Şimdi Ara

İkinci elde en değerlisi iPhone modelleri oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu zaten yıllardır bilinen bir şeydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun 2 nedeni var.

    1- android telefonlar çıkış fiyatına göre indirime giriyor. haliyle hemen çıktığı gibi olmazsan tabi caizse kazık yemezsin.

    2- iphone alanlar biraz şey, şey yani işte fazla anlamıyorlar ve fazla para vermeyi seviyorlar. hem dünyada hem de türkiye'de durum bu.

    misal sarı siteye baktım. 2. el çok temiz az kullanılmış iphone 8'lerin fiyatı 5000 üstü. kardeşim sen manyak mısın? iphone 8 eski bir telefon. 3000 binlik sıfır bir telefon her yönüyle onu geçer. hadi diyelim illa iphone istiyorsun. se 2020'nin 64gb modeli 4700 lira. yani iphone 8'in ikinci eline 5000 veren kerizdir. 4000 veren de kerizdir. ama malesef veren var işte.
    7 plus'a 6-7 bin lira isteyen var. iphone 11 7300 lira. (32gb iphone 7 plus'a 7000 yazmış)
    anladın mı şimdi?

  • Hay senin Türkçe öğretmenine...

  • Normal. İPhone daha uzun ömürlü diğer Android’lere göre. Uzun yıllar kasmadan, donmadan çalışabiliyorlar. Üstelik güncelleme desteği de daha iyi. İPhone 5S’e bile güncelleme geliyor hala İOS 12 için. O dönem (2013) çıkan Android cihazlar sadece 2015’e kadar güncelleme alıp yok oldular, kullanan kalmadı neredeyse.

    Bu yüzden İPhone değer kaybetmiyor. Android cihazlar çok çabuk yıpranıyor. Sürekli yeni bir donanım çıkıyor çünkü Android tarafında. Ve çok çabuk eskiyor önceki donanımlar. Ama İPhone tarafında özellikle A11 işlemcisinden sonra performans yavaş yavaş artmaya başladı. Üstelik A14 ile A10 işlemcisinin gündelik performansları hemen hemen aynı. Yani İPhone 7 bile iş yapıyor hala. İPhone bu yüzden değer kaybetmiyor.
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

    Türkiyede 2. el otomobil bile çoğu zaman 0km olanlardan pahalıya satılıyor 😎


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene önce forumdan ikinci el iphone 6 16 gb almıştım. 1050 tl’ye. Şuan 1300 liraya satabiliyorum.   iphone candır. İphone 11den yazıyorum  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Bence asıl sebep marka imajı ve diğer markalar gibi on bin tane model çıkarmaması .

    Abi yanlış yerdesin. Seni şöyle alalım.

    https://forum.donanimhaber.com/otomobil-genel--f287

  • Türkiye için iPhone=Volkswagen Android= Peugeot

    Peugeotların özellikleri performansları her zaman daha iyidir ama yine de millet VW alır. iPhone da böyle. Donanım sunmaz özellik sunmaz sunsa bile kazık fiyat ister. Yıllardır olan bişeyi yeni bulmuş gibi lanse eder. Bu ülkede VW e ve iPhone a altın muamelesi yapılıyor.


    Araba aldığın zaman dizel VW yerine aynı sınıfta benzinli Peugeot alsan hem daha iyi daha performanslı daha az yakan daha çok özellikli daha ekonomik bir aracın oluyor. Ve yol tutuşu daha iyi. Ama gidip dizel VW 50.000-60.000 TL daha fazla veriyorlar niye dizel VW çeyrek altın yeaw zarar ettirmez. Halbuki 50.000 i en garanti yatırım aracı olan mevduat faizine verse aracı araç bir kaç yıl sonra 100.000 km ye geldiğinde benzinli Peugeot alan her türlü daha kârlı çıkıyor. Ve yıllarca daha keyifli otomobile binmiş oluyor. Ama bunu akıl edebilecek kişi sayısı az. Neyse telefon konusuna dönelim. Telefonda da araba seçimi gibi bir handikap var. En azından benim gözümde öyle. Hesaplayalım.


    Amiral gemilerinin en üst değilde orta versiyonlarını baz alalım.

