Şimdi Ara

İlk F 35’e Türk bayrağı asıldı ’yerli uçak’ için heyecan arttı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
20.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

1-F117'nin asıl maksadını anlayamadınız sanırım bu uçak "yavaş" bir "stealth hunter-killer" olarak tanımlanır.Yani hayalet taaruz uçağı.500-1000m irtifada bu uçağı radarda sadece bir kartal boyutunda görsebilirsiniz tabi o derece teknoojik bir radarınız varsa yoksa hiç göremezsiniz.Ayrıca sırplara sorunuz bakalım Düşürdükleri 1 F117'ye karşılık kaç adet mig29 ve mig21 kaybetmişler

mig29 ve mig21leri "yavaş" bir "stealth hunter-killer" olarak tanımlanan f117mi vurmuş acaba.uçağı iki dakikada avcı yaptın:))))))))))))))))))))))

hayır tabi ki burada söylemek istediğim bir F117 düşürmek başarı değildir.Her uçak düşürülebilir.Bu onun balon olduğu anlamına gelmez

• quote:

1-sırpların uçağı düşürdüğü sistem radarla falan çalışmıyor ısı güdümlü bir füze.

2-F117'yi ABD sadece 60 civarı üretti ve hiç bir ülkeye satmadı aynı şekilde F22'yi de satmıyor.

3-F35 hayalet uçaktır siz kendinizi bu şekilde avutunuz biraz araştırma yapınız F35'in ne olduğu hakkında.savunma forumları iyi alternatiftir.

http://en.wikipedia.org/wiki/F35

1-Dediğin doğruysa o daha vahim. Çünkü ısı güdümlü füzelerden kaçabilmesi için bu uçağı ses altı hızlara mahkum etmişlerdi.
    2-USA kendisine para teklif eden herhangi bir ülkeye herhangii bir silahını satar. Devrimden sonra bile İran' a F-14 Tomcat satan bir ülkeden bahsediyoruz.
    3-F22 için de hayalet sıfatı kullanıldı. Ama sonradan farkedildi ki hayaletliği bile şüpheli olan bir teknoloji yüzünden silah taşıma kapasitesi ve menzili azalıyor.(Füzelerin gövde içine konması.) Bu yüzden F22' nin dış yüzüne ekstra yakıt tankları ve füzeler takabilmek için ek yaptılar. F35' in gövde yapısı F22 ile tamamen aynı.

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: kudal

bu uçağın civatalarını biz mi üretiyoruz?

Halı paspasları da biz üretiyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

1-sırpların uçağı düşürdüğü sistem radarla falan çalışmıyor ısı güdümlü bir füze.

2-F117'yi ABD sadece 60 civarı üretti ve hiç bir ülkeye satmadı aynı şekilde F22'yi de satmıyor.

3-F35 hayalet uçaktır siz kendinizi bu şekilde avutunuz biraz araştırma yapınız F35'in ne olduğu hakkında.savunma forumları iyi alternatiftir.

http://en.wikipedia.org/wiki/F35

1-Dediğin doğruysa o daha vahim. Çünkü ısı güdümlü füzelerden kaçabilmesi için bu uçağı ses altı hızlara mahkum etmişlerdi.
    2-USA kendisine para teklif eden herhangi bir ülkeye herhangii bir silahını satar. Devrimden sonra bile İran' a F-14 Tomcat satan bir ülkeden bahsediyoruz.
    3-F22 için de hayalet sıfatı kullanıldı. Ama sonradan farkedildi ki hayaletliği bile şüpheli olan bir teknoloji yüzünden silah taşıma kapasitesi ve menzili azalıyor.(Füzelerin gövde içine konması.) Bu yüzden F22' nin dış yüzüne ekstra yakıt tankları ve füzeler takabilmek için ek yaptılar. F35' in gövde yapısı F22 ile tamamen aynı.

