Şimdi Ara

İktisat mi ceko mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2 yıllk örgün egitim işletme bölümü mezunuyum

önümde gidebilecegim 3 bölüm var

işletme

iktisat

Çalisma Ekonomisi Ve Endüstri Iliskileri

siz olsaydiniz hangisini tercih ederdiniz

• işletmeye devam et tabıkı ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnr980 -- 15 Ekim 2008; 23:35:43 >
  • teşekkürler başka yorumu olan?
    quote:

Orjinalden alıntı: Mnr980

işletme tabiki....
  • Dostum ünide anladığım hadise şudur ki; iibf de tüm bölümler birbirinin işini yapıyor. Ön planda olanlar ise İşletme ve İktisat tabiki..
  • İktisat, İşletme buralar her sene binlerce mezun veriyor. Binlerce mezun demek maaşların düşmesi demektir. Çok mezun olduğu için sen parayı beğenmesen bile başka biri mutlaka yapacaktır bu iş. Bunun için işletme, iktisat fln bunları geçin. İktisat mezunu olan insanlar bugün bir bankada gişe memuru olmak için birbirleriyle yarışıyorlar.
  • evet haklısınız
    quote:

Orjinalden alıntı: hysteria35

Dostum ünide anladığım hadise şudur ki; iibf de tüm bölümler birbirinin işini yapıyor. Ön planda olanlar ise İşletme ve İktisat tabiki..
  • bence işletme ama 2. tercihh iktisatt..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çeko ya sakın gitme işe yarayan bi bölüm olduğunu duymadım. Geçen bi prof. iktisatçıların değeri bu aralar arttı demişti. Sebebi ekonomik krizler. Bununla birlikte işletmecilerin değeri azalıyor.
  • Mezun olunca beni çok anacaksınız. Kafanızı kullanın, zamanınızı boşa harcamayın. İş gücü açığı olan mesleklerden size uygun olanı seçin.

Ama şu an her şey tospembe geliyor size. Ama mezun olduğunuz zaman kafanızı dağlara taşlara vuracaksınız ama iş işten geçmiş olacak. Bu yüzden fırsatı iyi değerlendirin. Ülkede işletme, iktisat mezunu enflasyonu yaşanırken bu bölümleri tercih etmek boşa çaba.

Bu arada Drizz şu ana kadar gördüğüm en fantastik yorumlardan birisini yaptın. tbkrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tromsø -- 16 Ekim 2008; 0:12:23 >

• milyonlarca işletme mezunu var..
    iktisat çok degerlıdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tromsø

Mezun olunca beni çok anacaksınız. Kafanızı kullanın, zamanınızı boşa harcamayın. İş gücü açığı olan mesleklerden size uygun olanı seçin.

Ama şu an her şey tospembe geliyor size. Ama mezun olduğunuz zaman kafanızı dağlara taşlara vuracaksınız ama iş işten geçmiş olacak. Bu yüzden fırsatı iyi değerlendirin. Ülkede işletme, iktisat mezunu enflasyonu yaşanırken bu bölümleri tercih etmek boşa çaba.

Bu arada Drizz şu ana kadar gördüğüm en fantastik yorumlardan birisini yaptın. tbkrikler.

ne alaka arkadaşım ben işletme okuyorum. en genel geçer fakülte i.i.b.f... bence senin yorum fantastik.

• Malesef bugun için sadece bunları tercih edebilirim

birini tercih etip birde iş bulmam lazım
    quote:

Mezun olunca beni çok anacaksınız. Kafanızı kullanın, zamanınızı boşa harcamayın. İş gücü açığı olan mesleklerden size uygun olanı seçin.

