Şimdi Ara

İleri seviye ingilizcesi olan mühendisler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toefl, ıelts vb. dil sınavına girip ileri seviye ingilizcesini resmiyete dökmüş olan mühendisler bunun karşılığını aldığını düşünüyor mu ? Şuan dil öğreniyorum bu konuyu merak ediyorum ileri seviye ingilizce ne kadar etkiliyor, aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tr'de emeğin karşılığı alınmıyor.

• ileri duzeyde ingilizce bilmek artik bir standart olmus durumda zaten. ayricalik saglamaz yani sana.

ayricalik saglayacagini iddia eden asgari ucrete amelelik yapan muhendislerdir ancak.

hatta o sinavlar da degil asil olay, kaliteli ingilizce egitim veren bir okuldan mezun olup olmadigina bakiyorlar. oyle yeditepe bilgi gibi degil ama. koc sabanci bilkent bogazici falan.

• Olmaz olur mu hocam tabiki oluyor ama işte bunlar iş hayatında ki etkenlerden sadece birisi kişilik olarak özgüvenli girişken zeki bi adam olmanız lazım silik adam kurnaz olmayan adam 10 dilde bilse anca tercümanlık yapar

Türkiyede şuan kurdan kaynaklı işcilik isteyen ürünler uygun fiyata mal ediliyor yada turkiyede ham maddesi bulunan ürünler bunlar ucuz olduğu için avrupaya asyaya afrika arap kıtası vs pazarlama şansın oluyor e bunu ingilizce bilmeyen adam yapamaz pasif saf adam ingilizce bilsede akıl edemez ama girişken zeki ingilizce bilen mühendis bilir ya fırsatı kendine çevirir yada fabrika müdürü ile anlaşır maaşı ona göre olur

Yada küçük bir fabrikaya girmişsindir yöneticilik kabiliyetin vardır fabrikanın kolu bacağı olursun aslan payını sen alırsın o yöneticilik kabiliyetini gören sahibi zaten zırt pırt müdür değiştitmekte istemez verir 15-20k maaşı onun ayağı olursun orada zaten sektör içinde göze çarparsan futbol sektörü gibi düşün firmalar adam akıllı bir yönetici keşfettiğinde basar parayı alırlar 100k 200k maaş alan adam bile var

Yani çok oyalanmayın mükemmel zaman mükemmel iş vs diye birşey yok kendine katabileceğin nitelikleri kat bulduğun işe gir maaşa takılma orda göster kendini memurluk değil bu milyonlar kazanıyor o işverenler güvendiği adama yetkinliğini gördüğü adama verirler parayı cimrilik işci kesime gelince olur siz mühendissiniz 3-5 yıl çalışıp yönetici olacaksınız zaten tek adam olduğunuz için maaş konusu işciye zam yapma gibi olmaz paraya takılmadan kendininzi gösterin para gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Tr'de emeğin karşılığı alınmıyor.

Orası öyle hocam şartlar kötü biliyorum ama buda mı fayda etmiyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kepler Laveran -- 13 Ocak 2021; 0:35:16 >
  • Çok fadyası var

TR'de herkes ingilizce bildiğini sanıyor , ama 2 kelime konuşamıyorlar.

İngilizce standart olmuş diyenlere neremle gülsem bilemiyorum. "Are you kola?" diyen adamlar herkes ing biliyor diyor.

• Üniversitede hazırlık sınavını kaçırdığım için IELTS Academic'e girip 7.5(Bence 8 almalıydım, writing'den çok puanımı kırdılar) almıştım.

Pek bir işime yaramadı.

He dersen ki İngilizcen olmasa şu anki mesleği yapabilir miydin? Tabii ki hayır. İngilizce bilmeyen birisinin yazılım mühendisi olması imkansız. Ben resmi belgeler için konuşuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Çok fadyası var

TR'de herkes ingilizce bildiğini sanıyor , ama 2 kelime konuşamıyorlar.

İngilizce standart olmuş diyenlere neremle gülsem bilemiyorum. "Are you kola?" diyen adamlar herkes ing biliyor diyor.

Bende bu şekilde düşünüyorum herkes cv ye orta derece yazıyor belgeli ileri seviye fark yaratır diye düşünüyorum

• Asgarinin biraz üstünü alıyorlar.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

Mühendis misiniz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Kepler Laveran

Mühendis misiniz hocam

Hayır. Önceki çalıştığım Alman mühendislik firmasından biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

ileri duzeyde ingilizce bilmek artik bir standart olmus durumda zaten. ayricalik saglamaz yani sana.

ayricalik saglayacagini iddia eden asgari ucrete amelelik yapan muhendislerdir ancak.

hatta o sinavlar da degil asil olay, kaliteli ingilizce egitim veren bir okuldan mezun olup olmadigina bakiyorlar. oyle yeditepe bilgi gibi degil ama. koc sabanci bilkent bogazici falan.

Sırf şu arkadaşa yorum yapmak için geldim.
    Bilgisayar mühendisiyim
    Egeden mezun oldum.
    İngilizce sadece literatur aramasi yapacak kadar biliyorum(konuşamıyorum)
    Sektordeki 2. Yilim bitti.
    Aylik 10 bin maas aliyorum.

İnsanların heveslerini kirmaya hakkiniz yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı insanların olduğu çalışma ortamları için büyük avantaj olur. Kurumlarda dil tazminatı, arada bir gelen bir yabancıyla konuşmanın havası. Yurt dışı görevlendirmesi, yabancı dilde sunum vs için öncelik kazanmak gibi artıları olur.
  • kapgankaan K kullanıcısına yanıt

Kimse kimsenin hevesini kırmıyor, sadece gerçeklerle yüzleşmesini sağlıyor. İyi bir durumda olman senin şansın ve başarın. Seninle aynı okuldan mezun ve aynı bilgi seviyesindeki arkadaşlarının hepsi senin kadar iyi durumda mı sence?

Tamam, İngilizce öğrendi diye her şey bir anda değişmeyecek, bunun farkında olsun. Ama İngilizce bilmeden seninle aynı duruma gelmesinin zor bir şey olduğunun da farkında olmalı.

• İyi bir speaking hala öne çıkaran bir özellik odtü öğrencisiyim kağıt üstünde b2 civarı İngilizcem var konuş desen yok hocam ki tek ben de değilim bu durumda olan.Erasmus wat yapmayan büyük çoğunluk bu şekilde.Okul uzarsa eğer ki muhtemelen uzar wat falan yapıp çözmeyi düşünüyorum bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.