Şimdi Ara

iki ram arasında kararsızım yardımcı olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bu konuya baktığınız için teşekkür ederim. 8gb ram kullanıyorum ancak 16gb geçmek istiyorum ve bu iki ram arasında takılı kaldım;

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/gskill-f3-1600c9d-16gxm-16gb-(2x8gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59079

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/gskill-f3-1600c10d-16gao-16gb-(2x8gb)-ares-orange-low-profile-ddr3-1600mhz-cl10-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59449#allImages

öncellikle ikiside gskill ve 2x8gb 1600mhz ancak biri cl10 (ares orange) diye ise cl9 (ripjawsz) hangisi daha iyi ve cl9 veya cl10 olması neyi değiştirir ? birde anlamadığım kısın cl9 daha fazla cl10a göre.

Anakart : MSI Z77A-GD65 yeni anakart alıcam uyumluluk sorunu olabilirmi cl10a karşi ?

birde ben pek overclock düşünmiyorum o yüzden 4x4gb alirsam kar etmiş olurum ve overclock yapsamda 2000mhz yaparım okadar o yüzden bir alternatif olarak;

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/gskill-f3-12800cl9q-16gbzl-16gb-(4x4gb)-ripjawsz-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=57863

yardımcı olabilirseni çok makbule geçer arkadaşlar tekrar teşekkür ederim

• 8GB Bellek kullanımını geçiyor musunuz ? 16 GB gerektirecek uygulamalarla çalışmıyorsanız boşuna masraf yapmayın.

Gerekli ise olabilir, ama sadece geçmiş olmak için geçiyorsanız gereksiz, fazla bellek = fazla performans değildir tabi kullanılmıyorsa yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

8GB Bellek kullanımını geçiyor musunuz ? 16 GB gerektirecek uygulamalarla çalışmıyorsanız boşuna masraf yapmayın.

Gerekli ise olabilir, ama sadece geçmiş olmak için geçiyorsanız gereksiz, fazla bellek = fazla performans değildir tabi kullanılmıyorsa yani.

cpu overclock yapınca ramde götüriyor hem ondan 16gb hemde bf3 6gb altı ramlerde rahat çalişmiyor birde yakin zamana medal of honor : warfighter ve far cry 3 çikacak bu oyunlarda gpu neyse cpu ve ram de öyle artık, ve ram kullaninima baktım 6-7gb (herşey dahil) bundan dolayı 16gb en iyisi birde belirtim suan 8gb ram var (2x4gb) bunun aynı setden alıp cebe parada kalabilir 123tl ancak 2x8gb daha iyi diyorlar, neden ve 230tl ye değer mi ?

• 16 gb isteyen oyun yok şuanda.
    tamamiyle gereksiz birşey.8 gb fazlasıyla yeter.
    bana katılan arkadaşlarda vardır büyük ihtimalle.
  • medal of honor : warfighter ve far cry 3 o kadar bellek kullanmaz.

Oyun oynarken arka plandaki internet sayfaları ve programları kapatın
  • Oyunu ac sonra Gorev yoneticisinden bak ne kadar ram kullaniyor diye 4 gb gormedim bile ben. 8 gb son derece yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

medal of honor : warfighter ve far cry 3 o kadar bellek kullanmaz.

hep kapalı oliyor zaten ve kullanım 6-7gb diyor :S ve görev yoneticisinden 1-2 program açık kalmiştir ozaman tekrar bakarım oyuna girince ve büyük ihtimal sorun olmaz, peki merakdan hangisi daha iyi 2x8gb mi yoksa 4x4gb mi ?

şuan internet açik birtek ve 1,54gb kullanımda normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitColak -- 3 Ekim 2012; 16:47:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

Oyunu ac sonra Gorev yoneticisinden bak ne kadar ram kullaniyor diye 4 gb gormedim bile ben. 8 gb son derece yeterli.

girdim ve 4gb kullaniyordu sadece oyun, battlelog ve origin açikdi kuzenıme sordum kaç kullaniyor diye ayni programlarda (bf3 oynamak için gerekli bunlar) 2gb gibi birşey söyledi bende neden 4 olabilir :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitColak -- 3 Ekim 2012; 17:10:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YigitColak

quote:

Oyunu ac sonra Gorev yoneticisinden bak ne kadar ram kullaniyor diye 4 gb gormedim bile ben. 8 gb son derece yeterli.

girdim ve 4gb kullaniyordu sadece oyun, battlelog ve origin açikdi kuzenıme sordum kaç kullaniyor diye ayni programlarda (bf3 oynamak için gerekli bunlar) 2gb gibi birşey söyledi bende neden 4 olabilir :S

Oyun mu 4 gb kullaniyor ? Sistem mi? Arkaplanda calisan bir cok uygulaman olmali hepsini kapat. Sadece ram degil islemcidende yer ve sistemin yavaslar.

