İki model arasındaki fark nedir?

-
-
Sizin seçtiğiniz ürünün farkı rengi. Diğer iki ürün arasındaki 400 liralık farkın nedeni birisinin EVO sürümü olması daha yeni versiyonu denilebilir ama nihayetinde aynı kart.
-
Teşekkür ederim hocam. Şöyle bırakayım linki itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
CIHAN ALBAYRAK-GAMER/AMD Ryzen 5 5600/ ASUS GeForce RTX 4060 DUAL WHITE OC 8GB/16GB DDR4/500GB M.2 NVMe SSD/Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COMhttps://www.itopya.com/cihan-albayrak-gameramd-ryzen-5-5600-asus-geforce-rtx-4060-dual-white-oc-8gb16gb-ddr4500gb-m2-n_h23017
Bir de islemci modellerinde fansiz olanlar var anladığım kadarıyla. Kutusuz olanlar fansiz sanırım. Aşağıdan 5600'ü soğutmak için 120mm x2 gibi bir sogutma gördüm mesela onu ona taktirsam kendi orjinalindekinden daha mi iyi sogutur ya da denk mi veyahut daha mı kötü bunu da bilmek isterim vaktiniz varsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 15 Ağustos 2024; 22:40:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Mesajımı değiştirdim cevabı tekrar okuyun.
Soğutma olarak alacağınız ayrı soğutma genellikle yanında gelenden iyidir ancak düzgün bir seçim yapmak önemli.
-
Renk dışında herhangi bir bariz fark görünmüyor, derinlemesine detaylara inildiği zaman birtakım ufak tefek PCB component farklılıkları (belki) olabilir (şu an için kontrol etmedim). Lakin her halükarda önemsizdir, dikkate değer değildir.
WHITE olan model ilgili sistem özelinde stoklu olarak alınmıştır (arka planda ona göre fiyatlama yapılmıştır vs.) veya elde fazla olan üründür.
Stock renkteki ürün için talebiniz olursa; satın alım öncesi ilgili firmaya bunu belirtirseniz (ellerinde fazladan da varsa) yardımcı olurlar diye düşünüyorum (+3.514,66₺ peşine düşmesinler bi’ zahmet).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gördüm hocam sağ olun. Yani performans krtiteri anlaminda hiçbir fark olmamasina karşın sadece renk farkından ötürü 3.5k artmış fiyat o zaman. Çok enteresan geliyor kulağa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen boyle bir şey dediğiniz gibi. Eldeki ürünle ilgili. Hocam benim için renk önemli de değil açıkçası. Maksat bu fiyat bandında içime sinen bir şey olsun, monitörle beraber istiyorum. Yarin düşünüyorum. Monitörler stoklarinda yok, ölü piksel uğraşmamak için test etmek istiyorum stokta görünmuyor kargoyla ugrasmak da istemiyorum bir yandan bilmiyorum n'olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 15 Ağustos 2024; 22:46:33 >
+ 3.5k koymazlar orada bir hata olmuştur.Gerçektede beyaz ürün ile diğerleri arasında öyle bir fiyat farkı bulunmuyor.
-
Tamamdır hocam. Bilmeden performans farkı olmasın diye danismak istedim. Çok teşekkür ederim yanit veren herkese.
5600ü kolaylıkla soğutabilir çok beğenilen tavsiye edilen bir ürün buna da bakabilirsiniz.
-
-
Hocam mesajınizi görmedim kusura bakmayin. Sabah disardaydim kule tipi ilk basit modeli ekliyordum mağazada bunu alin daha iyi dediler gamebooster 240mm titan aldim. İnternette 5600 ile kullananlar çok memnun kalmis ama marka olarak begenilmiyor bakalım hayırlısı aldık artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 16 Ağustos 2024; 23:54:15 >
Bu kartlarda Zero fan özelliği var, genelde 60 dereceyi geçince fan açıyorlar.
Ucuz sıvı soğutmalara mesafeliyim. Pompa arızası, korozyon, sıvı sızdırması gibi riskleri var. Kule tip soğutucular ise basit, bozulacak bir fanı var. Onu değiştirip devam edersiniz. Bir de sıvı soğutma öne takılmış 3 fanlı ekran kartınız olsa sığmayacaktı belki. Satıcılar elinde kalanı ittirmek için bile iyi der.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hmm güzel bir olaymış düşününce. Hocam şu an çok güzel çalışıyor. Gürültü falan da yok. Bahsettiğiniz etmenler elbette rüştünü ispat etmiş diğer modellerde daha sorunsuz şekilde kendini gösteriyordur.
