Merhaba dostlar, Bu sene Dokuz Eylül Üniversitesinin Hazırlık sınıfını okudum. (Seviyem intermediate(B1)).Okulun 65 geçme notu olan final sınavında 60 alarak muhafiyete kaldım. Eylülde olacak bu sınava hazırlanmam gerekiyor. Bunu nasıl planlayacağım hakkında kararsız ve bilgisizim.
İlk olarak kurslar-çogu kurs bu sınav için sınıf değil özel hoca mantığıyla kurs veriyor daha önceden bi deneyimim yok. Haftada alacağım 2-3 saat özel ders ne kadar etkili olur bilemedim. Artı diğer yandan gereksiz paralar ortada var buna değiceğini yani fayda ediceğini düşünmüyorum açıkcası. Ama yinede bi kararsızlığım var bu konuda.
Diğer yandan kendi başıma çalışmam- Bunu istiyorum ama bu dil öğrenmek normal ders gibi olmadığı için nasıl kendimi disipline ediceğimi ve neler yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Seviyemi B2 getirmem ve sınav taktiklerini öğrenmem gerekiyor 2 aylık süreçte. Tavsiyeleriniz deneyimleriniz paylaşmanızı bekliyorum arkadaşlar...Teşekkürler. (DEU Muhafiyet Sınavı=Test(70puan)+Writing(30puan))
İng öğretmenliği hazırlık okudum seviyem b2. b2 ye gelmek için kelime ezberlemelisin ve grammer bilmelisin. İyi bi grammer kitabı al ve konuları en kolaydan en zora doğru yut
dBZerodealer-
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler.Hocam biraz daha açabilirsen bana daha çok yardımcı olacaksın. Genel olarak kursları önermiyor musun? Kelime ezberleme(tüm yolları denedim klasik direk ezberlemeden iyi yöntem olmadı) taktiklerinden hangisini öneriyorsun? Önerebileceğim bir kitap var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Cyb3rS
Teşekkürler.Hocam biraz daha açabilirsen bana daha çok yardımcı olacaksın. Genel olarak kursları önermiyor musun? Kelime ezberleme(tüm yolları denedim klasik direk ezberlemeden iyi yöntem olmadı) taktiklerinden hangisini öneriyorsun? Önerebileceğim bir kitap var mı ?
Sonuçta bi altyapı gerekiyor bu dil için. Eylülde 1. sınıf olucam. Ydsden 83,75 aldım. Eğer sende yds ile muaf olabiliyorsan 65 gibi puanla muaf olabilrisin sanırım. Bunu öğren bi hocalarına sor yds ile muaf olma varmı diye. Neden dersen yds ye zor derler ama klasik ingilizce sınavlarından daha kolay geliyor benim için. Sonuçta cümlelerde neyden bahsedildiğini anla ve geresini mantığın hallediyor zaten. Ben altyapımı açık söyliyim halk eğitim merkezinden aldığım ing kursuyla kurdum. Hocamın ilk yaptığı bize 5000 kadar fiil vermek oldu. Bunların hepsini zorda olsa ezberledim. Sonra bütün tenselerin mantığını kavradım. Yani tenselerdeki formulayı ezberleme mantığını anla. Sonra bunları yaptıktan sonra geri kalan küçük konuları çalışırsın. İng kadar kolay dil yok dünyada insanlar öğrenemiyor çünkü ya günlük çalışmıyorlar yada yalnış çalışıyorlar. Bu arada altyapı koyduktan sonra, yabancı dizileri ingilizce altyazıyla izlemek ingilizceni çok ilerletir.