1-satmaaaz bakınız F22..israil ve japonya'ya bile satmıyorbakınız nimitz sınıfı uçak gemileriBakınız B52 bombarduman uçakları1960 yılından kalma uçakgemilerini bile jilet yapıyorlar hindistana bile rekor para teklifine rağmen satmadılar.
    2-Hiç bir savaş uçağı bir füzenin ulaştığı hıza (yaklaşık Mach4) ulaşamaz yani güdümlü füzeler her uçağı vurabilir
    3-F22 ile F35'in gövde yapısı tamamen aynı demeyin işte yok artık lebron james derim bende.Biri gelmiş geçmiş en mükemmel uçak diğeri gelecek nesil çok maksatlı savaş uçağı.Bir F22 nerdeyse 3 kat pahalı.

İlk F 35’e Türk bayrağı asıldı ’yerli uçak’ için heyecan arttı

• İşte bende bu 3üne hastayım...

• quote:

Orjinalden alıntı: Cradlania

İşte bende bu 3üne hastayım...

Ben de buna hastayım. Kuğu gibi.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hüso58

quote:

Orjinalden alıntı: NoFence

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: airspeed

Güzel calışmalar aslında arkadaslarda hala ucak sektorunde cok gerılerdeyız
    Zamanında durumu cokkotu olan guney koreye asker yardımı yolladıgımız ulke
    Bıze sımdı egıtım ucagı satıyo yanı düşünün adamlar uretıyo kendıne bıde satıma gecmısler bızde hala elın
    ucaklarını kulanıyoz en kucuk malzemesıne bıle cok ucuk rakamlarda paralar odeyerek alıyoruz
    yazık.
    İşallah gelışmeler olumluyonde ama cok gec kalınmıs bence

Hürkuş projemiz var unutuyorsun.

TAI-hürkuş

Ne proje ama ! ! ! Millet ses hızını beşe katladı biz hala pervaneli uçak üretmeye çalışıyoruz.

Arkadaşım bu eğitim uçağı.Taaruz vs uçağı değil.F 5 uçaklarını yerini alıcak.

f5 uçakları eğitim uçağı değil ki.eğitim uçakları olanlar T38'ler.Bu uçaklar daha prototip aşamasında olduğu için neyin yerini alacağı belli değil.Kore yapımı KAI KT1 ,T37'nin yerini alıcak.Eğer Hurkuş prjesi rağbet görürse Hava Kuvvetleri Sf260 yada T41 lerle değiştirebilir.

Ben eğitim uçağı olarak f5 demedim.Sadece f5 erini alacak dedim..Ama T38 erini alacağını bilmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüso58 -- 18 Kasım 2008; 21:12:30 >

• trapspeed

boşuna kendini paralayıp heba olma..Bizim senelerdir dilimizde tüğ bitti..İnsanlar neye inanmak istiyorsa onu doğru zannediyor.Altında ne bilgi var ne araştırma var ne mantık var ne sorgulama var..

sağdan soldan tabiri caizse köy kahvesi muhabbetlerinden çıkma lafları beynine kazımış insanlara laf anlatmaya çalışıyorsun.

Bir sor bakalım bu kaynak kodları ne işe yararmış diye kimsenin gıkı çıkmaz ! millet sadece abd nin vermemesine takılıyor..O halde muazzam önemli birşey olmalı diyerekten bu kodlarla bizim uçakları düşürürlermi yoksa bizi kilitlerlerde biz onları dost mu görürüz yok efendim uydudan kontrol ederse gibi önceleri acaba 'dan başlayan sonra kendiliğinden kesin emin olunan bir takım şehir efsaneleri ve hurafelere kendilerini kaptırmışlar..Kendiliğinden diyorum çünkü milletimiz zaman içerisinde kulaktan doğma bilgilere kendini inanadırmaya bayılıyor malesef.Eğer biraz merak edip araştırsa bilgilenme yoluna gitse birilerinden hesap sormadan önce cevapları kendisi bulacak ama malesef zor geliyor..

Benden sana tavsiye burda sana hadi hesap ver bakalım , peki buna ne diyeceksin , ya buna verecek cevabın varmı gibillerinden yaklaşan maceraperest bol bol amerikan filimleriyle harmanlanmış ve gerçek dünyayı izlediği filimlerle karıştıran heyecanlı 12 - 16 yaş arası çocuklara dert anlatmayla harcama kendini..Merak eden araştırsın baksın..Üzüldüğüm nokta hiç kimse biyerden duyduğu yada okuduğu bir şeyin doğruluğunu merak etmiyor.Herşey merakla başlar ama bizim milletin genlerinde var herhalde araştırmak zor geldiği için hurafelere bel bağlıyorlar.

diğer arkadaşlarada tavsiyem

amerika her sattığı uçağın kaynak kodlarını vermek zorunda mıdır ?

