Şimdi Ara

İki pc arasında ağ üzerinden dosya paylaşımda izin hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Ofisimde iki adet Win 10 pc kullanıyor ve ağ üzerinden dosya paylaşımı yapmaktaydım. Fakat bir pc ye bu gün format atmam gerekti ve beraberinde tekrardan paylaşım yapmak istediğimde ise A pc den paylaştığım dosyayı B pc görüp üzerinde işlem yapabilmektedir Fakat B pc üzerinde 2 harici disk 5 sabit disk üzerinden dosya 2 kart okuyucu olmak üzere 8 Klasör paylaşmaktayım ve A pc klasörleri hepsini kusursuz görüyor fakat 1 tanesine ulaşıp işlem yapabilmektedir. Diğer 7 adet klasör de izin yok diye hata almaktayım. Aldığım hatanın ekran görüntüsünü aşağıda paylaşmış olacağım. Bu durum şu an iş akışımı inanılmaz derecede olumsuz etkilemiş durumda ve çözüm bulamadım. İnternet üzerinden tonlarca şey okuyup uyguladım ama maalesef çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
    İyi günler dilerim.

    İki pc arasında ağ üzerinden dosya paylaşımda izin hatası







  • Dosyaya sağ tıklayıp şuna erişim verin'i tıkla. Ordan hangi kullanıcıların girmesini istiyorsan ekle ( Okuma ise okuma, Yazmada var ise Okuma/Yazma seç, Okuma: Sadece klasörü görür içeriğe girer fakat herhangi bir değişiklik yapamaz. Okuma/Yazma seçersen her türlü erişime izin vermiş olursun. Tekrar takılırsan yaz.
  • oNrGungor kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    İzinler tam, yani tüm klasörlerin izin vs ayarları hepsi aynı hiç bir değişik yada farklı statüde değiller. İşin kötü tarafı fazla uğraştım sanırım şimdi yine B pc A pc'ye bağlanıp dosya görüntüleyip işlem yapabilmekte fakat A pc B pc'yi hiç görmemeye başladı :( Gelişmiş paylaşım seçeneklerini de kontrol ediyorum olaması gerektiği gibi. İki pc'de ayarlar tamamen aynı :(
  • Herşey tam diyorsan İmkanın varsa ikisine sistem kur, Normalde ağ ayarları çok basit fakat pc elinin altında olması lazım.

    Sistemden sonra rahat çalışır diye düşünüyorum.
  • ağ ve paylaşım merkezi ni aç ethernet yada wifi simgesine saatin yanındaki sağ tıkla oradan çıkar
    oradan gelişmiş paylaşım ayarlarını aç
    en altlarda parola korumalı paylaşımı kapat seçeneği seç işlem tamadır
  • İzinlere everyone ekleyip okuma yazma vermeli son olarakta parola korumalı paylaşımı kapatmalısın ağ yolu olarakta bilgisayarın adı yerine ip sini yazarsan daha doğru yoldan ilerlemiş olursun.
  • Teşekkür ederim önerileriniz için. Lakin problemi henüz çözmüş değilim. 4 HDD payşım açtım 1'ini görüyor sadece izinler ve diğer parola koruma gibi ayarlar dediğiniz gibi fakat çözüm yine yok sadece 1'rini görmekte. Ama IP olayını denemedim. Bir de öyle deneyeyim. İlginiz için teşekkür ederim.
  • Maalesef tüm uğraşlar sonucu problemi çözemedik fakat bazı arkadaşların önerisi ile IP üzerinden paylaşım yaptık ve problemi bu şekilde çözmek zorunda kaldık.
    İlgilenen arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.