Şimdi Ara

İKTİSAT İŞLETME ÜNİVERSİTE ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bölümlerden birine girmek istiyorum hedefim 10.000 altı üniversite önerileriniz neler ben fazla bulamadım ve çok kararsızım istanbulda olmasını istiyorum ve iyi bir üniversite istiyorum

• ODTÜ var oda ankarada ıstanbulda iyi olsun diyosa ılk ılk 5kya gırmelısın hocam
  • IMMORTALTRK kullanıcısına yanıt
    istanbulda olmasını istiyorum
  • ODTÜ,Bilkent,Boğaziçi.
  • bunlardan başka tavsiye mesela araştırdığım kadarıyla özyeğin iyi bir üniversite veya itünün işletmesi nasıl sayısal alanında oldukça iyi bir üniversite ama işletmesi de yeni daha
  • Itü de işletme yok işletme mühendisliği var sayısal bölüm oda ekonomi var itüde

Koç sabancı bilgi gs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

Itü de işletme yok işletme mühendisliği var sayısal bölüm oda ekonomi var itüde

Koç sabancı bilgi gs

doğru ekonomi varmış peki ekonomisi nasıl

bilgi üniversitesi gerçekten iyi mi sonuç olarak koç sabancı gs ilk 5.000 ile alırken bilgi 16.000 ile aıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bigi yerine Bahçeşehir veya özyeğini öneririm bilgi göz boyuyan bir üniversite
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_zafer1903

quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

Itü de işletme yok işletme mühendisliği var sayısal bölüm oda ekonomi var itüde

Koç sabancı bilgi gs

doğru ekonomi varmış peki ekonomisi nasıl

bilgi üniversitesi gerçekten iyi mi sonuç olarak koç sabancı gs ilk 5.000 ile alırken bilgi 16.000 ile aıyor

bilgi london school of economic diploması veriyor bazı öğrencilerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 5 Aralık 2015; 18:56:39 >
  • Bilgi falan karıştırma. işletme/ekonomi okuyacaksan Türkiyede Boğaziçi,Koç,ODTÜ,Bilkent,Sabancı dışında bir üniversitede okumanı asla tavsiye etmem
  • dostum 400.000 iibf mezunu issiz. etiketi olan bi okulda oku mutlaka

• Bir iibfli olarak şunu söylemeliyim ki İtü Boğaziçi Odtü olmadıktan sonra iibfde bölüm farkı yok bu üniler dışında havada kapılan iş bulmakta zorlanmayan duymadım ha ama gelirsin tercihlerde atıyorum Marmara'yı tutturursan da iyi hoş oku bitir orayı derim ama nasıl bitirirsin orası muamma diğer fakülteler dalga geçse de biraz mikro-makro işletme-iktisat matematiği vs. bunlar kolay değil
  • Kardeş hangi fakültede olduğu daha önemli bence mesela İÜ'de 2 tane var biri Sbf adı altında ve siyasala giren hocalar geliyor müfredat falan biraz farklı yani daha iyi olabilir düşündüğün geleceğe göre

• ahmet_zafer1903 A kullanıcısına yanıt
    https://adaylar.ku.edu.tr/content/2015-sonuclarimiz

Anladığım kadarıyla Boun ve ODTÜ ye uzanamıyorsun...

Koç, Sabancı ve Bilkent dışında bir yeri asla düşünme...

Bana kalsa işletme-iktisat düşünme ama illa istiyorsan diye yazdım...

Yeğenim 85 lidir... Bilkent iktisat, koç master falan derken şimdi ABD de doktorayı bitiriyor... Sanırım orada kalacak...

Başka bölüm önerdik, yok dedi bari illa iktisat ise Boğaziçi yaz dedik, hazırlıkta geç Boun a diye ısrar ettik ama ne varsa kaldı Bilkentte...

Mutlu mu okudu hayır, her okula girebiliyordu...

Neyse lafı uzattım, sorarsan uzak dur derim ama madem gönül verdin Boğaziçi, Bilkent, Koç Sabancı ve ODTÜ dışındakileri sakın düşünme...

Şansınız bol olsun...

Not: Lisans sonrası MBA için ABD ye dolares varsa zaten direk Koç paralıya gidersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: serbes

https://adaylar.ku.edu.tr/content/2015-sonuclarimiz

Anladığım kadarıyla Boun ve ODTÜ ye uzanamıyorsun...

Koç, Sabancı ve Bilkent dışında bir yeri asla düşünme...

Bana kalsa işletme-iktisat düşünme ama illa istiyorsan diye yazdım...

Yeğenim 85 lidir... Bilkent iktisat, koç master falan derken şimdi ABD de doktorayı bitiriyor... Sanırım orada kalacak...

