Şimdi Ara

ikinci el telefon ne kadar güvenli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadşlar 2 aylık tanımadığım bir yerden uygun fiyata bir telefon buldum telefonda çizik yok 22 ay kvk garantisi var faturası var .evet bu telefonun bozuk olma çalıntı olma klonlanmış olma gibi durumları olabilirmi?
    yardımlarınızı en kısa sürede bekliyorum çünkü tel her an satılabilir

tşkürler.....

• klonlanma ihtimali olabilir..
    dükkandan alıyorsanız faturayla alacağınız için çalıntı sorunu olmaz...
  • klonlanıp klonlanmadığını nasıl anlayacam?
  • www.tk.gov.tr ye girip ordan imei sorgulamadan kontrol ediceksin
    quote:

Orjinalden alıntı: godfather09

klonlanıp klonlanmadığını nasıl anlayacam?
  • bence teli eline al birkaç menüye gir yani bi beş dakka bak telefona bi kusuru yoksa ve güvendiğin biyerse kaçırmadan al derim ben 2 yıl önce 2.el kutusuz kaçak garantisiz faturasız ve çok kötü durumda olan bir nokia 6630 almıştım inanırmısın telefonun küçücük bi sorunu bile yok yani 2 yıldır hiç bişey olmadı ondan öncede 2. el bi 7250i almıştım ondada hiçbi sorun olmadan 1 yıl kullandım yani şuana kadar 2. elin hiçbi zararını görmedim(benim şansımmıdır bilmiyorum ama..) bide alacağın telin modeli nedir sony ericssonsa dikkatli ol çünki sony ericssonlar nokialara göre daha sorunlu olabiliyorlar
  • nokia ama ben internet üzerinden tanımadığım birinden alacam bunda sorun olma ihtimali yüksekmidir?
  • Aşağıda vereceğim siteye telefonun IMEI numarasını yazıp, o IMEI numarasının ne marka / model bir telefona ait olduğunu sorgulayabilirsiniz. Site, tüm dünyaya ait IMEI veritabanına sahip bir planlama otoritesine ait olduğundan kullanımı güvenlidir.

http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr

Buradan IMEI numarasının eline geçen modele ait olmadığını tesbit edersen, yasal işlem başlatabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya bu siteler güvenlimi?
  • gecebekçisi : sanırım verdiğin bu sitedeki bilgiler güncel değil 1 aylık telefonumu bulamadı fakat eski olan tüm telefonlarımı buluyor... açıkcası bende bu siteyi n95 alma konusunda kullanmayı düşünüyordum :(
  • bozulabilir örneğin ben 2. el 6260 aldım 2 ay sonra bozuldu kapandı açılmadı tamire gitti şarj girişi ve kulaklık girişi yanmış 60 ytl tamir parası verdik o yüzden 2. el tavsiye etmiyorum bence almayınız
  • godfather09 ve dou147, açıkcası verdiğim sitenin işlevini ve kimin olduğunu biliyorum, gerisi de zaten beni ilgilendirmiyor.

IMEI numaraları, Numara Planlama Kurumu ile koordine bir şekilde üretilir. Kendileri üreticilere yol gösterirler, numara aralığı tahsis ederler. Verdiğim sitenin işlevi, NPK'nun web arayüzünü ve test amaçlı bir kaç sorgulama işlevi barındırmasıdır.

Açıkcası ben kendi IMEI numaramı orada sorgulamayı uygun görmeseydim, sizlere de tavsiye etmezdim ancak yine de güvenip güvenmemek sizin bileceğiniz iş. Ayrıca web sorgusu ile erişilebilen IMEI veritabanı hangi sıklıkla güncelleniyor, bilmiyorum. IMEI numaranı yanlış girmiş ve bu yüzden bulamamış da olabilirsin, bilmiyorum. Yalnızca bildiğimi paylaştım.

Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.