Şimdi Ara

İkinci el otomobilde KDV sorunu çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• satarken şimdi + kdv mi ödeyecegiz devlete

• bu galericiler için getirildi. %1 den alırsan okadar kdv ödeyecekler. ticari faaliyet için yani bireyselde böyle bir şey yok
  • Çözümde daha çok para toplamak bunu öğrenmiş olduk
  • Bence bu işin ticaretini yapan galericiler için geçerli bir durum.
  • Kaçıncı yazışım oldu hatırlamıyorum, artık k/y yapacağım.

Olay şu; ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerin; sürücü kursları, taksicilikle uğraşan şirketler ve rent a car’lardan % 18 KDV ödeyerek satın aldıkları binek otomobilleri, 22 Mart 2019 tarihinden itibaren aynı KDV oranıyla (% 18) satmaları sağlanmış oldu. Bugüne kadar olan uygulamada, galeriler yukarıda sayılan kişilerden %18 KDV ödeyerek satın aldıkları araçları, KDV dahil bedeliyle hesaplarına alıp, %1 KDV uygulayarak satıyorlardı.

Yani siz aracı yine galeriden aynı fiyata alacaksınız, olayın muhasebesel ve vergisel kısmı arka planda işleyecek, sizi ilgilendiren bir durum söz konusu olmadı.
  • Yav beni de aydinlatin
    Isyerime kayitli %18 kdv girişli fiat pratico aracimi suan %1 den satamiyormuyum yani kdv mi odeyecegik :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 25 Mart 2019; 12:12:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Yav beni de aydinlatin
    Isyerime kayitli %18 kdv girişli fiat pratico aracimi suan %1 den satamiyormuyum yani kdv mi odeyecegik :(
    Üstat;

quote:

Olay şu; ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerin

2. el taşıt ticareti mi yapıyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam vergi mükellefiyim ve ticari olmayan normal aracı kaydettirdim.Önceden aldığım aracı sattığım zaman %1 KDV ile satıyordum.Şimdi 18 mi keseceğim 1 mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Hocam vergi mükellefiyim ve ticari olmayan normal aracı kaydettirdim.Önceden aldığım aracı sattığım zaman %1 KDV ile satıyordum.Şimdi 18 mi keseceğim 1 mi.
    Arkadaşlar tekrar büyük harflerle yazıyorum,

BU DÜZENLEME SADECE VE SADECE 2. EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİYLE İŞTİGAL EDENLERİ İLGİLENDİRİYOR.

Diğer vergi mükelleflerini ve nihai tüketiciyi ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 25 Mart 2019; 13:13:31 >
  • icemy kullanıcısına yanıt
    Müşavir hocamdan anladığım kadarıyla. Araç satış işiyle uğraşan bir işiniz yoksa (Galericiler gibi) %1 e devam. Siz mobilyacısınız ducato aldınız geri satacaksınız %1 den satacaksınız çünkü araç ticari yapan biri değilsiniz mobilyacısınız. Yani ben böyle anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Müşavir hocamdan anladığım kadarıyla. Araç satış işiyle uğraşan bir işiniz yoksa (Galericiler gibi) %1 e devam. Siz mobilyacısınız ducato aldınız geri satacaksınız %1 den satacaksınız çünkü araç ticari yapan biri değilsiniz mobilyacısınız. Yani ben böyle anladım.
    Biraz hatalı olmuş, gümrük tarife cetveline bakacak diğer mükellefler. (Eskiden de böyleydi) Ruhsatta kamyonet dahi yazsa gümrük tarife cetveline göre otomobil sayılıyorsa, 2. El de KDV %1 oluyor. Tersi durumda gümrük tarife cetveline göre kamyonetse eğer, alırken de satarken de KDV %18 olacak. Gümrük tarife cetveline göre kamyonet ama ruhsatı hususi kullanım olsa dahi KDv yine %18.

- Doblo, Kango, Multix, Combo, Connect, Partner, Berlingo, Caddy, Vaneo, Fiorino, Bipper gibi kapalı kasalı, çift sıra koltuklu, şoför mahallinin arkasındaki bölümde de yan camları olan araçlar,

- Starex, Traffic, Master, Vito, Viano, Transporter, Caravelle, Transit, Jumpy, Ducato, Boxer gibi kapalı kasalı, şoför mahallinin arkasında da koltuk bulunan, yanları camlı, city van veya camlı van olarak da adlandırılan, şoför dahil 9 kişiye kadar (8+1) insan taşıyan panelvan araçlar,

87.03 tarife pozisyonunda yer almakta olup, bunların N1 sınıfında olup olmadığına, ruhsatının panelvan, kamyonet, arazi taşıtı veya binek oto olarak çıkarılıp çıkarılmadığına bakılmaksızın, alımında ödenen KDV indirim konusu yapılamayacaktır. (Yani bu sayılanlar Maliyeye göre binek otomobil sınıfındadır)

Binek otomobili grubundaki bu araçlardan işletmenin aktifinde yer alanların kullanılmış otomobil olarak tesliminde KDV oranı %1 olarak uygulanacaktır.

Yani, gördüğünüz gibi durum biraz karışık, nihai tüketicilerin değil ama vergi mükelleflerinin taşıt satışlarında mutlaka Mali Müşavirlerine danışarak fatura kesmelerinde yarar vardır. Dediğim gibi nihai tüketiciyi ilgilendiren bir durum yok, en azından şimdilik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 25 Mart 2019; 13:36:40 >

• Sağolun arkadaşlar

• Artık millet vergiden kaçmak içn şirket üzerine araç almayacak herhalde eşinin annesinin üzerine alacaklar aracı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.