Şimdi Ara

İlk Bine Girmenin Yolları (Çalıştığım Kaynaklar, Tavsiyeler vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
136
Favori
9.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu forumda yeni olduğumu düşünebilirsiniz fakat misafir olarak yaklaşık 7-8 aydır forumu takip ediyordum. Bana çok faydası dokunanlar oldu. Ben de böyle bir yazı hazırlayıp 12'lere ve mezun arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Çünkü ben de böyle bir şey çok aramıştım.:)
    İlk olarak yaşadığım süreçten bahsedelim.

    Temmuz 2014: Bu ayda çok çalıştığımı söylersem yalan söylemiş olurum. Günde en fazla 3 saat çalışıyordum. Malum ramazan ayıydı. YGS Fizik'i optik konusu hariç hallettim. (Fakat YGS'ye halloldu demekle hallolmuyor.:) Bu konuya sonra geliriz inşallah.) Ufak ufak YGS Matematik kitaplarına da başladım.

    Ağustos 2014: YGS Matematik'i bitirdim. Fakat soru eksiğim vardı. Onu sene içine bıraktım. Matematik'ten sonra YGS Kimya'ya başladım. Çok ince bir kitap zaten fazla zamanımı almadı. Derken dershane başladı.:) Sınıf belirleme sınavı falan filan... Ben de en iyi sınıfta olacağımı hayal ediyorum. Kendi kendime diyorum ki zaten 11. sınıfta YGS denemelerinde 90 net falan yapıyordun. Şimdi inşallah bir 100+ yaparsın. İşte o sınavla bir tokat yedim. Netim 89.5'ti. Bir anda sarsıldım. Ne oluyor dedim kendi kendime. En iyi sınıf hayali kurarken 2. sınıfa zor girdim. Artık benim için yeni bir süreç başladı.

    Eylül 2014: Dershane derslerini günü gününe tekrar ediyor ve sorularını da çözüyordum. Allah'a şükürler oldun kendime gelmiştim. YGS Biyolojiyi de dershane hocasıyla birlikte götürmeye karar verdim. Geometrinin konu çalışmayla halledilebilecek bir şey olmadığını düşündüğümden (çünkü önemli olan fazla ve farklı soru tipi görmek) bol bol soru çözdüm. Eylül'ün başında ailemle birkaç gün seyahat etme durumum oldu. Döndüğümde okul da başladı. İşte iş burada çığırından çıkmaya başladı. Çünkü artık ağır LYS konuları başlıyordu. Dershane programını da aksatmak istemiyordum ve sıkı bir süreç başladı benim için. Eylül'ün sonlarına doğru dershanede yeni bir sınav daha oldu. Böylece sınıflar kesinleşecekti. Üst sınıfa çıkmayı canı-gönülden istiyordum. Çünkü üst sınıf daha ayrıcalıklıydı. Onlara farklı kaynaklar da veriliyordu. Bazı hocalarımız farklıydı ve onların mevcudu daha azdı. Fakat üst sınıfa çıkamadım ama netimde gözle görülür bir ilerleme olmuştu. Bu da beni sevindirmişti. Netim 107.5'ti.

    Ekim 2014: Okulla dershaneyi birlikte götürmeye özen gösteriyordum. Okul günleri evde 4-5 saat filan çalışıyordum. Bu ay dershanede hiç sınav olmamıştı. Doğrusu netimin ne kadar arttığını merak ediyordum.

    Kasım 2014: Bu ayda zaman denemeleri başladı. İlk denemede netim 120+ gelmişti. Bu beni bayağı sevindirmişti. Çünkü net arttıkça motivasyon da artıyordu. Denemeler aşağı yukarı aynı seyretti 130'u hiç geçemedim. Bunda Sosyal az yapmamın etkisi de vardı ama Sosyal'i sona bırakmıştım.

    Aralık 2014: İlk defa bu ay 130+ olmuştum. Arada düşüşler oluyordu ama moralimi bozmuyordum. Tabi şunu da belirtmek gerekir: YGS İLE LYS yi beraber götürüyordum. Yoksa YGS sonrası toslardım. Okulu sakın ihmal etmeyin Türev, Sistemler, Optik vs. sonraya bırakmayın. Diğer konular da birikir işin içinden çıkamazsınız.

