Şimdi Ara

odtü işletme vs bilkent işletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi ve kötü yanlarıyla ele alırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ODTÜ'yü 3.50 ortalamayla bitiren adam Bilkent'i 2.20 ortalamayla bitireni tokatlar, tam tersi de olabilir. İki okulda iyi zaten, belirli bir seviyeden sonra okulun size ekstra bir faydası olmuyor iş sizde bitiyor.
  • ben daha çok bölüm sonrasındaki yurtdışı imkanlarıyla ilgileniyorum aslında

• bilkent kesinlikle

• Eğer tam burslu söz konusuysa kesinlikle Bilkent. Kapsamlı burs olanaklarına sahip olabilirsin Bilkent İşletme'ye yerleşince. (İlk 10000'e girip Bilkent'e burslu kontenjandan yerleşmen yetiyor) Ek olarak özel üniversitelerde "network" dediğimiz çevre edinmeyi daha rahat halledebileceğini düşünüyorum. Bir de işletmeden bahsediyoruz. Ancak eksi yanı öğrencilerin bahsettiğine göre kampüsteki yemek, ıvır zıvırların pahalı olması. Odtü ise bence Ankara'da okunacak en iyi devlet üniversitesi. Zaten kendini hem sayısal alanda hem de sözel alanda kanıtlamış güzel bir üniversite. Yine Bilkent gibi şehre biraz uzak. Odtü'ye yerleşince maddi açıdan daha rahat edebilirsin KYK vb. burslar çıkarsa. İki üniversitenin de staj ve yurt dışında tanınırlıkları gayet iyi.
  • evet tam burs almam durumunda bilkenti tercih edeceğim

• jsy418 kullanıcısına yanıt
    Çoğu özel üniversiteye kıyasla Bilkent’te hayat çok daha ucuz, yemek vs.

Her türlü Bilkent derim ben, Türkiye’nin en sağlam İşletme bölümlerinden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mannis

Çoğu özel üniversiteye kıyasla Bilkent’te hayat çok daha ucuz, yemek vs.

Her türlü Bilkent derim ben, Türkiye’nin en sağlam İşletme bölümlerinden
    çok ucuz

• Odtü tabiki yeri geldiginde bilkentin ücretli kısmı icin taban puan bile oluşmuyor 10 bininci adam ile 500 bininci adamı aynı sınıfa koyuyorlar.

• Bilkent tercih et ... odtu isletmenin is durumu bile sıkıntılı big4 sirletlerde calissan bile 2.5-3k maas verirler .

• İşletme çok geniş bi alan. Daha spesifik olarak ne çalışmak isteyeceğinize karar verin örneğin finans, insan kaynakları, pazarlama gibi. Daha sonra her iki okulda da yöneleceğiniz alandaki hocaların cv'sine göz atın. Ucuzluk, taban puanı, kantini, binası, sıralarının rahat olup olmaması gibi şeylere bakıp okul seçilmez. Akademik çalışma sayısı, hocalarının çalışmaları, kütüphanesi gibi şeylere bakılarak seçilir.

Ayrıca maaş/para kazanmak falan da okulla çok ilgili değil. Elbette cv'de yazan iyi bir üniversite başlangıç için artı olur ama A Şirketinde değil de C şirketinde işe başlarsanız da maaş çok ciddi fark etmez. Kaldı ki maaş işin okul okunmaz. Bugün kaportacı olsanız beş yıl sonra yeni mezun bi işletmeciden daha fazla aylık kazanabilirsiniz.

Not: İşletme mezunuyum. Aşırı keyifli bir bölümdür. Başarılar
  • Ben tam bursluysa bilkent derim çünkü sosyal bilimlerde özel okulun getirilerinin daha çok olacağını,yurtdışı imkanlarının daha iyi olduğunu düşünüyorum.Ayrıca network olarak daha fazla imkan sağlar gibi.Ama genel olarak sıradışı bir fark yaratmaz odtüye göre o yüzden ikisi de iyidir.
  • Bilkent işletme bence de yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum.

• Bilkent işletme derim ben. Kaliteli bir vakıf üniversitesi olduğundan odtü'den daha fazla imkan sağlar. Yurtdışı imkanları da daha iyidir. Kapsamlı buradan da yararlanabiliyorsan zaten okurken maddi sıkıntı da çekmezsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PcMert kullanıcısına yanıt
    Ücretler için konuşursak bu sene bilkent 45 bin,koç 95 bin lira.
    Ama diğer yandan bilkentte yaşam biraz pahalı olabiliyor.

• hayvanat9999 H kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye girince işler değişiyor.Hocalar asla seviyeyi düşürmez.Kasabildileri kadar kasarlar,kim geçmiş kim kalmış bakmazlar fazla.Yani aradaki fark eğitimi etkilemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.