    Xiaomi Mİ 10T Pro 8/128 GB bugün spot piyasada 4.500 TL kayıtsız

    iPhone 12 128 GB 11.499 TL. Mini veya Pro değil düz modeli


    1 yıl kullandığımızı varsayalım.

    Aradaki 6.999 TL yi mevduat faizine versen. 1 yıl sonra paran %16.50 faizle(odeabank) 8.119 TL olur.

    1 yıl sonunda iPhone %10 Xiaomi %20 değer kaybetsin.

    iPhone 10.350 TL ye gider. Xiaomi ise 3.600 TL ye.

    iPhone alıp 1 yıl kullandıktan sonra satarsan cebinde 10.350 TL para veya o kadarlık telefonun olur.

    Xiaomi alıp 1 yıl sonra satarsan cebinde 8.119 TL+3.600 TL=11.719 TL olur. Xiaomi yarı yarıya bile değer kaybetse yine de iPhone a göre kârdasın yine kârdasın. Üstelik 1 yıl sonra 11.719 TL ye alacağın en kötü android bile iPhone 12 yi katlar. Daha uzun süre güncelleme alır daha çok özelliği olur.


    Kısacası yıllarca iPhone kullandım Xiaomiler root edilebildiği sürece hiçbir kuvvet bana bir daha iPhone aldıramaz. Hediye gelse anca öyle kullanırım başka türlü para verip almam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 23 Ocak 2021; 16:59:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Bu cihazların pahalı olmalarından kaynaklı bir albenisi var. Bundan dolayı bir yıl kullanılmış bir cihaz mağaza fiyatından 500 lira daha ucuza satılsa bile biri fırlayıp alıyor. Diyorsun, ama bu bir yıl kullanılmış, eskimiş cihaz. Ama 500 lira daha ucuz diyor. Adam biliyor ki, telefonu masaya koyunca Iphone'u var diyecekler, modelini çok sorgulamayacaklar. Havasını her türlü atmış olacak.


    Android'e gelince sert fiyat düşüşleri çok iyi bulduğum bir şey. Evet, telefon değer kaybediyor ama, bir sene sonra bir amiral gemisi alabiliyorsun. Hem de çok uyguna. Tabi orada da ikinci el cihazını sıfır fiyatına satmaya çalışan uyanıklar var. Haspam hızlı şarjla cihazın bataryasını öldürmüş, 5500 diyor. Mağazada kampanyalarla daha ucuza satıyorlar o cihazın sıfırını.  

    Alakası yok Apple Arm islemciler, snapdragon rakiplerini katlıyor performansta.. Üstelik yazılım ve donanım uyumundan dolayı üstüne bir de performans daha da artıyor.. Yani ödediğin paranın karsılıgını hız ve performans olarak alıyorsun.. Poco moco, xiaomi'nin cakma cin telefonları, hatta üst düzey samsung amiral telefonlar bile iphone'a teknik olarak rakip değil.. Ancak paran yetmez, Apple servisle sorun yasamıssındır ya da android kullanmaktan zevk alıyorsundur mesela benim gibi o zaman android cihazlarla ilgilenirsin.. Yani iphone'a rakip gercekten yok alacağın her marka cihaz, o yılın iphone'undan ciddi derecede daha az performanslıdır..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 23 Ocak 2021; 18:50:9 >




  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

    Kendi çevremdeki Iphone kullanıcılarının tamamı telefonu Whatsapp, Facebook, Instagram gibi sosyal medya ağırlıklı kullanıyor ve fotoğraf video vs. çekiyor. Bunları yapmaları için muazzam performansa ihtiyaçları yok. Dağa tepeye mangala gidiyoruz, fotoğraf çekiyoruz vs. Dandik Redmi midir 2 - 3 bin liralık telefonun kamerasının çektiği fotoğraflarla Iphone 11 kullanan abinin fotoğraflarını karşılaştırıp dalga geçtiler adamla. Yazık o kadar para verdik diyor.

    Tek tük iş amaçlı değişik uygulamalar kullananlar var. Onların tarafında bazı uygulamaların gerçekten Iphone'da daha iyi çalıştığını söylüyorlar. Hani performans tarafında kendi işlemci ve yazılımını kullanması açısından Iphone kesinlikle daha iyi. Ama çoğu kullanıcı tercihini yaparken buna bakmıyor bile.

