Şimdi Ara

İKTİSAT 1 SINAVI(NE SORULUR ABİ NEYE ÇALIŞAYİM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu iktisada giriş sınavında ne sorulur ki soru nasıl olur hiç bişe bilmeden neye çalışacağımı bilmeden neye çalışayim ben yaa
    test değilmiş sadece onu biliom
    çok pis yusufçuk,üçbuçuk ayaklarına gelioz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BÈZO -- 12 Kasım 2005, 17:51:50 >

• quote:

bu iktisada giriş sınavında ne sorulur ki soru nasıl olur hiç bişe bilmeden neye çalışacağımı bilmeden neye çalışayim ben yaa

dersleri takip ettiysen ne olursa olsun halledersen.. Hangi okulda okuduğunu yazarsan belki hocaların soru sitilleri hakkında tiyo verebiliriz.. Bir de hoca ismini belirt tabii...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sed22

quote:

bu iktisada giriş sınavında ne sorulur ki soru nasıl olur hiç bişe bilmeden neye çalışacağımı bilmeden neye çalışayim ben yaa

dersleri takip ettiysen ne olursa olsun halledersen.. Hangi okulda okuduğunu yazarsan belki hocaların soru sitilleri hakkında tiyo verebiliriz.. Bir de hoca ismini belirt tabii...

Marmara
    Dr. Murat Çokgezen
  • eh topic yazındaki küfüre bişi demiomu mod'lar ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

eh topic yazındaki küfüre bişi demiomu mod'lar ??

ahah
    1-konuyu dağıtma
    2-sen imzana bak
    3-değiştirdim zaten
  • olum waya senin kadar bi sınawdan tırsan adam görmedim, ne sorar sormaz bilemem ama su konuları kesin bil;

opportunity cost (fırsat maliyeti galiba türkçesi)
    the method of economics (hani warya positive ve normative)
    ceteris paribus (diğer tüm durumlar sabit demek, örnek olarak; malın fiyatı yükseldiginde talebi azalır, bu aslında sunu belirtir; yalnızca malın fiyatı yükseldiginde ve diger koşullar sabit kaldıgında malın talebinin azalacagını ifade eder.)
    comparative and absolute advantage (karsilastirmali ustunluk, mutlak üstünlük)
    the production possibility frontier* (bunun grafiği de önemli)
    laissez-faire economy (bırakınız yapsınlar cart curt, açık market, dewlet karışamıyo pek buna)
    demand, supply, household decisions (bu zaten olmazsa olmazı iktisatın, arz-talep grafigi bide bi circle war o önemli)
    normal, inferior goods, substitutes, complements
    market equilibrium, excess demand, excess supply (piyasa dengesi, aşırı talep, fazla arz falan işte, bunların da gragfiklerini bil.)
    elasticity (bunu zaten biliyosun)

• bezo arkadasım topici görür görmez senin marmara işletme öğrencisi old. hemen anladım

bizde iktisat mağdurlarıyız ben işletme 2. sınıfım ve de iktisattan kaldım gecen sene

sınıfın doluluk oranından da anlıyacagın gibi bu dersten kalan cok.önceden kalanlar yani bizler hep suat hoca,nın kurbanıydık.bu sene suat ı sutladılar biz<imde gecme umudumuz oldu artık demiştik okulun basında ama nafile ben bu sene de kalırım.bence pek uğrasma gecmek için cünjjkü işin zor bu dersten. zaten önemi de yok sartlı ders deil bişi deil kasma bosuna.4 e kadar yolu var.
    biz bu sene de bırak mayı düsünüyoruz.
    ama illede nasıl sorular cıkar diosan bundan önceki ders ve bu son işleyecegi son 2 dersteki konulara dikkat etmeni öneririim .önmeli olan konular bu son günlerde işlediği ve işleyecegi dir.
    ve de ayriyeten grafik ezberle. bak calıs demiyorum ezberle baska caren yok anlayamazsın kolay kolay
    bak biz gecen sene ki notlarımız söyle
    vize:10 final:10 büt:10
    yaniş bu kadar uzun olmasının sebebi bosa kasma sende bnizim gibin kalcan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • samet eyvallah kardeşim büyüksün ama bi çük anlamdım yazdıklarından

