Şimdi Ara

İkinci el otoda düzenleme:Yetki belgesi olmayan internetten satış yapamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci el taşıt alım satımı yapan işletmelere yeni düzenlemeler geliyor. Ticaret Bakanlığı, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor.

Hazırlanan taslağa göre, araçların satılması, satışından vazgeçilmesi veya taşıt teslim belgesinin süresinin sona ermesi durumunda satış ilanı üç gün içinde kaldırılacak. İnternet ortamındaki ilanlara yer veren siteler ise yetki belge kontrolü yapma şartıyla mağaza açılışlarına izin verebilecek. İnternet ortamındaki mağazanın adı olarak gerçek işletme adının kullanılması gerekecek.

Aykırı ekspertiz raporu yazanların yeterlilik belgesi iptal edilecek

Türkiye gazetesinden Osman Çobanoğlu’nun haberine göre, ekspertiz raporlarına da yeni düzenlemeler geliyor.

Buna göre, ekspertiz raporu satışın yapıldığı tarihten önceki 7 gün içinde alınacak. Taşıtın gerçek durumuna aykırı ekspertiz raporu düzenleyen işletmeler, uyarıya rağmen yine aykırı rapor hazırlarlarsa yeterlilik belgeleri TSE tarafından iptal edilecek.

Bu işletmelere 2 yıl boyunca aynı konuda yeterlilik belgesi verilmeyecek. Araç alım satımı için iş yapan işletmelere yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar arasına, meslek odası ve vergi kayıtları ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatındaki iştigal konuları arasında ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinin bulunması gerektiği de eklendi.

Kaldırımda araç teşhiri yasak

İkinci el araç alım satımı yapan işletmeler mesleki yeterlilik belgesinin aranmayacağı haller dışında, belgesi olmayan kişileri pazarlama ve satış personeli olarak çalıştıramayacak. İşletmelerin yükümlülükleri arasına, ticari faaliyet sırasında ahlaka uygun, adil ve dürüst davranılması, hukuka aykırı davranışlarda bulunulmaması, alım-satımı etkileyecek bilgilerin gizlenmemesi ve kişilerin etik olmayan uygulamalara teşvik edilmemesi de eklendi.

Ayrıca yol ve kaldırım gibi ortak kullanım alanlarının taşıt teşhir alanı olarak kullanılmaması da işletmelerin bir diğer yükümlülüğü olacak.

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/turkiye/202007021042374465-ikinci-el-oto-piyasasinda-yeni-duzenleme-yetki-belgesi-olmayan-internetten-satis-yapamayacak/

• Yetki belgesi olamayan kişilerin araç satamayacağı ile ilgili bilgi bir iki haber sitesi dışında hiçir yerde yok.Yahu yapacaksanız da yapmayacaksanız da neyse doğru düzgün açıklayınsana.
  • İstenildiği zaman anında yasa çıkar. Bir dakikaya bakar
  • ben aracımı neden satamayayım ki ? çok saçma , aşırı saçma
    iki üç senede bir aracımı satıp değiştirmek istiyorum sadece. neden olmasın!

illa gideceksin galeriye pay mı vereceksin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Temmuz 2020; 11:54:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ben aracımı neden satamayayım ki ? çok saçma , aşırı saçma
    iki üç senede bir aracımı satıp değiştirmek istiyorum sadece. neden olmasın!

illa gideceksin galeriye pay mı vereceksin !
    en azından şahısa 50 milyara aldığı arabadan bi 50 milyar daha kazandırtmamış oluruz
  • "İnternet ortamındaki ilanlara yer veren siteler ise yetki belge kontrolü yapma şartıyla mağaza açılışlarına izin verebilecek."

sahibinden de ilan veren işletmeler, galerileri kapsayan bir düzenleme bu.
    Kendi aracını satanlar için değil.
    Umarım al-satçıları da vurur bu düzenleme. En sevmediğim insan grubu al-satçılar. Madem bu işten para kazanmak istiyorsun, al vergi levhanı galericilik yap, neden ek gelir/yan gelir savunması/acındırması altında aracılık yapıp fiyatları yükseltiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

"İnternet ortamındaki ilanlara yer veren siteler ise yetki belge kontrolü yapma şartıyla mağaza açılışlarına izin verebilecek."

sahibinden de ilan veren işletmeler, galerileri kapsayan bir düzenleme bu.
    Kendi aracını satanlar için değil.
    Umarım al-satçıları da vurur bu düzenleme. En sevmediğim insan grubu al-satçılar. Madem bu işten para kazanmak istiyorsun, al vergi levhanı galericilik yap, neden ek gelir/yan gelir savunması/acındırması altında aracılık yapıp fiyatları yükseltiyorsun.
    Sorma... Tam sirtlan sürüsü şark kurnazi hepsi.

Abe abe ekmek parasi diye g.tunde dolanirlar baslatma lan abine diyip cakacaksin ikitane.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LampdaLamp

en azından şahısa 50 milyara aldığı arabadan bi 50 milyar daha kazandırtmamış oluruz

Alıntıları Göster
    Hocam gerçekten mi? Bireysel Al satcilar bitsin diye kendi arabanızı galeriye satmaya ve gidip galeriden ikinci el araba almaya razı misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkasının kazandığı 3 kuruşa kafayı takanlar sevinmiş. Böyle şey olmaz. Araç alım satım hakkı sahibinindir. Ne olmuş adam alıyor satiyorsa? Ticarette risk vardır ve risk alan kazanır ya da kaybeder. Herkes açız diyor ama yalan demek ki. Ekmek bitmiş su bitmiş deli gibi araba almak ister olmuş herkes.