    Android ise farklı bir boyut. Süper işlemcisi ile Instagram kullanmaktansa istediğim uygulamayı arkaplanda çalıştırıp ihtiyacım olan tüm API'ları sağlayan, sınırlar içinde değil rahatça kullanabildiğim bir platformu tercih ederim. Parayla alakası yok.





  • Samsungun değer kaybetmesi tamamen Samsung Türkiye’nin yanlış fiyat politikasından kaynaklanıyor çok fahiş fiyattan çıkarıp satamayıp daha sonra indirime gitmesidir, s20 serisi ilk çıktığından fiyatlara bakin yada yeni çıkan s21 fiyatlarıma bakın tamamen rezalet bu politika ikinci elede yansıyor . Amerika’da tam tersi Samsung ikinci elde daha kıymetli bir akrabam eski Samsung telefonu Kanada da satıp onun parasıyla sıfır iPhone ve üstüne orjinal kılıfını almıştı
  • hocam herkesin telefonda yaptigi sey farkli ben mobil oyun agirlikli kullaniyorum mesela satsam 2000 tl edecek oyun hesabim var 3000 tl lik redmilerle sert bolumlerde dayak yiyorum telefonla.. kredilerim gidiyor falan..  

    kullanim amaclari cok farkli oluyor ayrica yeni redmiler guzel fotograf cekiyor ama iphone kadar cekemezler 11 i olan kendisi cekmeyi bilmiyordur ben zamaninda iphone 4 le ne fotograflar cekmistim tab ettirip kartpostal yaparsin.. iphone fotograf konusunda da rakipsiz cihaz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 23 Ocak 2021; 20:33:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş android donuyor geyiği hala var mı ya. Tam 65 yaş üstü siyasal islamcı inadı var millette. Tüp kuyruğu ekmek kuyruğu... Eskide kaldı donmalar vs. Android telefonlar gayet akıcı ve uzun yıllar kullanılabiliyor. Bakın şimdi s21 ön siparişte 10k. 2 3 ay bekle 8kya alırsın bu kadar basit. Aslında o grafikteki kayıp o kadar fazla değil orda çıkış fiyatı baz alınmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenginin malı züğürdün çenesini (parmaklarını ) yormuş yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErKaN-23 kullanıcısına yanıt
    Ohoo hocam oda neki benim bi tanidigim meksikada samsung telefonunu satip macbook pro ustunede beats pro almisti
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Arkadasi tebrik edelim bu hesabindan dolayi degerli vaktini dandroid telefonu savunmak icin feda etmis
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Territory

    3 sene önce forumdan ikinci el iphone 6 16 gb almıştım. 1050 tl’ye. Şuan 1300 liraya satabiliyorum.   iphone candır. İphone 11den yazıyorum  

    3 yıl önce kaç dolar/euroya aldın? Şu an kaç dolar/Euro ediyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danavar5

    Arkadasi tebrik edelim bu hesabindan dolayi degerli vaktini dandroid telefonu savunmak icin feda etmis

    Dandroid değil Xiaomiyi savundum. Xiaomininde spotlarını. Hesapta bir yanlışlık var mı? Tutuyor mu? Tutuyor. Değerli vaktimi birilerine faydası olsun gerçekleri görsünler diye harcadım. Dandroidi savunmak için değil. Biraz feyz alsan fena olmazdı.

  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt

    Bilgisayara ve telefona ihtiyacı olan onca insan varken ve geri dönüşüm imkanı varken yaptığınız harika muhteşem (!)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basligi görünce yazayım dedim,
    11.11.2017 de kampanya vs. İle 3300 e aldığım i8 64gb telefonu, sifir ayarında sorunsuz Aralık 2020 de 3700 e sattım. 10 gün ilanda durdu baya arayan soran oldu.

    2018 nisanda aldığım 3350tlye sam s9 64gb telefonu, 2450 tl yazdım arayan soran yok 1 aydır.
    Koyu bir samsung ve Android kullanicisi idim, bir sonraki telefonum kesinlikle iphone olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.