Verse niye verir vermezse niye vermez ? sebebi nedir?

diğer ülkelerin diğer uçaklarında bu kodların akıbeti nedir ? Onlar niye veriyorlar dost oldukları için mi ?

Bu meseleler ihaleler sırasında görüşüldüğüne ve türkiyeye bunlar belirtildiğine göre biz halen daha neden bu uçakları tercih etmişiz ?Amerika bizim gırtlağımıza bıçak mı dayamış ?

Yoksa bunu bilerek aldığımıza göre bu bizim durumumuzda çok ta büyük bir mesele olmamakla beraber birazda mecburiyet mi ?

Bu kodlar ne işe yarar ? Buna göre biz bu kodları alsak durum çok farklı olur mu ?

Neden bu uçak tercih edilmiş ?

amerika sadece türkiyeye uçak satmıyor buna göre her uçak sattığı ülke için acaba durum aynı mı ?

bu kodları elinde barındıran amerikanın bunları vermeme sebebi ne olabilir ? arkasından neler gelebilir ne çıkarları vardır ?

Ve bu kodlara sahip olan amerikanın hiç birşekilde elindeki kodlarla dünya üzerindeki bir uçağı düşürebildiği görülmüş müdür ? görülmüşse lütfen ama lütfen yazınız...

Uydudan başka milletin uçağı nasıl düşürülür ? Bunun yöntemi nedir ? şekil çizerek anlatınız ...

stealth özelliği nedir ? nasıl etki eder ?

bir uçağın stealth olması için ne gereklidir ?

bir uçağın stealth özelliğini ne bozar ne bozmaz ?

f-35 nasıl stealth olabilmektedir ? Bu özelliği silahsız haldeyken varsa savaş sırasında bu uçak ne işe yarıyor bunu tasarımcıları düşünememiş mi ? lütfen elinizi başınıza koyup bir düşününüz...

Yoksa bunu düşünen tasarımcılar silahlar uçağın stealth özelliğini bozmasın diye ayrıca birşey düşünmüşler midir ?

bahsi geçen uçakların üretiliş amaçları hangi yöndedir ? hava - hava, hava-yer multirole , eğitim uçağı vs...

farklı görevlere sahip farklı uçakları kıyaslamak ne derece doğrudur ?Yapılacak kıyasta hangi unsurlar dikkate alınmalıdır?

Eğittiğiniz bir pilotu f-16 kokpitine sokmadan önce hangi uçakta tecrübe kazanmasını dilerdiniz ? sebepleriyle ve söylediğiniz uçağın ağır basan özelliklerini nedenleriyle yazınız...

Acaba pilotlar için 'uçuş saati' önemli bir unsur mudur ?

Bir eğitim uçağı nasıl olmalıdır ?

Bir uçak dışardan nasıl devre dışı bırakılabilir yani kapatılabilir yoksa bu uçaklar uzaktan kumandalı mıdır kendi yaşantınızıda buna katarak bir düşününüz..

Böyle olaydı ülkeler neden savaşırdı sorgulayınız..

Şu meşhuuuuurr halkın dillendirmelerinden mütevellit çığ gibi büyüyen aselsan olayı hakkında bilgi düzeyiniz ne derecededir konuya ne derecede vakıfsınız ?

ve son olarak acaba sahip olduğunuz bilgiler sizin çabalarınız ve araştırmalarınız sonucu edindiğiniz salt bilgiler mi yoksa laf arası türetilen şehir efsanaleri ve ülkemiz medyasının dillendirmeye bayıldığı dedikodular mı sorgulayıp emin olunuz..

bu yukarıda yazılanların cevaplarını kendi kendine verebilen insanlarla bilgi alışverişinde bulunmaya hazırım...Ama içi boş fikirlere sahip hayalperest çoluk çocuğa laf anlatmaktan sıkıldım...

artık dh' de eski tadında fikir alışverişi kalmadığından 5-10 dakikalığına konudışına bakıp çıkar oldum.Gözüm bu konuya iliştiği ve yazılanlara tanık olduğum için kendimi bunları yazmak zorunda hissettim.iyi forumlar

• uçağın arkasındaki 40.000 dolarlık fanını üretiyoruz.
  • quote:

Arkadaşım bu eğitim uçağı.Taaruz vs uçağı değil.F 5 uçaklarını yerini alıcak.

bildigim kendi f-16 motorlarimiz bile yunandan geliyordu . biz arka kanat yapalim yunan motorunu yapsin [amerikan patentli]. biz hala yalanlarina kanalim ...