@smyrna17 bilader ben bezo isem bu dersi geçerim kafama koyarsam 1 günde bile geçerim ama görecez tabi tecrübesizlik var ve de tembellik..
    senin msni falan ekledim madem aynı kampüsdeyiz gerçi kampüs diyeni taksimde d*maltıyolarmış

ben mat. tan esas korkyorum çünkü kesin kaldım bıraktım çalışmayı bize liso sonda göstermediler onları

neyse artık mantıkla şişir salla yapcaz tüm dersleri sosyoloji,tarih,hukuk
    muhasebe zaten kolay
    kalıyo iktisat o belli değil
    mattan kaldık zaten yukarda demiştim galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BÈZO -- 12 Kasım 2005, 22:44:32 >

• msni bırak kitaptan çalış fazla sorun olmaz
  • quote:

samet eyvallah kardeşim büyüksün ama bi çük anlamdım yazdıklarından

olum yapma ya valla türkçelerini bilsem yazacamda, demekki bayagı fark yapıyo...
    bence de sen bu iktisatı geçersin, matematige gelince dedigime gelmişsin sonunda, benim yolumdan ilerlemeyi tercih ettigin için kutluyorum seni, ama ben ilk vizeden sonra bu kararı almıştım seninki biraz çabuk olmus
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!

msni bırak kitaptan çalış fazla sorun olmaz

SEN SUS

quote:

ama ben ilk vizeden sonra bu kararı almıştım seninki biraz çabuk olmus

çabuğumdur ben
    vala mata zaman harcayamam bide bu hafta son işte bu hafta sıkı çalışcam 21inde başlıo
    1 hafta yeter diolar valla

• quote:

Orjinalden alıntı: BÈZO

quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!

msni bırak kitaptan çalış fazla sorun olmaz

SEN SUS

• Ben iktisat okuyorum marmarada.bence yapman geeken en önemli şeylerden biri basit cümleler kullanma sakın ha.mümknü olabildiğince kitap gibi yazmaya çalış ve konuyu dağıtma.çok da sallama ki hoca bütün soruyu çizmesin.kendi bölümmü diye söylemiyorum çok havalı olduğu kadar zordur da iktisat.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bastet

Ben iktisat okuyorum marmarada.bence yapman geeken en önemli şeylerden biri basit cümleler kullanma sakın ha.mümknü olabildiğince kitap gibi yazmaya çalış ve konuyu dağıtma.çok da sallama ki hoca bütün soruyu çizmesin.kendi bölümmü diye söylemiyorum çok havalı olduğu kadar zordur da iktisat.

tabi canım biliyorum onu
    eyvallah ama kitap gibi imkansız valla kelime dağarcığım küçüktür biraz bide bu yeni tanımlar terimler falan ezberleyemedim

• anaa bizim okul...ben de 2. sınıfım...merak etme çok zor sormuyo :)

sen işletmesin sanırım...ben iktisat ım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi header -- 13 Kasım 2005, 0:01:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: header

anaa bizim okul...ben de 2. sınıfım...merak etme çok zor sormuyo :)

kafacı, msni sallasana benim pm ye
  • quote:

Orjinalden alıntı: BÈZO

quote:

Orjinalden alıntı: header

anaa bizim okul...ben de 2. sınıfım...merak etme çok zor sormuyo :)

kafacı, msni sallasana benim pm ye

salladım
  • berzah!! olum warya dh sayesinde çewre yaptın a
  • quote:

Orjinalden alıntı: r7bertpires

berzah!! olum warya dh sayesinde çewre yaptın a

olm yaptıkta aq daha kimseyi göremedim forumda 2-3 kişi buldum aq daha hiç birini göremedim ondan sonra
    sınıfta bluetoothla kız buldum aq 2 tane daha göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BÈZO -- 13 Kasım 2005, 0:42:09 >

• keynes 'i unutma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.