    Ocak 2015: Artık 130+ idim. Aynı ritimde sürdürüyordum çalışmayı. Ve yarıyıl tatili başladı. İşte bence işin rengi burada belli oluyor. (Özellikle YGS) Çünkü boşsunuz sabahtan akşama kadar çalışabilirsiniz. Ben genelde 10+ saat çalıştım. Sakın gözünüzde büyütmeyin. Eğer işi bu noktaya getirirseniz devamı da Allah'ın izniyle geliyor. Artık düzenli deneme çözmeye başladım. Günde 1 deneme + Soru çözümü + Sosyal çalışıyordum. Eğer YGS'de konu eksiğiniz fazla yoksa bol bol deneme çözün. Ayrıca YGS'de süre de çok önemli. Tabiri caizse dönüşüm muhteşem oldu. Girdiğim ilk denemede 139 net yaptım. Çok şükür işler rayındaydı.

    Şubat 2015: LYS çalışmayı bırakıp bol bol deneme çözmeye başladım. Netlerim genelde 135+ idi. Tarih ve Coğrafya'yı da bitirdim. (Bir kısmını yarıyıl tatilinde bitirmiştim.) Şubat'ın son haftasında da okula gitmedim.

    Mart 2015: Veee sınav ayı... Dershane de seri denemeler başladı. Bu seri denemelerde Allah'a şükür hiç 140 netin altına düşmedim. Son 2 hafta günde 3 deneme çözdüm. Çünkü deneme beni hem hızlandırıyordu hem de pratikleştiriyordu. Derken sınav geldi çattı. Her zamanki gibi bir kahvaltı yaptım. Sınav yerine gittim. Herkes bekliyor. İçeri girdik, kitapçıklar verildi. Kontrol ettim. Türkçe'deki paragraflar çok kısaydı. Sevindim ama kısa sürdü.:) Derken saat 10.00 başlaaaa... Türkçeye başladım. Açıkça söyleyeyim çok zordu. Genelde iki veya üç şık arasında kalıyordum. Bu sorulara sonra dönerim deyip geçiyordum. Fakat süre benden hızlıydı.:) 32. soruya geldiğimde öz güvenim kırılmıştı. Çünkü çözemiyordum. Ayrıca 15 civarı (abartısız söylüyorum) boşum vardı. Sürede benden ileriydi. Dedim ki eğer böyle devam edersem sınavı kaybedeceğim. Bu düşünceyle kalan soruları bırakıp Matematik'e geçtim. Belki de benim adıma sınavı kazandıran hamle bu oldu. Moralimi düzeltmem gerekiyordu. Baktım ilk sorular kolay rahat rahat çözdüm. 20. sorudan sonra problem soruları ile beraber zorlaşmaya başladı. Yapamadığımı geçiyordum. Çünkü kaybedecek zamanım yoktu. Matematikte de Geometri ile beraber 15 boşum vardı. Hemen Fen'e geçtim. Fizik, Kimya güzeldi. Fizikteki sözel sorular biraz zordu. Geldim Biyolojiye. Göz sorusuna geldim. Dedim ki haydaa... Her sene sistemlerden yorum sorusu geliyordu. Bu sene sırf bilgi sormuşlar. O soruyu sona bıraktım. Biyoloji zordu gerçekten. 3 soruyu sona bıraktım (göz sorusu dahil). Geçtim sosyale. Tarih çerez gibiydi, Coğrafya ortaydı, Felsefe çok zordu, Din Kültürü iyiydi.:) Sosyalde de toplam 2 boş bıraktım ve boşlarıma döndüm. 40 boşum vardı ve 45 dakikam vardı. Hemen Türkçeye geçtim. Arkadaşlar bir soruyu çözemiyorsanız sona bırakın. Cidden çok fark ediyor. Türkçedeki boşlarda en mantıklı olanı işaretledim. Çünkü sorular aşırı çelişkiliydi. Fen ve Sosyaldeki boşları da yapıp Matematik'e geçtim. 15 boş 20 dakika falan vardı. Hızlıca yaptım. Son 3 boş 2 dakika kaldı. Boş bırakmayı hiç sevmiyordum. Bu yüzden 3'ünü de doldurmak istedim. Bir soru uçak-çay-kahve sorusuydu. Değer vererek hemen çözdüm. Bir soru hangi adımda hata yapılmıştır sorusuydu. Mantıklı olanı işaretledim. (Eve gidince yanlış yaptığımı anladım ama iş işten geçmişti.:)) Üçüncü soru da Geometri üçgende uzunluk sorusuydu. Onu da bir şekilde yaptım ve sınav Allah'a çok şükür boşsuz bir şekilde bitti. 4 gün boyunca fazla çalışmadım. Çünkü sınav sonucunu düşünüyordum. Ali başkan sağ olsun 4 günde açıkladı. İlk Bine Girmenin Yolları (Çalıştığım Kaynaklar, Tavsiyeler vs.) Sonuç çok şükür iyiydi. LYS ile çok daha iyi yerlere çekilebilirdi. LYS çalışmaya başladım.