İşin içinde nATO var ve siz seviniyorsunuz pehhhhhhhhhh

zaten aselsan mühendislerinin başına geleni hepimiz biliyoruz.

Bizim hava kuvvetlerimizi amerika uydudan yönetebiliyorsa (devre dışı bırakmaktan söz ediyorum) ne gibi bir hava gücüne sahip olmamız beklenebilir ki.Daha geçe sene bu olayı çözen ve bunu pasif hale getirmeyi başaran mühendislerimiz uçak kazası adı altında masum insanlar dahil olarak öldürülmedilermi..?Cevap Bekliyorum Buna ?

F-35 lerde de gorunmemezlık ozellıgı vardır arkadaslar ama sılah yuklu degılken tabı

F-117 lerin boş bir balon olduğunu Kosava savaşında Sırplar düşürerek ispat etmişlerdi.

Neden O olaydan sonra ABD bu uçakları operasyonlarda kullanmaya cesaret edemedi.

Radara yakalanamama özelliği şimdilik boş bir hayal olduğu için USA haricinde bu projeye para sarfeden olmadı
    Ayrıca F117 yi satın almak için hiçbir ülke başvurmadı.
    F35 de radara yakalanmama gibi bir özellik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecomert -- 18 Kasım 2008; 21:16:10 >

• quote:

quote:

F-35 lerde de gorunmemezlık ozellıgı vardır arkadaslar ama sılah yuklu degılken tabı
    KT-1 ler SF-260 ve T-37 nın yerını alıcagı ıcın hurkus projesıne ılgı gosterılmemıstır.

Bu arka arkaya kaçıncı mesajım bilmiyorum ama yazmaktan da bıkmıyorum maksat yanlışları düzeltmek.

F35'in hayalet özelliği bozulmasın diye bir miktar silah gövde içine saklanmıştır.Yaklaşık 4 füze ve 2 güdümlü bomba alalbiliyor bu bölme.

şu şekilde.

Evet arka arkaya 2. yanlısınızıda duzelteyım
    F-35 F-4 un yerını alıcak ucak sızde 4 fuze 2 gudumlu mu tasıyacak ve sadece kanat ve govde deposu yakıtları yetıcek mı
    goreve gıderken Turkıyede gorunmez olsa ne olur kı
    kanatlara drop tankları tak bakalım sonra sılahlarıda bı yerlestır o zaman noluyo
    sonra yaklas İran a dogruda alsın asagı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airspeed -- 18 Kasım 2008; 22:46:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates

uçağın arkasındaki 40.000 dolarlık fanını üretiyoruz.

çok büyük marifet...
  • quote:

quote:

quote:

KT-1 ler SF-260 ve T-37 nın yerını alıcagı ıcın hurkus projesıne ılgı gosterılmemıstır.

Bu arka arkaya kaçıncı mesajım bilmiyorum ama yazmaktan da bıkmıyorum maksat yanlışları düzeltmek.

F35'in hayalet özelliği bozulmasın diye bir miktar silah gövde içine saklanmıştır.Yaklaşık 4 füze ve 2 güdümlü bomba alalbiliyor bu bölme.

şu şekilde.

F-35 F-4 un yerını alıcak ucak sızde 4 fuze 2 gudumlu mu tasıyacak ve sadece kanat ve govde deposu yakıtları yetıcek mı
    kanatlara drop tankları tak bakalım sonra sılahlarıda bı yerlestır o zaman noluyo

bak dostum benim yanlışım yok tamam mı?bu uçak sadece kanat içi yakıt deposu ile 1300nm (2400km) yol alabiliyor...Bu arada Yunanistan falan desen bir nebze anlarım ama iran ne ya.iranın hava kuvveti falan yok ki

• quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates

uçağın arkasındaki 40.000 dolarlık fanını üretiyoruz.

