Şimdi Ara

İlk defa kaza geçirdim birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç 2012 POLO 1.6 TDI 29000 km de

Olay; Tek yönlü yolda soldan giderken hemen sağ önümdeki araç sinyal vermeden ve muhtemelen arkasına bakmadan soldaki sokağa girmek istedi ve kaçınılmaz kaza gerçekleşti. Yani suçlu karşı taraf ve onun kasko şirketi ödeyecek hasarı.

Ben ilk başta tek değişen olsun kaput ve ön tampon düzeltilsin diye düşünüyordum çünkü satarken kaput değişimi fiyatı epeyi düşürüyor. Ama çok kararsızım elimde nasıl olsa fotoğraf var ve orijinaliyle değişme imkanım varken hepsini değiştirtsem mi diyorum siz ne dersiniz?
    Yani satarken 3 parça değişenle çok zorluk çeker miyim? Eğer fotoğrafla derdimi anlatabilirsem gönlümden geçen bütün parçaları değiştirtmek çünkü düzeltilen parçalar ilk hali gibi olmayacak eminim.
    Başka tavsiyeniz varsa da söyleyebilirsiniz.
    Birde bu forumda bir şey okumuştum sanki ama hiç hatırlamıyorum kazadan dolayı aracın değer kaybını talep edebiliyor muyuz?(kimseye böyle birşey için dava açacak değilim bilmediğim için sormuştum bu soruyu görmezden gelin ve lütfen yardımcı olacak cevaplar yazın)

Fotoğrafta görünen yer dışında hiçbir yerine birşey olmadı ayrıca kaput yuvasından oynamamış sanırım diğer tarafta bi kalkma falan yoktu tam oturuyordu.
    https://store.donanimhaber.com/a6/2c/21/a62c21a9f6f2934af562052394a4b326.jpg
     İlk defa kaza geçirdim birkaç sorum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_A_S -- 23 Eylül 2013; 1:39:40 >

• Hocam karşı taraf %100 suçluysa değer kaybı davasından olumlu sonuç alabilmeniz mümkün. Ancak bu durumda karşı taraf % 100 suçlu gibi görünmüyor. Yeteri kadar takip mesafesi bıraksaydınız çarpmazdınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın ekspert inceleyecek %100 suçlumu bulunur bilmem ama ben aracın arkasında değildim solundaydım takip mesafelik bir durum yoktu yani çarptığım aracın sol iki kapısı içeri göçtü arkadan carpma olmadı. Tam olayın yaşandığı yerde mobese kameralarıda var.
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_A_S -- 23 Eylül 2013; 0:19:25 >
  • hocam tüm parçaları değiştirin gitsin ben bundan çok daha küçüğü için değiştirdim. Fotoğrafları sakın kaybetmeyin hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Ben çekmemiştim yani:D:D
  • bırakın hocam saçma sapan değer kaybı davalarını, adı üzerinde kaza.
  • Hemende değer kaybı
  • Benim istediğimde o ama genede insanlar kaput değişimi duyunca kaçıyor bilemedimki
    Aracı alalı daha bir hafta olmadı başımıza gelene bak okadar aradım kazasız sıfır gibi araç olsun temiz olsun diye 1-2 milyarın hesabını yapmadım 5. gününde olana bak. @cilloo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Hemende değer kaybı

Hocam sözünüz bana ise ben aracı alalı 5 gün oldu bu kaza geldi başıma ve sorumlusu ben değilim ne kadar aradım kazasız araç olsun herşeyi orijinal olsun diye paraya kıyıp 300 liraya tamaş ta ekspertize soktum biraz hak verin banada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

quote:

Hemende değer kaybı

Hocam sözünüz bana ise ben aracı alalı 5 gün oldu bu kaza geldi başıma ve sorumlusu ben değilim ne kadar aradım kazasız araç olsun herşeyi orijinal olsun diye paraya kıyıp 300 liraya tamaş ta ekspertize soktum biraz hak verin banada.

