Şimdi Ara

İki klima modeli arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klima tavsiyeleri başlığına da yazdım fakat çok kişi soru sormuş bana sıra gelene kadar ohooooo


    Herkese merhabalar

    Klima arayışındayım aklımda iki marka var ve bütçem kısıtlı Gree ve Daikin arasında gidip geliyorum. Daikin çok methediliyor mitsubishi ile beraber. Şu sıralar da Gree markası çok göze çarpıyor.

    Gree Pular 12.000 BTU bunun fiyatı 11K

    Daikin Sensira 12.000 btu bunun fiyatı 14K

    Aslında aklımda ilk başta pular değil aphro modeli vardı fakat bayide yokmuş maalesef ve bana pular modelini önerdiler. Eğer pular yerine aphro al derseniz internetten getirtme şansım da var.

    Fiyatları her iki markanın da kendi bayisinden aldım. Arada 3K'lık bir fiyat farkı var bu fiyat farkına değer derseniz Daikin alacağım ama yok Gree de iyi marka derseniz hemen Pular modelini alıp geçeceğim fazla da kafa yormak istemiyorum açıkçası malum havalar felaket.

    Şimdiden yardımınız için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • demirdokumun yan sanayisini 12 senedir kullanıyorum demirdokum bile değil flores yazıyor hic bakım yaptırmadım ve antalya sıcagında hala buz dolabı gibi sogutuyor.. 1nanması güc fakat yalan söylemiyorum o yüzden gree yani ucuz olanı al japon olanlara fazla para verme hatta git a101 den falan seg marka vestel marka al gec 7 k verirsin 14 k ya klima mı olur bunların hepsi aynı milleti japon kliması diye kazıklayıp 2 katı paraya kaktırıyorlar..


    not: $imdi diyecekler biz aldık dandik marka bozuldu falan olabilir biraz da $ans yani fakat ben olsam yani yeni alacak olsam yine 14 k vermezdim $ansımı bir daha denerdim muhtemelen yine güzel cıkardı..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 2 Ağustos 2022; 16:25:9 >
  • Yerli düşün ülkemiz kazansın.. vestel arçelik demirdöküm..

  • hocam bu iki markadan birini düşünüyorum teşekkürler öneriniz için

  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli pek tavsiye etmiyorum demir döküm aldık soğutmuyordu üflediği ortam havası çok bunaltıyordu sonrasında mıtsubishı aldık soğutması harika üflediği hava bunaltmıyordu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • demirdokum vestel falan yerli degil tüm diğerleri gibi hepsi cin malı.. cin de guangdong da fabrikalar var orada üretiliyor hepsi.. böyle bir sürü klima yapan fabrika olmaz zaten.. 3 - 5 tane vardır tüm markalara onlar üretiyordur.. daikin de mutlaka cin malıdır japon markası fakat japonya da üretilmiyordur.. LG Beko var bir tane ondan da memnunuz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 2 Ağustos 2022; 19:52:1 >
  • 2.5 yıldır sigma kullanıyorum taş gibi. 12 bin btu en düşük fanda bile buz yapıyor içeriyi. Aşırı sessiz calısıyor, bakır boru kullanıyor ki bu çok önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWindows

    Yukarı
    Arçelik aldım hiç memnun değilim. Konum osmaniye, klima akıtıyor içeriye sessiz modu da yok. Bosh ya da Samsung öneriyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Patent türkiyede sahipleride çinli filan değil türk..

  • Cin malı canım kardesim benim klima eski Inverter değil Demirdokum Flores 12000 btu klima.. kullanım klavuzunun arkasında üretici chigo yazıyordu.. bak bu firmanın ürünü


    https://www.chigogroup.com


    ayrıca klima kumandası da chigo seklinde geciyor ve yabancı sitelerde birebir aynısı var.. kumandayı kaybettigim 1c1n gecenlerde yerli siteden yeniden aldım.. fakat kumanda cakma cıktı ekrandaki yazılar s1l1k ve algılaması eskisi kadar kuvvetli değil.. yine de sorunu cözdü..


    simdi Türkiye'de montaj falan yapıyorlarsa onu bilemem.. fakat benim klimanın yerli üretimle hicbir 1lg1s1 yok.. markasını bile cin de yazmıslardır mutlaka.. bozulsa ya da sogutmamaya baslasa herhangi bir bakım 1ster duruma gelse ugrasmayacagım direkt yenisini alacagım fakat hala bozulmadıgı 1c1n gerek duymuyorum.. ben bunca sene bakım da yaptırmadım sadece 1c üniteye kendim bakım uyguladım..


    demirdokum vestel bilmem ne hatta bu klimanın aynısından alıp memnun kalmamıs 2 sene sonra baska klima almıs kisiler de olabilir tabii.. fakat oem üreten cinliler kalite kontrole önem vermeyebilirler adam 5000 tane klima üretir belki 4000 tanesi eyi cıkar gerisi sorunludur falan basına bela olur onlar da bunlara denk gelir onları bilemeyiz.. ben parayı riske atmam diyen bundan kacınmak 1c1n daikin falan alınabilir fakat benzer ürüne 2 katı para vermem sahsen..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 4 Ağustos 2022; 12:12:55 >




  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

    2 bucuk yıl klima 1c1n uzun bir süre değil 7 + yıl kullan belli olur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.