    Nisan-Mayıs 2015: Benim adıma çok da farklı geçmediği için 2 ayı birlikte ele aldım. İntegral i hallettim. LYS Fizik çalıştım. Organik çalıştım. Netlerim Nisan başında 120+ idi. Fakat kafama çok takmıyordum. Çünkü Allah'ın izni ile çalıştıkça yükselecekti. Mayıs sonuna kadar neredeyse bütün eksiklerimi hallettim. Mayıs sonunda 130+ idim. Hep dikkat hatası yapıyordum. Çünkü konu eksiğimin fazla olmadığını biliyordum.

    Haziran 2015: Dikkat hatalarımın da çok şükür azalması ile beraber netim 150+ lara çıkmaya başladı. Son 1-2 hafta da iyice boşladım. Çünkü çalışasım gelmiyordu. Derken Mat-Geo sınavı geldi çattı. Yine her zamanki gibi bir kahvaltı yaptım. Sınava girdim. Matematik benim adıma iyiydi. Çünkü Allah için hakkını vererek çalışmıştım. Geometriye sözüm yok hakikaten zordu. Matemetikten ve Geometriden birer boşum vardı. Fen sınavına kadar da pek çalışmadım. Elementler Kimyasını da çalışmadım. Fen sınavı bana göre kolaydı. Yapabileceğimin en iyisini yapmıştım çok şükür. Ömer başkan bizi biraz fazla bekletti sağ olsun.:) Ama güzel haber geldi sonunda.İlk Bine Girmenin Yolları (Çalıştığım Kaynaklar, Tavsiyeler vs.)

    Bu şekilde çok şükür amacıma ulaştım ve İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yerleştim.

    Bunların dışında bana bir soracağınız olursa buraya atabilirsiniz veya PM atabilirsiniz.




    İlk Bine Girmenin Yolları (Çalıştığım Kaynaklar, Tavsiyeler vs.)İlk Bine Girmenin Yolları (Çalıştığım Kaynaklar, Tavsiyeler vs.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arphasus -- 5 Aralık 2018; 22:59:38 >







  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reza zerrab
  • Birey,esen,final
    Bu kaynaklar nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üçünün de kaynaklarını pek çözmedim. Duyumlarım var. Fakat seni yönlendirmek istemem. Çözen birine sorsan daha iyi olur.
  • Gördüğüm en iyi 2. yazı. Tesekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam dikkat ettimde

    YGS Kimya: Simetri yeterlidir
    LYS Kimya: Simetri güzeldir
    LYS Biyoloji: Simetri iyidir
    YGS Coğrafya: Simetri kitabı çok güzeldir
    LYS Matematik: Simetri seti süperdir

    dipnot: bu mesajda hiç bir art niyet yoktur
  • Hocam fem beyaz kapak var mat YGS zor geliyor soru tipleri çok az vermiş testte değişik soru tipleri

    Antremanlarla matı onerirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezzz
  • Xabi Alonso kullanıcısına yanıt
    Zaten onun için alta niye simetriyi önerdiğimi yazdım. Ben de yanlış anlaşılabileceğini düşündüm.:)
  • Süper :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav anında heyecanını nasıl yendin? Ben biraz panik bir insanım, bu yıl sınav anında da böyle oldu. Ne yapmam lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arphasus

    Zaten onun için alta niye simetriyi önerdiğimi yazdım. Ben de yanlış anlaşılabileceğini düşündüm.:)

    pm e cevap vermediniz
  • RawShed kullanıcısına yanıt
    Fem beyaz kapak zordur. Ama bitirirsen YGS matematik adına çok az sıkıntın kalır. Antrenmanlarla Matematik'i çözmedim ama galiba beyaz kapaklıdan daha alt seviye bir kitap. Beyaz kapaklıda zorlanıyorsan işe onunla başlayabilirsin.
  • Özet : Simetri
  • Sınav anı farklı bir şey hakikaten. İnsan soru çözünce rahatlıyor. Çözdükçe ritme giriyor. Ben de başta heyecanlıydım. Ama duymuşsunuzdur o heyecan genelde 5dk falan sürüyor. Sonra insan unutuyor.
  • Usta helal olsun. Türkçe paragraf bilgini nasıl geliştirdin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bunun başıma gelmesinden korkuyordum. Farklı kitaplar da önerdim ama simetri özel bir set.
  • akıldakalıcı kullanıcısına yanıt
    Dostum 10 yanlışım vardı YGS'de Türkçede. Bol bol deneme çözdüm Fem'in 6 lı 10 lu denemeleri güzel. Farklı bir şey yapmadım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.