Şimdi Ara

İlk 100 İTÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
3
Favori
9.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hoca kalitesinde sadece doktora önemli değil ki itüde de saygın okullardan doktoralılar var. post-docunu nerde yaptığı önemli, q1 dergilerde makale basıp basmadığı önemli, h-indexi önemli, yetiştirdiği öğrenciler şu an ne yapıyor o önemli. en iyi hocalar tabiki de top 3 özeldedir, akademi düşünüyorsan masterını buralarda yaparsın doktorada şansın çok daha yüksek olur top25 okullardan kabul almak için. ki konu doktoraya nerden geldi bilmiyorum :D

bu arada ilk cümleyi tam anlayamadım. danışmanlık firmasında işi yok? niye olmasın, mckinseyde çalışan BA associate vs. var itü endüstri mezunu.

Ash Burz-Durbagu burzum-ishi
    Daghburz-ishi makha gulshu darulu.
    Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul
  • Ilk 100e girip sırf 5k için itu yazma vizyonuna sahip kişilere akil vermek istemesem de kendimi tutamıyorum. Bu kadar çok para size tatlı geliyorsa koç mat yazın ilk 100 girmissiniz kıçınızla cs çapı yaparsiniz aylik 4 veya 5k veriyor oda koçta kudeb cikarsa acayip olur zaten ilk 100 bursu da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mühendislerin önceligi danısmanlık firması mı sadece endüstriciler calısıyorsa calısırsada. bi araba parası için riske atmak isteyen atsın

Isin gucun paraysa kudeb riskine bakmadan dogrudan bilkent math bile yazilir, 7.5k+yurt ve Ankara ucuzluğu. Zaten ilk 100sen kafan basiyodur ve disiplinlisindir, 1.likle bitirince furkan gibi yt acarsin parayi daha da kirarsin. Zaten phd kabullerinde 60 ects kredisi alman yetiyor başvuru icin.

i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silver

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • Millet niye övmüş anlamadım ama ben olsam net itü yazmazdım, boun mezunu olmak varken

• arkadaş itü kötü bir okul değil ki. bu ülkede mühendislik denildiği zaman akla gelen ilk 3 okuldan birisi, her şirkette her ülkede mezunu var. müthiş bir marka algısı var özellikle istanbulda. itü'nün attığı son adımlar çok iyi bence.

• Olm 5k burs + 2k kyk = 7k. 7k tl yi çok para zannediyorsunuz. 690 euro 5 yıla vursan 40k euro falan. He tabi bu kraker ve simit bile yemezsen kenara koyacağın para. İstanbul’daki birinin giderlerini hesaba katarsak o aylık 7k’dan kenara ne kadar koyacağını siz hesap edin. Git koç bilkent falan yaz. İtü kötü üni değil ama ilk 100’e giren birisi o sıralamayı itü ile harcamamalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: oguzhangenc33

Aa dershaneden burda birilerini görmek sevindirici

komşu dershane diyelim hocam konum olarak yakın :)

Tabi bunu üni bitince eğitimi devam ettirip amerikada falan master yapma düşüncen olduğunu varsayarak düşünüyorum. Yok o kadar okumaya meraklı değilim dersen İTÜ parası iyi yenir tabi  

• bana sorarsanız ilk 100'e girip itu cs yazılabilir verdigi sadece para degil bircok imkan var yurtdısı hazırlık, laptop, yemek ve tek kisilik yurt en iyi yurt yerinde ve benim en begendigim ise ''teknokentte sirket acma onceligi''. niye begendiniz derseniz bu sagladıgı imkan girisimcilik acısından cok iyi degerlendirilebilir ve yapılan islerle yurtdısında master belki de doktora kabulu icin cok iyi avantajlar saglayabilirsiniz.

tr'de hicbir okul girisimci ve yaratıcı egitim vermiyor bunu sizin saglamanız lazım bunun icin bu fırsat guzel degerlendirilebilir.her ne kadar bilkentliler kabul etmese bile mesela bilkent bunların oncusu cunku komple akademik yonelimli olan bir okul ve bu tarz egitim biraz memur zihniyetine itiyor ogrenciyi bence (bu arada itu'nun de bu zihniyetten farkı yok onu da belirteyim). yurtdısında calısıp yuksek paralar kazanmak icin akademik bilgi yetmiyor biraz girisimci olun bakın benim avatardaki dehaya onun gibi olun biraz  

benim yorumum da dahil forumdaki degerlendirmeleri kıstas olarak alma cunku hepsi ''biased''. adam ilk 100'e girmis git bilkent koc math yaz diyorsunuz aynen abicim  ayrıca 30k dolara master gayet yapılır phd'ye yetmez falan diyorsunuz da ilk 100'e giren adam gidip akademisyen mi oalcak ne yapsın phd'yi.zaten oyle bir soyluyorsunuz ki sanki bilkente koca giden adam masterı free yapacak.30k dolar tamamen karsılamaya yetmese bile +30 olarak baslatıyor sonucta guzel bir burs.

itu'nun diger universitelere gore geride kaldıgı alan bence ingilizce egitimi ve master'a gonderme konusundaki dezavantajları.bunları da hem para bursuyla masterı karsılamaya hem de 1 yıl ingilizceyi yurtdısında vererek de diger acıgını kapatmaya yonelerek karsılamıslar bence guzel bir girisim olmus 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 10 Ağustos 2021; 21:42:0 >

• itüye gitme hocam bence. diğer ünilere oranla çok çok kötü durumda, pek düzeltmeye de çalışmıyor gibiler. çok pişman olursunuz. bence şu okullar iyi: koç, bilkent, odtü, boğaziçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 10 Ağustos 2021; 21:28:20 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.