüso58 yaptıgın yorum için tebrik ederim arkadaşım,sanırım trmilitary nin üst-rütbeli üyelerinden birisiydin diye hatırlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kudal

bu uçağın civatalarını biz mi üretiyoruz?

Halı paspasları da biz üretiyoruz.
  • montaja dayalı üretim sistemi birilerinin cebini doldurmaktır savaşan şahin denilen şahinin birde gerçek adı yokmu? italyanın fiat markasının türkiyede kuş serisi gibi üretiminin yan sanayide bize bazı getirileri oldu ama pastanın büyük dilimini el aldı almakta.
  • sacma sapan konusmayin pervaneli ucak diye, sabahtan aksama dh'de oturma calis ucak muh ol sonra sen gelistir o zaman.

ki biz kendimiz yapmiyoruz ama onlarda kendileri yapmiyor. %100 x ulkesi uretimi degil
  • resimlere bakarak heyecanlanacak yaşta olduğun belli bir arkadaşın dediği gibi böğle saçmalıklarla uğraşacağına bu işin kültürünü yap ortaya bir şey çıkartta bu bizim diye herkes heyecanlansın
  • %100 yerli üretim uçak yapmak Türkiye için çok zor bütün parçaları üretip montajlasak bile yazılım sorunu var zaten aselsan mühendislerinin başına geleni hepimiz biliyoruz.

Ufak parçaları üretmeye başladıysakta gerisi gelir diye düşünüyorum zamanla geliştiririz.
  • @TuVNeRa

senin kafan almıyo sanırım motordan sonra en pahalı parça TAI'de üretilyor (orta gövde) yukarıda resmini eklemiştim.Ayrıca sadece kendi alacağımız uçaklar için değil toplamda 400'den fazla gövde üretecek TAI..Bu proje sonunda TAI yaklaşık 5.6 milyar$ kar edecek.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1013229

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 17 Kasım 2008; 18:04:38 >

• Avionik sıstemlerı hesaba katmanızı onerırım govdeden de motordanda cok daha pahalıdır.
  • ii ii kale havacılıkta açıldı,

iyiki yazmışım bu bölümü,bitirmesi zorda bitirince rahat iş olcak sanırm
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

http://www.trmilitary.com/forum/

bilgi sahibi olmadan işbembeden sallamayalım

@Hüso58 yaptıgın yorum için tebrik ederim arkadaşım,sanırım trmilitary nin üst-rütbeli üyelerinden birisiydin diye hatırlıyorum

Teşekkür ederim @ yildize, öyleydi ama site yöneticisinden tacops denen haysiyetsiz herifle kapıştım ve sınırsız özgürlük.

• Bu uçakları bizim yapacağımızı hiç sanmıyorum.Tüm önemli parçaları elin amerikalısı yapıyor.Zaten bizim memlekette üretim ve geliştirme yok.Millet mühendis oluyor çalışıp birşeyler geliştirecek firma yok satış pazarlama yaparak köreltiyor kendini yada yurtdışına gidip orada böyle uçakların üretilmesini sağlıyor.
  • Olsa ne işe yarar ki,kullanmadıktan sonra, bi K.Irak a giremedik, yakında PKK bombaları patlar bir yerlerde yine
  • ah be uçak mühendisi olamadık ki bi üniversite var ya

• quote:

Orjinalden alıntı: hüso58

quote:

Orjinalden alıntı: NoFence

quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orjinalden alıntı: airspeed

Güzel calışmalar aslında arkadaslarda hala ucak sektorunde cok gerılerdeyız
    Zamanında durumu cokkotu olan guney koreye asker yardımı yolladıgımız ulke
    Bıze sımdı egıtım ucagı satıyo yanı düşünün adamlar uretıyo kendıne bıde satıma gecmısler bızde hala elın
    ucaklarını kulanıyoz en kucuk malzemesıne bıle cok ucuk rakamlarda paralar odeyerek alıyoruz
    yazık.
    İşallah gelışmeler olumluyonde ama cok gec kalınmıs bence

Hürkuş projemiz var unutuyorsun.

TAI-hürkuş
     İlk F 35’e Türk bayrağı asıldı ’yerli uçak’ için heyecan arttı

Ne proje ama ! ! ! Millet ses hızını beşe katladı biz hala pervaneli uçak üretmeye çalışıyoruz.

Arkadaşım bu eğitim uçağı.Taaruz vs uçağı değil.F 5 uçaklarını yerini alıcak.

f5 uçakları eğitim uçağı değil ki.eğitim uçakları olanlar T38'ler.Bu uçaklar daha prototip aşamasında olduğu için neyin yerini alacağı belli değil.Kore yapımı KAI KT1 ,T37'nin yerini alıcak.Eğer Hurkuş prjesi rağbet görürse Hava Kuvvetleri Sf260 yada T41 lerle değiştirebilir.

• Bizim hava kuvvetlerimizi amerika uydudan yönetebiliyorsa (devre dışı bırakmaktan söz ediyorum) ne gibi bir hava gücüne sahip olmamız beklenebilir ki.Daha geçe sene bu olayı çözen ve bunu pasif hale getirmeyi başaran mühendislerimiz uçak kazası adı altında masum insanlar dahil olarak öldürülmedilermi..?Cevap Bekliyorum Buna ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.