Şimdi Ara

İlk 100 İTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
9.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 100'e girip İTÜ düşünenler var mı? Özellikle yurtdışı hazırlığı çok cezbediyor ama diğer üniversiteler de var baya çelişkili bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilk 100e girip sırf 5k için itu yazma vizyonuna sahip kişilere akil vermek istemesem de kendimi tutamıyorum. Bu kadar çok para size tatlı geliyorsa koç mat yazın ilk 100 girmissiniz kıçınızla cs çapı yaparsiniz aylik 4 veya 5k veriyor oda koçta kudeb cikarsa acayip olur zaten ilk 100 bursu da var.

Ayda 5k kulaga guzel geliyo da sen bu parayi tamamen biriktirsen de boun bilkent koctan phd kabulu aldigin okullarin masterlarinin tuition ina bile yetmeyecek bu para. Veya bu para sana sabancinin fb ya da bizim google (bizden hayvani miktarda kabul alan bi seyler olmali, yoksa bu 4 kelimeyi ve parantez icini okumadiniz) staj kolayligini (buraya muhyemelen hedef kitleye olmasa da üniversite stajlari da eklenebilir) filan saglamicak. Akademik hedefiniz filan varsa yıllık 40-45 bin türk lirasina (bilkent ve sabanci ile kiyasladim yurtlari filan da katip) bu imkanlari takaslamak bence mantıklı değil. Ama zaten tc sektorunde bi bankaya filan analist olarak kapagi atarim 4 yil kendimi kasmam diyorsaniz ituye yapışın, hangi öğrenci ayda 7k aliyor.

Bu arada itu bursunu medipol utf ile kıyaslamak bence doğru değil. Utf eğitim sistemi senede 10 tane en iyiyi almasi stajini yurt dışında yaptirmasi fiziki imkanlari malum parti destegi vs ile rakipsiz bir fakulte zaten. 6k burs 3k olursa utf en kotu ilk 250den kapatir yine.

Phdye para yetmez dedi aynen hocam 5 sene arastirma görevlisi oluyorsun birde ustune para veriyorsun.

Ayrıca uni sinav biricisi onlarca akademisyen var. Ayrica phd yapinca akademisyen olmuyor abd de 5 sene phd sonrasinda ust duzey firmalara gidiyor birçok kisi. Ha birde abd deki ilk 50 unide masterın 4de 1ini 5 ay boyunca peynir ekmek yerseniz 30k dolara yaparsiniz  

itüye girince danışmanlık firmalarına girmek zorlaşıyor bir tık (imkansız değil son yıllara bakarsan) ama zaten inanılmaz başarılı insanların çok saçma sapan nedenlerle elendiği firmalarla çalışma hayaliyle kariyer hedefi yapılmamalı. itüye girince bütün yurtdışı şanslarını tepmiyorsunuz arkadaşlar :D öğrenci adam için o 300k çok güzel mekanlarda takılıp yazın yurtdışında tatil ve staj yapma parasıdır. türkiyede herkes dolarla maaş alamıyor herkes ilk 100e girdği için yurtdışına tek yön bilet alamıyor. bunlar para ve network işi, para parayı çeker.

Yapay Zekanın Yanıtı

İşte İTÜ İlk 100 Konusuyla İlgili Bilgilendirici SEO Uyumlu Metin:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversite, ulusal ve uluslararası arenada üstün akademik başarılarıyla tanınır. İTÜ'nün seçkin öğrencileri arasında İlk 100 Bursu programından faydalananlar da yer alır.

İTÜ İlk 100 Bursu

İTÜ İlk 100 Bursu, üniversitenin ilk 100'e giren öğrencilerine verilen prestijli bir burs programıdır. Burs, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olur ve akademik başarıyı teşvik eder.

İTÜ Yurtdışı Hazırlık

İTÜ, öğrencilerine yurtdışı eğitim fırsatları sunar. Üniversite, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle işbirliği içinde yurtdışı hazırlık programları düzenler. Bu programlar sayesinde öğrenciler, farklı kültürleri deneyimler ve uluslararası bir eğitim alırlar.

İTÜ İlk 100 ve Yurtdışı Hazırlık

İTÜ İlk 100 Bursu'nu kazanan öğrenciler, yurtdışı hazırlık programlarına öncelikli olarak kabul edilirler. Bu fırsat, öğrencilerin akademik ufuklarını genişletmelerine ve küresel kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

Sonuç olarak, İTÜ İlk 100 Bursu ve Yurtdışı Hazırlık programları, öğrencilere olağanüstü bir eğitim deneyimi sunar. Bu programlar, akademik başarıyı teşvik eder, uluslararası bakış açısı geliştirir ve gelecekteki başarı için güçlü bir temel oluşturur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 12 ay 5k bursu kimse vermez marka olarak diğer üniversitelerden aşağı kalmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ilk 100 değilim ama ilk 500 bursu da çok iyi bilkent-itü-odtü üçlüsü arasında dolanıp duruyorum itü yurt dışı üniversite değerlendirme kurumlarına göre de gayet başarılı ama nedense bir tık aşağı lv. gibi duruyor, çevremde ilk 500 yapıp itü yazan 2 kişi var şimdiden

Ash Burz-Durbagu burzum-ishi
    Daghburz-ishi makha gulshu darulu.
    Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul
  • refine1e kullanıcısına yanıt

Evet o bi tık aşağı lvl durma olayı beni korkutuyor onun haricinde bir sorun yok. Bu yurtdışı olayı olmasa sanırım tercihim Bilkent olurdu net bir şekilde.

bana boun gelmediği için böyle ama sen hangileri arasında kaldın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam ben en başından beri ceng istiyordum ama Boun bana nedense uzak geliyor. Aslında hangisine istesem girebiliceğim ama bilmiyorum kararsızım baya.

İşte bir yandan da bunu düşünüyorum acaba ilk 100de olup benim gibi düşünenler var mı diye.

Aslında evet ama Koç da ihtimaller arasında. Şuan için oran vermek istesem %60 Bilkent, %10 Koç %30 Itü ama fikrim çok değişken

Para konusundansa ilk sene yurtdışı hazırlık çok cezbediyor. Konuştuğumda hocayla görüşüp istediğin ülkede karar veriyorsun dediler. Bir de konaklama da onlara aitmiş.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.