Şimdi Ara

İLK DENEYİM İLK HEYECAN ! YARDIM LÜTFEN :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dişi kuşum 2 yaşındayken yanına bir eş getirmiştim. Şimdi 4-5 yaşlarında ve yıllardır beklediğim yumurtaları bir kaç hafta öncesinde kafeste gördüm. 12-13 gün önce dişinin yumurtalıkta olduğunu farkettim ve boş bir vakit bakmak istediğimde 2 tane yumurtayla karşılaşmıştım. Çok şaşırdım. :D Geçen sürenin ardından kafesin tabanında kırık gördüm. 3 tane yumurtlamış biri kırık kafesin içindeydi. Herneyse geçenlerde yine baktım :D Bu sefer 4 yumurta görmüştüm 1 haftadır ellemiyorum rahatsız etmiyorum. Dişi sürekli yumurtalıkta çok az çıkıyor. Çıkmasını çok istiyorum. Boş mu dolu mu kontrol ediyimmi bilmiyorum da rahatsız etmek istemem. Erkekte arada giriyor yumurtalığa niye onu da bilmiyorum? Bakalım ne olacak.

Donanımhaber Ordulular Derneği
  • quote:

Orijinalden alıntı: contactus52

Dişi kuşum 2 yaşındayken yanına bir eş getirmiştim. Şimdi 4-5 yaşlarında ve yıllardır beklediğim yumurtaları bir kaç hafta öncesinde kafeste gördüm. 12-13 gün önce dişinin yumurtalıkta olduğunu farkettim ve boş bir vakit bakmak istediğimde 2 tane yumurtayla karşılaşmıştım. Çok şaşırdım. :D Geçen sürenin ardından kafesin tabanında kırık gördüm. 3 tane yumurtlamış biri kırık kafesin içindeydi. Herneyse geçenlerde yine baktım :D Bu sefer 4 yumurta görmüştüm 1 haftadır ellemiyorum rahatsız etmiyorum. Dişi sürekli yumurtalıkta çok az çıkıyor. Çıkmasını çok istiyorum. Boş mu dolu mu kontrol ediyimmi bilmiyorum da rahatsız etmek istemem. Erkekte arada giriyor yumurtalığa niye onu da bilmiyorum? Bakalım ne olacak.

Kuşları fazla rahatsız etme yumurtaları kırabilir hatta istemeyebilirler yuvadan atarlar. Bence bırak kuşları kendi kafalarına göre takilsinlar. Güzel bi duygu evet ama senin baktığını anlarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlara katılmıyorum. En kötü 3 gün aralıklarla yuvalığı yüzeysel kontrol etmenizi öneririm. Bazen dışkılarını yuvalığa yapabiliyorlar ve yumurtaya bulaşıp kuruyunca yavrunun çıkmasına engel olabiliyor. Bu arada kontrol için 4. yumurtanın ardından 1 hafta geçtiğinde kontrol edersiniz. Şüphelendiğiniz yumurta olursa 3 gün sonra tekrar kontrol edip altlarından alırsınız.

Orijinalden alıntı: ThePoseidon

Arkadaşlara katılmıyorum. En kötü 3 gün aralıklarla yuvalığı yüzeysel kontrol etmenizi öneririm. Bazen dışkılarını yuvalığa yapabiliyorlar ve yumurtaya bulaşıp kuruyunca yavrunun çıkmasına engel olabiliyor. Bu arada kontrol için 4. yumurtanın ardından 1 hafta geçtiğinde kontrol edersiniz. Şüphelendiğiniz yumurta olursa 3 gün sonra tekrar kontrol edip altlarından alırsınız.

Sana katılıyorum evet kırılmış yumurta varmı diye kontrol amaçlı bakabilir ama ben rahatsız etmemesini söylüyorum yani sürekli bi hevesle açıp durursa Yuvayi normal olarak kuş rahatsız olacaktir bunları kastettim yani yoksa normal olarak 2 güne bi yuvayi kontrol etmesi gerekir tabi kide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.