İkinci el otoda düzenleme:Yetki belgesi olmayan internetten satış yapamayacakİkinci el otoda düzenleme:Yetki belgesi olmayan internetten satış yapamayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibrahim Akca -- 6 Temmuz 2020; 15:35:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam gerçekten mi? Bireysel Al satcilar bitsin diye kendi arabanızı galeriye satmaya ve gidip galeriden ikinci el araba almaya razı misiniz?

Alıntıları Göster
    Herkes kendi aracını satabilir, ona bir kısıtlama gelmiyor. Haberi yanlış yorumlayan, eksik yorumlayan internet haber sitesi çok fazla.
    sahibinden gibi sitelerde mağaza açabilmek veya çok ilan açabilmek için üyelik satın almak gerekiyor ya, o üyeliği almak sadece bu yeterlilik belgesi ile olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Herkes kendi aracını satabilir, ona bir kısıtlama gelmiyor. Haberi yanlış yorumlayan, eksik yorumlayan internet haber sitesi çok fazla.
    sahibinden gibi sitelerde mağaza açabilmek veya çok ilan açabilmek için üyelik satın almak gerekiyor ya, o üyeliği almak sadece bu yeterlilik belgesi ile olacak.

Alıntıları Göster
    Hocam haberin oyle oldugunu ben de anladim baslik yanlis.
    AMa sizin cevap verdiginiz arkadas ben aracami neden satamiim demis. Siz de sanki satamazsan daha iyi olur gibi cevap vermissiniz. O yuzden sordum.

Bu bireysel al satcilar magaza mi aciyor ki sahibinden de? Benim anladigim zaten bu al satcilar bireysel kullanici gibi ilan aciyor ve al satci olduklarini belli etmemeye calisiyor. Diger konularda insanlarin yorumlari hep o yonde idi. Eger magaza acmiyorlarsa zaten bu kanun bir sey degistirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Başkasının kazandığı 3 kuruşa kafayı takanlar sevinmiş. Böyle şey olmaz. Araç alım satım hakkı sahibinindir. Ne olmuş adam alıyor satiyorsa? Ticarette risk vardır ve risk alan kazanır ya da kaybeder. Herkes açız diyor ama yalan demek ki. Ekmek bitmiş su bitmiş deli gibi araba almak ister olmuş herkes.

Vergisini versin kardesim o zaman.

Şam şeytani gibi aralarda derelerde el altindan al sat yapmasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Alıntıları Göster
    Benzin alırken, arabayı alırken vergi veriyor zaten. Çok uzattınız artık. Çıkar ne kadar vergi verdiğini göster dersem öyle kalırsın. Hepiniz vergiden kaçmak için kırk takla atıyorsunuz başkasının malına 3 kuruşa konma peşinde olduğunuzu cümle alem biliyor. Asıl sorun sıfır arabaların pahalı olması, alım satım yapıp ekmeğine bakan kişiler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Alıntıları Göster
    Vergisi kadar fiyatını arttırır aracın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Benzin alırken, arabayı alırken vergi veriyor zaten. Çok uzattınız artık. Çıkar ne kadar vergi verdiğini göster dersem öyle kalırsın. Hepiniz vergiden kaçmak için kırk takla atıyorsunuz başkasının malına 3 kuruşa konma peşinde olduğunuzu cümle alem biliyor. Asıl sorun sıfır arabaların pahalı olması, alım satım yapıp ekmeğine bakan kişiler değil.

Alıntıları Göster
    Bilader sen benim kim oldugumu nerden biliyorsun da boyle salliyosun hakkimda ?? Ekmegine bakanmis. Galerici misin kardesim sen? Ne alaka yani araba alip satmak?

Ben maliyede musteşar olsam bu konuyla ilgili saglam bir rapor hazirlar bakana sunardim. Ötturürdüm valla alayinizi.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Yasinizi bilemiyorum ancak mesajlarinizda artniyet var. Al sat yapanlardan nefret duyuyor gibisiniz..Al sat yapanlar kimsenin aracini zorla almiyor zorlada satmiyor..sonucta satisa cikarilan araca bir deger biciyorlar istemezsen satmazsin..ayrica bence al sat yapanlar piyasaya kesinlikle can veriyor, neden; 33yasindayim eskiden araci satiliga cikardigin zaman kolay kolay alicisi cikmaz di. Allah kimseyi dusurmesin el mahkum insanlar galeriye giderdi ve 10liralik araca 4 lira teklif edilirdi. Simdi daha cok alici var ve araclar sifir km ye kiyasla daha ederinde satiliyor..
    Sonuc olarak ulkemizin sorunu al sat dan ziyade arac fiyatlarinin yuksekligi ise bunun da nedeni kesinlikle al sat degil..doviz son yillarda cok asiri hizli ve inanilmaz yukseldi sonuc olarak da otomobil fiyatlari katlayarak yukseldi..distributorler bu sicrayisi ve psikolojik fiyatlari oturtabilmek icin bir nebze zarar pahasina otomobil sattilar cunku dunyanin hicbir yerinde ( venezuela vb. Haric) bu sekilde artis olamaz olsada halk kaldiramaz..
    Sifir km fiyatlari inmedigi surece mumkun degil fiyatlar dusmez..satis yapanlar mecbur arac almak zorunda eger zorlayici kabun ve belge turu seyler gelirse inanin halka faydadan cok zarar getirir..aracinizi satin alacak kisi sayisinin azaltilmasi emin olun kucuk ve orta sinifi kesinlikle daha zorlar..zengin ve buyuk oyunculara daha kolay ve daha fazla kazanc imkani olusturur..
    Sahsi fikirlerimdir herkese saygilar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.