Arabanla altından kalkamayacağın (örn ferrari porshe mercedes ) bir araba çarpsaydın onlarda değer kaybı açsalardı hoşuna gidermiydi. Kazayla insan bile ölüyor hocam, bunlar basit şeyler

• Öncelikle geçmiş olsun. Ama büyütülecek bir durum yok ortada. Ve son olarak şu değer kaybı olayını kim çıkardıysa boyu altında kalsın...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

quote:

Hemende değer kaybı

Arabanla altından kalkamayacağın (örn ferrari porshe mercedes ) bir araba çarpsaydın onlarda değer kaybı açsalardı hoşuna gidermiydi. Kazayla insan bile ölüyor hocam, bunlar basit şeyler

Tabiki hoşuma gitmezdi ama bu satece bir soruydu ben bu işler nasıl oluyor bilmiyorum adamın cebinden mi çıkıyor o para. Gerçekten bilmediğimden soruyorum.

Ayrıca konu iyice değer kaybına dündü benim asıl sorum başka.

Lütfen daha yardımcı olmaya yönelik mesajlar atın.

• Geçmiş olsun.
    Bence sadece çamurluk değişir,gerisi düzeltilebilinir.Böylece satarken zorlanma söz konusu olmaz fazla.Ama kaput ve tamponu keyfi değiştirirseniz,bu fotoğrafı ilerde aracı alan adamın gözüne de soksanız inanmaz pert muamelesi yapar malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraysgt -- 23 Eylül 2013; 0:44:17 >
  • RONNIE kullanıcısına yanıt
    bırakın hocam açan açsın, şu davalar sonucu çıkan rakamlar zaten komik.açıp sonunda "bunun için miydi?" diye sorarlar kendilerine. herkes araba piyasasını sahibinden.com'dan ibaret sanıyor. zaten bu davalarda değişen kaporta parçaları adam akıllı bir değer düşüklüğü sebebi olarak görülmüyor.
  • VW tercih eden kitlenin mantığı da bu yönde oluyor sanırım, arabadan sıfır lira zarar etme çabası.

Kazadır neticede, kimse isteyerek kaza yapmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

bırakın hocam açan açsın, şu davalar sonucu çıkan rakamlar zaten komik.açıp sonunda "bunun için miydi?" diye sorarlar kendilerine. herkes araba piyasasını sahibinden.com'dan ibaret sanıyor. zaten bu davalarda değişen kaporta parçaları adam akıllı bir değer düşüklüğü sebebi olarak görülmüyor.

Doğru. Ama ben bu dava edılme olayına sınır oluyorum. Adı ustunde kaza. Kımse ısteyerek gelıp vurmaz zaten. Demekkı bızde dav açsaymışız her ufak kazada su an zengın olma yolunda ılerlıyor olurduk sanırım.
  • Arkadaşlar şu değer kaybı olayına neden bu kadar taktınız anlamıyorum ben bilmediğim için soru sordum taşlamanıza gerek yok insan gibi anlatınca anlarım.Böyle birşey için kimseye dava falan açacak biri değilim bunu bana düzgün biçimde söyleseydiniz anlardım ben belki kasko karşılıyodur düşüncesindeydim eğer bu konuyu uzatan olursa dahada kendimi savunacak değilim hakaret etmeksizin dileyen dilediğini yazabilir..
  • ya şu değer kaybı olayını anlamış değilim sonuç olarak kaza bu aracınız sorunsuz tamir olduğu sürece sıkıntı yok, çok yüksek meblalı aracın birine çarptığınızı düşünün ozaman arabayı kaza yerinde bırakıp gidin hediye olarak
  • şu değer kaybı muhabbeti tam olarak nedir... bi arkadaş açıklayabilir mi acaba
  • conquête kullanıcısına yanıt
    kullandığınız aracın belli bir ikinci el değeri var, karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazada aracınız hasar alır ve ikinci el değeri hasarlı olduğu için düşerse, karşı tarafın kusur oranıyla orantılı bu farkı talep edebilirsiniz. karışık, uzun bir iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

kullandığınız aracın belli bir ikinci el değeri var, karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazada aracınız hasar alır ve ikinci el değeri hasarlı olduğu için düşerse, karşı tarafın kusur oranıyla orantılı bu farkı talep edebilirsiniz. karışık, uzun bir iş.

teşekkürler anladım... bana çok saçma geldi kaza bu adı üstünde, malın bu kadar kıymetliyse trafiğe çıkarma o zaman...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.