Şimdi Ara

İlk araba mazda3 power ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce ilk araba için 2014 2015 model mazda3 power nasildir. Sedan c sınıfı bakiyorum arabadan cok anlamam ama arastirdigim kadariyla donanim olarak mazda bayagi dolu gibi. Hava yastigi far park sensoru hiz sabitleme fren destegi ses sistemi vs. gibi. 150bin tl civari butceye dusuk km’li tam otomatik hosuma giden c sinifi bulabildigim arac bu.(tabi bilgim elverdigi kadar). Turbolu dizel yada yari otomatik bana aldiktan sonra ekstra masraf cikaracak arac pek istemiyorum. Alip uzun sure sehir ici kullanacagim. Oneriniz varsa yada yanlis dusundugum birsey varsa yardimci olursaniz cok sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • araç harikulade ama 150 liraya ilk aracımı mutlaka sıfır araç almaya çalışırım turbosu dizeliyle alakası yok geçmişi bilinmeyen araç her zaman sorun çıkarma riski taşıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014-15 için 150 çok. Mazdada az ilan olduğu için rekabet yok herkes abartıyor fiyatı. Corolla elantra civic bakılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam mazda bizim göz bebeğimiz ama bir yere kadar. Sıfır araç fiyatına 2014 mazda 3 alınmaz. Ocak ayında sahibinden'de bir gece ilana koydular. 2013 model 78 bin liraya. Şöyle böyle derken ilan bir iki saat içinde. İlan piyasasından haberi olmayan birimiydi, yoksa kapora avcısı mıydı bilmem. O gece ilan kalktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğin atmosferik motora sahip bir araç. Bu kadar parayı bu araca vermem. Hatta hiç bir atmosferik 1.5 veya 1.6 ya vermem. Hatta ilk araç için hiç vermem. Eğer araç kullanımı konusunda sıkıntı yaşıyorsanız. B sınıfı bir araç ile başlamanız sizin yararınıza olur. 1 ve ya 1.2 motora sahip herhangi bir araç alıp 1-2 yıl gezip toztuktan sonra güzel bir araç bakabilirsiniz.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Dostum şaka yapıyor olmalısın. Hyundai ile mazdayı yanyana getirmek nedir ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski bir mazda 3 kullanıcısı olarak yazıyorum. Çok sağlam ve güzel otomobiller üretiyor Mazda ancak Türkiye pazarı kimsenin umurunda değil.

    Şu an Ankarada 1 tane bile Mazda yetkili satıcısı yok. İlk arabanız olacakmış. Örneğin bir farı kırılsa diğer markalarda her yerden bulursunuz. Ancak Mazda parçalarına ulaşmanız o kadar kolay olmayacak bilginiz olsun. Yetkili serviste bir tampon ve fara 3 hafta beklemiştim. Ki o zaman Mazda satışları hiç fena değildi.

    Özellikle ilk araba olarak ben de Corolla Elantra Civic Focus gibi piyasa arabalarını öneririm.
  • Bir Mazda kullanıcısı olarak;

    150 bin TL bütçe ile C sınıf araç alacak olsam Mazda 3 yerine sıfır Corolla bakardım. Corona nedeniyle piyasada var mı bilmiyorum ama araştırmak lazım. 2017'de M3 dizel test sürüşü yaptım, yol sesi çok rahatsız etti. Sürüşü çok keyifli, tasarım olarak harika görünen bir araç ama konfor ve sessizlik olarak zayıf.

    Ayrıca yetkili servisler yavaş yavaş çekiliyor, örneğin Ankara'daki SK ve İzmir'deki Yeni kapattı, İzmir'de yetkili servisi bir tane Bosch Car Servis'e verdiler bakım vs yapsın diye. Dolayısıyla bakım harici durumlarda parça tedariği çok sıkıntı yaratabilir. Şehiriçinde sürekli işe git gel vs amaçla kullanacaksanız bu durum sizi zorlayabilir.

    Bunlar dışında seçenek olarak önerebileceğim yeni 2008 var. Geçen hafta kayınço aldı sıfır manuel benzinli 152 bin TL. Değerlendirilebilir.
  • Beni burda taşlamayacaklarsa Mazda 3 sedanı sürekli kullanan birisi ve Golf 1.0 TSI sahibi olarak çok beğendiğim bir araba. Donanımı, sürüş dinamikleri ve tasarımı çok hoşuma gidiyor. Skyactive motoru ile yakıt tüketimi bir atmosferige göre çok iyi. Yeni kasa Mazda 3 veya Cx30 Türkiye'ye gelirse ilk müşterisi olabilirim.

    Sizin bahsettiğiniz aracın fiyatı bence yüksek. Ama şu da var Mazda az satıyor diye fiyatı düşük olmuyor. Genel olarak Mazda fiyatları yüksek. Ayrıca sedan bir araca göre çok geniş değil bu konuda ki ihtiyacınızı göz önünde bulundurun ve tabi performans beklentiniz yüksekse atmosferik motor ona cevap veremeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda 3 alınacaksa HB alınır, sedanı çirkin duruyor bence. 150.000 vermişken sıfır 1.2T Astra alınabilir veya B segment araç alıp kenara para koyabilirsin. Sıfır araç daha mantıklı, 5 yaşında arabaya 150.000 çok para.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk arabanin yedek parça tedariği problemli olmamalidir.
    Piyasasinda değer kaybetmemelidir.
    1.2TSi veya 1.4TSI jetta alınır. Güzel güzel binilir.

    Japon olsun denirse alternatifler Corolla ve Civic'e bakılır.

    0.km 1.0-1.2tsi garantili bir araç da olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Mazda kullanıcısı ve Japonsever olarak Toyota ve Honda'nın ürettiği plastik yığınlarından pek hoşlamıyorum. Hem Japon sorunsuzluğu, hem güzel bir tasarım hem de malzeme kalitesi diyorsan Mazda 3 al ve senelerce bin derim.

    Kronik bir sıkıntısı yoktur, şehir içi Ankara'daki tüketimim 8lt civarı, İstanbul'da 7.3 gibi bir ortalamam vardı.

    Motoru oldukça canlıdır, 1.5 120 beygirdir, atmosferik her motor gibi üst devirlerde giderek canlanır ve oldukça keyiflidir.

    Ankara'da servisi de bayisi de vardır (Herter). İstanbul'daysan zaten 4-5 tane olması lazım.

    Power veya Power Sense donanım öneririm. Bose ses sistemi, bi-xenon farlar, anahtarsız giriş, şehir içi fren destek sistemi, aktif sürüş ekranı, 18 jantlar, kör nokta uyarısı, ısıtmalı koltuk vb. zamanına göre iyi sayılacak donanımları Power'da standarttır. Sense'de ayrıca adaptif farlar, şerit takip, adaptif cruise kontrol, otomatik uzun farlar mevcuttur.

    2014 üretimler Japondur, 2015-2016'lar Meksika üretimidir. 2017 makyajlı kasadan itibaren tekrar Japon üretimi gelmiştir.

    2014 modellere 150.000 de çoktur tabi, şu anki piyasada 130-140 arasına temizleri bulunur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.