Başka bölüm önerdik, yok dedi bari illa iktisat ise Boğaziçi yaz dedik, hazırlıkta geç Boun a diye ısrar ettik ama ne varsa kaldı Bilkentte...

Mutlu mu okudu hayır, her okula girebiliyordu...

Neyse lafı uzattım, sorarsan uzak dur derim ama madem gönül verdin Boğaziçi, Bilkent, Koç Sabancı ve ODTÜ dışındakileri sakın düşünme...

Şansınız bol olsun...

Not: Lisans sonrası MBA için ABD ye dolares varsa zaten direk Koç paralıya gidersiniz...

ODTÜye uzanamıyorsun deyip, Koç, Sabancı, Bilkent önermek biraz tuhaf değil mi? Yani yanlış anlamayın konudan anladığım kadarıyla arkadaş paralı olarak okuyacağını belirtmemiş haliyle özellerin tam burslu puanları da odtüden çok daha yüksek.

Konuya gelecek olursak 10k altı üniversite istemişsiniz. Odtü İşletme 9k, İktisat 14k civarlarında çalıştığınız sürece kazanamassınız diye bir şey yok 8-9k sonuç yaptığınız takdirde de İstanbul diye ODTÜ'ye gitmemekte diretmeniz saçma olur. Yukardaki yorumda da söylendiği üzere bu 5 üniversitenin marka değeri çok daha üstte. Üşenmeyin internetten de araştırın biraz mezunların çalıştığı yerleri falan, çevrenizden örnekleri bakın bunlar hem hedefin için gerekli çalışma isteğini verir hem de bilgi edinirsiniz.

• upower U kullanıcısına yanıt
    Tabii ki bu 5 üniversitenin ismi çok büyük ama koç üniversitesi imkansıza yakın odtü ye uzak durmamin sebebi çok olay çıkması(bu arada odtunun puanı her yil düşüyor) boğaziçi,bilkent,sabanci dan biri gelirse düşünmeden giderim şu an bunlara alternatif arıyorum mesela ozyegin bir cok staj imkanı olan bir universite araştırdığım kadarıyla tobb da direk ekonomi/isletme alanına kurulmuş bir üniversite diye duydum

Bu arada tüm iktisat isletme fakülteleri tm1 ile alirken sabanci niye tm3 ile alıyor bilginiz var mi açıklarsaniz sevinirim

• upower U kullanıcısına yanıt
    Paralıdan başka şansı yok ki, onu anlatmaya çalışıyorum...

%100 burslu ABCXYZ vakıf üniversitesi yerine, %50 burslu koç ve sabancı evladır...

Yada oturup sıkı çalışacak ve kazanacak ODTÜ yü...

Ne yazık ki işletme-iktisat gibi bölümlerde başka yolların güzel bir geleceğe açılması tamamen şansa bağlı...
  • quote:

Tabii ki bu 5 üniversitenin ismi çok büyük ama koç üniversitesi imkansıza yakın odtü ye uzak durmamin sebebi çok olay çıkması(bu arada odtunun puanı her yil düşüyor) boğaziçi,bilkent,sabanci dan biri gelirse düşünmeden giderim şu an bunlara alternatif arıyorum mesela ozyegin bir cok staj imkanı olan bir universite araştırdığım kadarıyla tobb da direk ekonomi/isletme alanına kurulmuş bir üniversite diye duydum

Bu arada tüm iktisat isletme fakülteleri tm1 ile alirken sabanci niye tm3 ile alıyor bilginiz var mi açıklarsaniz sevinirim

Sabancıda işletme(yönetim bilimleri) tm-1 ile alıyor.
    Ekonomi ise tm-3 ile alıyor ancak hangi puan türü ile girdiğinin önemi yok sabancı bölümsüz bir üniversitede tmden girip mühendis olup da çıkabilirsin yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: upower

quote:

Ekonomi ise tm-3 ile alıyor ancak hangi puan türü ile girdiğinin önemi yok sabancı bölümsüz bir üniversitede tmden girip mühendis olup da çıkabilirsin yani.

peki bu dez avantaj sayılmazmı sonuçta diğer üniversitedekiler seçtiği bölüm doğrultusunda eğitim alırken benim daha bölümüm ne olacağı belli değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: upower

quote:

peki bu dez avantaj sayılmazmı sonuçta diğer üniversitedekiler seçtiği bölüm doğrultusunda eğitim alırken benim daha bölümüm ne olacağı belli değil

1.sınıfta zaten benzer dersleri alıyorsun. Bölüm seçmeni gerektirecek bir şey olmuyor yani. 2.sınıfta da hayatını değiştirecek kararı 2 haftada vermektense uzun uzun düşünüp ona göre seçiyorsun hatta dersini alıyorsun ilgini çekmesse başka bir alandan da devam edebiliyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.