çok büyük marifet...

sadece 1 adet harici yakıt tankının bile 600,000 dolar olduğu bu uçağın yaklaşık 7milyon$ lık orta gövdesini üretiyoruz.

@gecomert

haklısın galiba çoluk çocukla muhattap oluyoruz en iyisi biz bu konuları savunma forumlarında tartışmaya devam edelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: gecomert

trapspeed

boşuna kendini paralayıp heba olma..Bizim senelerdir dilimizde tüğ bitti..İnsanlar neye inanmak istiyorsa onu doğru zannediyor.Altında ne bilgi var ne araştırma var ne mantık var ne sorgulama var..

sağdan soldan tabiri caizse köy kahvesi muhabbetlerinden çıkma lafları beynine kazımış insanlara laf anlatmaya çalışıyorsun.

Bir sor bakalım bu kaynak kodları ne işe yararmış diye kimsenin gıkı çıkmaz ! millet sadece abd nin vermemesine takılıyor..O halde muazzam önemli birşey olmalı diyerekten bu kodlarla bizim uçakları düşürürlermi yoksa bizi kilitlerlerde biz onları dost mu görürüz yok efendim uydudan kontrol ederse gibi önceleri acaba 'dan başlayan sonra kendiliğinden kesin emin olunan bir takım şehir efsaneleri ve hurafelere kendilerini kaptırmışlar..Kendiliğinden diyorum çünkü milletimiz zaman içerisinde kulaktan doğma bilgilere kendini inanadırmaya bayılıyor malesef.Eğer biraz merak edip araştırsa bilgilenme yoluna gitse birilerinden hesap sormadan önce cevapları kendisi bulacak ama malesef zor geliyor..

Benden sana tavsiye burda sana hadi hesap ver bakalım , peki buna ne diyeceksin , ya buna verecek cevabın varmı gibillerinden yaklaşan maceraperest bol bol amerikan filimleriyle harmanlanmış ve gerçek dünyayı izlediği filimlerle karıştıran heyecanlı 12 - 16 yaş arası çocuklara dert anlatmayla harcama kendini..Merak eden araştırsın baksın..Üzüldüğüm nokta hiç kimse biyerden duyduğu yada okuduğu bir şeyin doğruluğunu merak etmiyor.Herşey merakla başlar ama bizim milletin genlerinde var herhalde araştırmak zor geldiği için hurafelere bel bağlıyorlar.

diğer arkadaşlarada tavsiyem

amerika her sattığı uçağın kaynak kodlarını vermek zorunda mıdır ?

Verse niye verir vermezse niye vermez ? sebebi nedir?

diğer ülkelerin diğer uçaklarında bu kodların akıbeti nedir ? Onlar niye veriyorlar dost oldukları için mi ?

Bu meseleler ihaleler sırasında görüşüldüğüne ve türkiyeye bunlar belirtildiğine göre biz halen daha neden bu uçakları tercih etmişiz ?Amerika bizim gırtlağımıza bıçak mı dayamış ?

Yoksa bunu bilerek aldığımıza göre bu bizim durumumuzda çok ta büyük bir mesele olmamakla beraber birazda mecburiyet mi ?

Bu kodlar ne işe yarar ? Buna göre biz bu kodları alsak durum çok farklı olur mu ?

Neden bu uçak tercih edilmiş ?

amerika sadece türkiyeye uçak satmıyor buna göre her uçak sattığı ülke için acaba durum aynı mı ?

bu kodları elinde barındıran amerikanın bunları vermeme sebebi ne olabilir ? arkasından neler gelebilir ne çıkarları vardır ?

Ve bu kodlara sahip olan amerikanın hiç birşekilde elindeki kodlarla dünya üzerindeki bir uçağı düşürebildiği görülmüş müdür ? görülmüşse lütfen ama lütfen yazınız...

Uydudan başka milletin uçağı nasıl düşürülür ? Bunun yöntemi nedir ? şekil çizerek anlatınız ...

stealth özelliği nedir ? nasıl etki eder ?

bir uçağın stealth olması için ne gereklidir ?

bir uçağın stealth özelliğini ne bozar ne bozmaz ?

f-35 nasıl stealth olabilmektedir ? Bu özelliği silahsız haldeyken varsa savaş sırasında bu uçak ne işe yarıyor bunu tasarımcıları düşünememiş mi ? lütfen elinizi başınıza koyup bir düşününüz...