• KPSS'ye sağlam çalışıp A sınıfı bi memur kadrosuna atandıktan sonra iktisat ve işletme bölümleri altın değerindedir. KPSS sınavlarındaki soru türleri malum. KPSS kurslarındaki dersleri fakültelerde harç masrafı ile alıyorsunuz sadece.
    Ya da sağlam çalışıp ortalamayı 4'e yakın tutarsanız her türlü işiniz hazırdır. En kötü ihtimal okulda öğretim görevlisi kalırsınız. Biraz kendinizi gösterdiniz mi işinizi bulursunuz.
    Yani önemli olan çalışmak çalışmak çalışmak. Çalışmayana ekmek yok. İster elektrik elektronik ister tıp ister iktisat oku.
  • Biraz kampüs dışına çıkman lazım. İş hayatını bilmen lazım.
    Bugün işletme/iktisat mezunu binlerce kişi 600-700 ytl maaşla gişe memuru olmak için ordan oraya koşturuyor. 10 kişilik kadroya binlerce mezun iş başvurusu yapıyor. Bana inanmıyorsanız sektörün içinde olanlara sorun. Bankacılık forumları var, işletme/iktisat mezunlarının bi arada olduğu forumlar var. Oraya gidin.

Sizce bu kadar mezun olmasa bu bölümde maaşlar bu kadar düşük olur mu? Adam diyor binlerce mezun var sen bu maaşı beğenmezsen beğenme daha binlerce kişi var diyor. Sen İşletme okuyorsun diye mezun olduğunda seni işletmenin başına müdür mü yapacaklar sanıyorsun.
  • quote:

Sen İşletme okuyorsun diye mezun olduğunda seni işletmenin başına müdür mü yapacaklar sanıyorsun.

Bunu zanneden varsa şimdiden bıraksın zaten okulu. Binlerce rakibi olan bi kulvarda yarışmak demek iibf okumak demek.Ama buna rağmen iş olanakları çok fazla.
    Yukardaki mesajımda da dediğim gibi her şey çalışmaya bağlı. 4 sene sağlam kasıp başbakanlıkta, maliye bakanlığında, idari birimlerde aylık en az 2.000 ytl maaşla çalışmak var.
    Bi de 4 sene "60 alsam bana yeter. geçiyim de dersten sorun değil" diye düşünüp mezun olduktan sonra bi kaç yıl işsiz gezip sonra da 500 ytl'ye işe girmek var.

Neyse bu muhabbet uzar. Bana müsaade. İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 16 Ekim 2008; 0:29:30 >

• İşe ilk girişte 2k YTL alan? Varsa öyle bi meslek söyle bilelim. Yok yani yazdığını gören de mezun olup devlet memuru olunca hemen bu maaşı verecekler sanıcak yanlış anlayacaklar.
  • Ben asıl soruma cevap alamadım fakat

işletme

iktisat

Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri
  • İktisat çünkü diğer bölümlere ait temel dersleri ve iktisat derslerini görüyorsun..Ayrıca iktisat mezunlarının meslek yelpazesi daha geniş, bölüm olarak iibf'nin en zor bölümüdür o ayrı (ekonometriyle birlikte)..
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Ben asıl soruma cevap alamadım fakat

işletme

iktisat

İşletme ve iktisat birçok açıdan daha avantajlı.Mesela bazı devlet kadrolarında iktisat,işletme diye yazıyor.Abim uluslararası ilişkiler okuduğu için gümrük müşavirliğine girememişti.Ben ek yerleştirmelerde belki olur diye çeko bölümünü tercih ettim.Çünkü açıktan işletme okuduğum için tekrar işletme tercih edemiyorum.Örgün öğretimden bir diplomam olsun diye herhangi bir iibf bölümüne girmek istiyorum.Kazanamasam bile tekrar sınava girip 2. öğretimden iktisada girmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Ben asıl soruma cevap alamadım fakat

işletme

iktisat

İşletme ve iktisat birçok açıdan daha avantajlı.Mesela bazı devlet kadrolarında iktisat,işletme diye yazıyor.Abim uluslararası ilişkiler okuduğu için gümrük müşavirliğine girememişti.Ben ek yerleştirmelerde belki olur diye çeko bölümünü tercih ettim.Çünkü açıktan işletme okuduğum için tekrar işletme tercih edemiyorum.Örgün öğretimden bir diplomam olsun diye herhangi bir iibf bölümüne girmek istiyorum.Kazanamasam bile tekrar sınava girip 2. öğretimden iktisada girmeyi düşünüyorum.

calpi sen paralı üni okuyabilirim demiştin ne oldu vazmıgeçtin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.