Diğer yandan 4060 son derece yeterli hocam 3 fanlı model gibi bir düşüncem yok kasanın yapısına göre montajı belki öyle değerlendirmişlerdir bilmiyorum çünkü biraz tasarımı gıcık duruyor yerleştirirken çekmece falan söktüm hatta. Display port kablosu aşağı yetişmiyor, yukarı koyuyorum masada yer kalmıyor dikine dikine boğulacak gibi hissettirdi, en sonunda koydum çekmeceyi söküp kasa oyuğuna. Soğutucunun soğutmasında ya da sesinde bir problem yok, umarım bahsettiğiniz diğer problemler olmaz da temiz temiz kullanırım. Oradaki çocuk kardeşim yaşındaydı ben en basit ekstra soğutma bile 5600'ün stok fanından iyidir diyerek özelleştirme yaparken aradaki fiyat farkını görünce bunu almanız daha iyi olur gibi bir iyi niyet koydu. Bahsettiğiniz tarzda ticari düşünenler de yok değil elbette. Umarım sorunsuz, sıkıntısız kullanırım, şu an çok memnunum.
Sadece monitörle alakalı garip hissediyorum biraz. Belki 60 fps 19 inç monitörü uzun yıllar kullandığım içindir bilmiyorum. Asus 180 hertzlik ips bir model aldım, ayarlardan da hertzi falan seçmeme rağmen mesela nvidia programında yazılar falan daha net olmalı fhd ekranda forumda falan gayet net ama spesifik programlarda biraz yazı kalitesi düşük görünüyor programsal ya da ekran büyük diye alışamıyor muyum onu çözemedim. Ayarları kurcaladım biraz ama bakalım artık bir kaç güne göz alışır belki. Konuyu da çok saptırdım ekran kartından monitöre kadar geldim açıkçası bir yandan da test ettiğim için araya sıkıştırıyorum geri bildirimi danışmak için kusura bakmayın artık :)
Teşekkür ederim yanıtınız için, buraya sorar sormaz internetten kendim de benzer şeyleri gördüm. Fanın yıpranmaması, gürültü vs... için güzel görünüyor. İyi ki sakar sakar o ekran kartından aşağı sarkan zımbırtıyı zorla tıkmadım oraya buraya:)
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159230226
Şimdi farkettim. 2 hafta önce de benzer sıkıntı oldu.
Montajı yapan eleman inşallah radyatörün önüne denk gelen kasa fanlarını sökmüştür. Yoksa sıcaklık sorunu sizde de olabilir. Kasa fanları havayı içeri almaya çalışıyor, radyatöre takılı fanlar havayı dışarı atmaya çalışıyor. Bu halde radyatörden sağlıklı bir hava akışı olmaz, sıcaklık sorunu yaşayabilirsiniz. Bir kontrol edin.
Sıcaklık sorunu olursa radyatöre bağlı fanları ters çevirip takınız.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-1803-bulanik-yazi-sorunu.553356/#post-3122039
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kontrol ettim SS'i, böyle değil hocam benim. Forumda falan gayet net. En son kapatırken tekrar bakmadim Nvidia programından yazılara. Yarin tekrar bakarım yeni monitöre alismanin disindaysa problem dpi ayarını kurcalarim ben de.
Kasanın hemen önünde 3 fan var. Evet dip dipe duruyorlar. İns. Dediğiniz gibi ısınma problemi olmaz daha tam test edemedim pek. O cam elimde kalacak diye kasayi açıp hiç söküp takmayla da uğraşmak istemiyorum bir yandan. Umarim olmaz ısınma vs artık bir zahmet 1500 kere yaptiklari işin de fizik kurallarını dusunerek yapsınlar bizi de sıfır pcde sok takla ugrastirmasinlar umarım sıkıntı olmaz hocam ne diyeyim :) teşekkür ediyorum uyarınız için.
Edit: Hocam bugün bütün gün test ettim msi programiyla sıcaklık degerlerini falan. Fortnite gibi optimizasyon özürlü oyunda epik ayarlarda islemcinin boost modu da acikken 4.7 falan cikiyordu saat hizi, 60-61 derecelerdeydi. Ekran kartı falan da serin çalıştı. Boost modu kapatsam 3.50 saat hızlarında iyice düşer bu ama öyle zannediyorum ki kapatmaya bile gerek yok 60-61 derecelerde. Bir iki kere menüde baslatirken 1 saniye gibi anlik 69 oldu onun dışında full catisma, atlama vs 52-61 arasi. Her şeyi açtım bilerek zorlansin diye zaten girerken sistem için uygun olanini seciyor kendisi epik olarak aşağıda kapali olan alakasiz şeyleri de actim maksimum degerleri goreyim diye. Ses de ayni bu arada ekran kartı fanlari donmesine rağmen 2300 rpmlerde. Umarım sorunsuz şekilde böyle kullanmak nasip olur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 18 Ağustos 2024; 2:29:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X