Yoksa bunu düşünen tasarımcılar silahlar uçağın stealth özelliğini bozmasın diye ayrıca birşey düşünmüşler midir ?

bahsi geçen uçakların üretiliş amaçları hangi yöndedir ? hava - hava, hava-yer multirole , eğitim uçağı vs...

farklı görevlere sahip farklı uçakları kıyaslamak ne derece doğrudur ?Yapılacak kıyasta hangi unsurlar dikkate alınmalıdır?

Eğittiğiniz bir pilotu f-16 kokpitine sokmadan önce hangi uçakta tecrübe kazanmasını dilerdiniz ? sebepleriyle ve söylediğiniz uçağın ağır basan özelliklerini nedenleriyle yazınız...

Acaba pilotlar için 'uçuş saati' önemli bir unsur mudur ?

Bir eğitim uçağı nasıl olmalıdır ?

Bir uçak dışardan nasıl devre dışı bırakılabilir yani kapatılabilir yoksa bu uçaklar uzaktan kumandalı mıdır kendi yaşantınızıda buna katarak bir düşününüz..

Böyle olaydı ülkeler neden savaşırdı sorgulayınız..

Şu meşhuuuuurr halkın dillendirmelerinden mütevellit çığ gibi büyüyen aselsan olayı hakkında bilgi düzeyiniz ne derecededir konuya ne derecede vakıfsınız ?

ve son olarak acaba sahip olduğunuz bilgiler sizin çabalarınız ve araştırmalarınız sonucu edindiğiniz salt bilgiler mi yoksa laf arası türetilen şehir efsanaleri ve ülkemiz medyasının dillendirmeye bayıldığı dedikodular mı sorgulayıp emin olunuz..

bu yukarıda yazılanların cevaplarını kendi kendine verebilen insanlarla bilgi alışverişinde bulunmaya hazırım...Ama içi boş fikirlere sahip hayalperest çoluk çocuğa laf anlatmaktan sıkıldım...

artık dh' de eski tadında fikir alışverişi kalmadığından 5-10 dakikalığına konudışına bakıp çıkar oldum.Gözüm bu konuya iliştiği ve yazılanlara tanık olduğum için kendimi bunları yazmak zorunda hissettim.iyi forumlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

şu şekilde.

bak dostum benim yanlışım yok tamam mı?bu uçak sadece kanat içi yakıt deposu ile 1300nm (2400km) yol alabiliyor...Bu arada Yunanistan falan desen bir nebze anlarım ama iran ne ya.iranın hava kuvveti falan yok ki

Adamlar radarı kör eden uçagı yaptılar sen hava kuvvetlerınden bahsedıosun
    Ben orda ucagı kastetmedım zaten yer savunma sıstemlerını kastettım
    Bı ucak zaten ole araba gıbı gıtmıo dalıcak cıkıcak g cekıcek ıskalıcak a/b ye aldıgında zaten kanatakı yakıt ......
    Neyse ben artık gırmıcem buralara zaten fazla msj yazmayı sevmem sadece okurum ama dayanamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airspeed -- 19 Kasım 2008; 19:32:04 >

•  İlk F 35’e Türk bayrağı asıldı ’yerli uçak’ için heyecan arttı

Harrier Forever
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExSeLaNS

Harrier Forever

Ses hızını aşamadıkları için avcı uçakları karşısında hiç şansları yok.

• bize gelecek olan f-35ler c tipi değil demi...yani dikey iniş kalkış yapanlar değil....zaten ihtiyacımızda yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: manhack

bize gelecek olan f-35ler c tipi değil demi...yani dikey iniş kalkış yapanlar değil....zaten ihtiyacımızda yok...

Heryerimiz geniş pistlerle dolu olduğu için mi?
    Yoksa uçak gemimiz olmadığı için mi?

Türkiye' nin uçak gemisine ihtiyacı da yok diyenler Kıbrıs Harekatında uçak indirecek bir pist bile bulamadığımızı unutuyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.