• para sorunun yoksa al 16 gb. fazla ram göz çıkartmaz. zaten 8 ve 16 gb ramler arasında uçurum bir fiyat farkı yok. bu arada cl9 ram tepki süresi düşük olduğu için daha iyidir. fakat kuletipi büyük soğutucu kullanıyorsanız sorun olabilir. o zamanda düşük profil olan ares modelini öneririm. şahsen ben yüksek profil ram takamıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Oyun mu 4 gb kullaniyor ? Sistem mi? Arkaplanda calisan bir cok uygulaman olmali hepsini kapat. Sadece ram degil islemcidende yer ve sistemin yavaslar.

başka birşey yok arkaplanda sadece anti virus ve internet sayfası var buda oyun için gerekli. bende anlamadım (oyuna girince bakiyorum toplamda 4gb kullaniliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitColak -- 3 Ekim 2012; 17:34:11 >

• 8 GB oyunlarda gayet yeterli her konuda olduğu gibi sen kendini kandırmaya devam et.

• dediğim gibi arkadaşlarda banakatılıyor.ihtimali yok bir oyunun 16 gb raö istemesi.
    Donanım haberin bir videosunda yakında çıkacak bir oyunun (adını unuttum) önerilen ram miktarının 6 gb olduğunu söylemiş ve mesut çevik kedi bile şaşırmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

dediğim gibi arkadaşlarda banakatılıyor.ihtimali yok bir oyunun 16 gb raö istemesi.
    Donanım haberin bir videosunda yakında çıkacak bir oyunun (adını unuttum) önerilen ram miktarının 6 gb olduğunu söylemiş ve mesut çevik kedi bile şaşırmıştı.

ben zaten bir oyun 16gb istiyor gibi birşey demedim 8gb az düşmesi çünkü dediğim gibi birşey açık değilken sadece bf3 açıkken 4gb kullaniliyor ve yarin birgün 6gb kullanırsa düşüncesiyle 16gb geçmek istedim fakat 2014de ddr4 çıkacakmış zaten gerek yok 16gb ram boşuna almış olurum :D neyse yardımınız için teşekkür ederim
  • 16 gb ram çılğınlığı başladı sanırım hangi sayfaya girsem 16 gb ram göriyorum artık nedir bu heves 12 gb aldık da noldu 6 gb kulanıyordum 12 gb yaptım hiç bir fark göremedim gördüğüm tek fark cebim hafifledi biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

16 gb ram çılğınlığı başladı sanırım hangi sayfaya girsem 16 gb ram göriyorum artık nedir bu heves 12 gb aldık da noldu 6 gb kulanıyordum 12 gb yaptım hiç bir fark göremedim gördüğüm tek fark cebim hafifledi biraz

haha çok doğru söyliyorsun, bu konuyu kuzenim açtı nasıl kapatabiirim bir fikrin far mı ?
  • quote:

kardeşim kuzenım kullaniyordu gene bir sürü birşey yapmiş bu konuyuda o açtı nasıl kapatabilirim bir fikrin var mi ??
  • quote:

quote:

kardeşim kuzenım kullaniyordu gene bir sürü birşey yapmiş bu konuyuda o açtı nasıl kapatabilirim bir fikrin var mi ??

konu başlığını silinebilir olarak değiştirin yönetici arkadaşalar haleder sonrasını yada en sağda bulunan şikayet yerini doldurup iletinizi yazınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

quote:

quote:

konu başlığını silinebilir olarak değiştirin yönetici arkadaşalar haleder sonrasını yada en sağda bulunan şikayet yerini doldurup iletinizi yazınız

nasıl yapıcam ? :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.