Arkadaşlar iki kitabı aynı anda okumanın zararları veya yararları var mıdır?Benim düşünceme göre ağır bir kitabın yanında hafif bir roman sıkıldıkça okunabilir.Sizin düşüncelerinizi merak ettim?
@aros_121 kasacak bir şey yok.Alırsın, okursun.Baktın olmadı birini bırakırsın.İyi hissedeceksen söylüyorum: "Okunur mu?", okunur.
Okunur ama iki roman bi arada okunmaz bence.Ama bi roman okurken yanında başka tür bi kitap okunur.Şahsen ben öyle yapıyorum. Mesela şu an bi yandan Babalar ve Oğulları okurken yanında beden dili diye bi kitap okuyorum.
sık sık yaptığım bir durumdur.iki kitaba aynı anda başlayıp ve bitirmek farklı birşey.boş vaktiniz çok olduğunda sıkılınca birinden diğerine geçmek iyi olur.Aynı tür olmaması iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: bjkliali
Okunur ama iki roman bi arada okunmaz bence.Ama bi roman okurken yanında başka tür bi kitap okunur.Şahsen ben öyle yapıyorum. Mesela şu an bi yandan Babalar ve Oğulları okurken yanında beden dili diye bi kitap okuyorum.
Katılıyorum. Eğer kitaplar iki farklı alandaysa okunur. Ama arkadaşın dediğin gibi iki tane roman aynı anda okunmaz, tadı kalmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Nodex
@aros_121 kasacak bir şey yok.Alırsın, okursun.Baktın olmadı birini bırakırsın.İyi hissedeceksen söylüyorum: "Okunur mu?", okunur.
Teşekkür ederim şuan çok iyi hissediyorum. Sadece sizin düşüncelerinizi sordum ,bazen yaptığım birşey olduğu için,sizin düşüncelerinizi almak istedim.Bana görede iki roman birden okunmaz.Hele ikiside sürükleyici ise zaten kimse okuyamaz kitabı bırakamadığı için.
quote:
Teşekkür ederim şuan çok iyi hissediyorum. Sadece sizin düşüncelerinizi sordum ,bazen yaptığım birşey olduğu için,sizin düşüncelerinizi almak istedim.Bana görede iki roman birden okunmaz.Hele ikiside sürükleyici ise zaten kimse okuyamaz kitabı bırakamadığı için.
Bence de bir kitabı okurken aklın diğerinde kalır bu sefer okuduğundan bir şey anlamazsın.
farklı tarzda iki kitap okunabilir tabi. 500 sayfalık polisiyenin yanında 100-150 sayfalık felsefe ya da başka bi tür okunabilir. ama diğer kitabı fazla boşlamamak lazım, sonra olaylar veya kişiler unutulabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: uA006
farklı tarzda iki kitap okunabilir tabi. 500 sayfalık polisiyenin yanında 100-150 sayfalık felsefe ya da başka bi tür okunabilir. ama diğer kitabı fazla boşlamamak lazım, sonra olaylar veya kişiler unutulabilir.
>Katılıyorum
Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin tek ciltte toplandığı kitabım vardı. Onu yanımda taşıyamadığım için kumarbaz ile beraber okuyordum onu Pek bir sıkıntı yaşamadım yani olur mu olur evet okunur
Eğer bir kitabın hayal dünyasına katılıyorsanız bence yanında başka kitap okunmaz.
ben her zaman yaparım. genelde felsefi kitaplar okuyorum, bazen öyle oluyor ki, insan okumak istemiyor. o anlarda popüler kültür kitapları okuyorum. bi zararı var mıdır bilmiyorum, ben farketmedim
Çok yetenek gerektiren bir şey değil ama Osho_ arkadaşımızın dediği gibi bazı kitapların içinde yaşarsın,o zaman okunmaz diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
quote:
Katılıyorum. Eğer kitaplar iki farklı alandaysa okunur. Ama arkadaşın dediğin gibi iki tane roman aynı anda okunmaz, tadı kalmaz.
Ben de katılıyorum fakat şöyle bir şey de var; eğer aynı türde iki romanı aynı anda okuyorsa, iki kitabı birleştirerek kafasında yeni bir senaryo yazabilir. Kitabın en sevdiğim yanı da bu zaten. Belli bir konuyu düşünürken düşünce gücünü geliştirip kafanda yorumlamanı, oluşturmanı sağlıyor. Eğer benim gibi takıntın ya da ilgin varsa kafanda bir şeyler tasarlamaya oku derim.
Cesaret edemiyorum bir türlü ,zaten kitap okuyorum ama unutuyorum sonra ,bir de böyle okursam iyice kafam karışır gibime geliyor ,ama denicem, umarım kitabı mundar etmem
Birisi hafif olunca sakıncası olmaz bence. Romanların yanında kişisel gelişim kitabı okuyorum ben mesela.
aşkın gözyaşları ile elif şafak 'ın aşk kitabını eş zamanlı okumuştum gayet tatmin ediciydi
bu tarz kitap ikilemesi mesala şah sultanla okay tiryakioglunun yavuz isimli kitabını düşünüyorum şimdi
Bence iki farklı türde kitap bir arada okunabilir ama iki romanın bir arada okunması pek sağlıklı olmaz.
bence iki kitabı aynı anda okumak, anlamsal olarak bütünlüğü bozar;yanikitabın birisine yoğunlaşılamaz haliyle de anlamsal bütünlük ortadan kaybolur.
Ben okuduğum kitapları;kitap bitmeden başka kitaba başlamamak gibi bir prensip ile okuyorum,tavsiye ederim.