Şimdi Ara

İki bina ileriye wifi nasıl gönderebilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • B noktasındaki 2. kat evimde kullandığım internetimi A noktasındaki bahçe katı daireye göndermek istiyorum.

    Çok zayıf da olsa bahçedeyken telefonuma wifi sinyali alabiliyorum ama bağlantı çok zayıf ve içeriye girince sinyal kayboluyor.

    3 bina aynı hizada, A ve B noktası aynı cepheye bakıyor camdan dışarıya alıcı verici antenler takabilirim birbirlerini görürler arada sadece ağaçlar olur.


    Keenetic extra dsl kullanıyorum ayrıca boşta Airties 5650 elimde mevcut.

    Güncel teknoloji ile hangi cihazları alıp nasıl bir bağlantı yapmam gerekir ki hız kaybı olmadan A noktasındaki dairenin arka odalarına kadar güçlü internet gönderebileyim ve bir kablosuz ağ kurabileyim?


    İki bina ileriye wifi nasıl gönderebilirim?







  • https://www.akakce.com/wireless-anten/en-ucuz-tp-link-cpe710-fiyati,720609375.html



    bu wriles anten ile sinyalinizi kuvetlendire bilirsiniz



    https://www.amazon.com.tr/TP-Link-M4-AC1200-Wi-Fi-Sistemi/dp/B07L45LZP5/ref=sr_1_1?adgrpid=60675535855&dchild=1&gclid=CjwKCAiAyc2BBhAaEiwA44-wW0g9C2R5--x6Gsm2KZmHq7fb4TzpEXIVesc0Bfh6XsxaqlOafH3G8hoCvB8QAvD_BwE&hvadid=459923395382&hvdev=c&hvlocphy=1012763&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=4519913380745013292&hvtargid=kwd-610757305828&hydadcr=19839_2099813&keywords=tp+link+deco+m4&qid=1613999966&sr=8-1&tag=googlepcstdtr-21


    bu sisitemi ise istediğiniz kadar alıp çoğaltabiliyorsunuz birini modeme kablolu bağlantı ile diğer ikisini kablosuz bağlantı ile konumlandırıp ayarlayabiliyorsun yanlız her biri kendine ait adaptörle çalışıyor hız kaybı yaşamazsın bu aletlerden istediğin kadar alıp çoğatabilirsin


    ilk önce yukardaki anteni dene yeterli gelmezse ek olarak bunu kullan





  • Sorunsuz bir sistem var ama bu maliyetli olacağından ve sizin tercih etmeyeceğinizden dolayı söylememe gerek yok sanırım.

  • Hocam kablosuz yayın yapmaktansa bir kabloyla interneti a noktasına taşıyıp orda accespoint ile kablosuz dağıtım yapamazmısın

  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Önerinizi merak ettim, bütçem de var.

  • Hocam Unifi Airmax Nanostation diye tombulumsu bir cihaz var. Ondan iki tane alacaksınız. İki bina birbirini görüyor demiştiniz sanırım. Karşılıklı koyun ve havada buluşturun. İnternette yardım alabileceğiniz sayfalar da var. Karşılığına koyduğunuz cihazın altından da bir cat 6 kablo çıkıp direkt access point'e taktığınız zaman 1 veya konumlandırmaya göre 2ms'de noktadan noktaya erişim verebilirsiniz.


    Ben bu önerdiğim cihazın daha profesyonelleri ile bir siteye komple havadan kablosuz çalışan kamera sistemi, bir tatil kötüne de sahada 30 adet anten kullanıp bunlardan hem ip oda telefonları hem de güvenlik kameralarını çalıştırdım. Zaten bu ürünlerin amacı da budur. Hatta herkese abartı gelebilir. Bostancıdan Adalara internet erişimi bile vermiştim Çanak şeklinde olan antenlerle. Ve yine aynı markayı kullanmıştık. (Ubiquiti)

  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt

    1- Hocam anten için arada ağaç bile olsa çekmez diyenler var, ki arada ağaç olacak maalesef.

    Diyelim bu TP-Link CPE710 antenle B noktasından A noktasına sinyali gönderdim ama A noktasında arka odalara sinyal gitmeyecektir diye tahmin ediyorum. A noktasına nasıl bir bağlantı yapmam gerekir ki arka odalara kadar güçlü sinyal alabileyim?


    2- TP-Link Deco M4 AC1200 alsam B noktasına kablolu bağlantı yapsam diğer kablosuzları A noktasına koysam 50-60 metreden bağlantı kurar mı bilginiz var mı?

  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam bana da en mantıklısı Airmax Nanostation gibi geldi, aradaki ağaçlar vs sinyal kaybı yaşatmaz diye tahmin ediyorum sonuçta aradaki mesafe çok uzak değil. Sanırım Ubiquiti kullanıp şanşımı deneyeceğim.


    O zaman bağlantım bu şekilde mi olacak?;

    1-) B noktasındaki modeme cat6 ile 1 Nanostation bağlayıp cama çıkarıp A noktasına baktıracağım.

    2-) A noktasına bahçeye 1 Nanostation bağlayıp (B noktasına baktırıp) yine cat6 ile access point'e bağlantı yapıp A noktasında kablosuz ağ kuracağım?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxxyz

    Sağolun hocam bana da en mantıklısı Airmax Nanostation gibi geldi, aradaki ağaçlar vs sinyal kaybı yaşatmaz diye tahmin ediyorum sonuçta aradaki mesafe çok uzak değil. Sanırım Ubiquiti kullanıp şanşımı deneyeceğim.


    O zaman bağlantım bu şekilde mi olacak?;

    1-) B noktasındaki modeme cat6 ile 1 Nanostation bağlayıp cama çıkarıp A noktasına baktıracağım.

    2-) A noktasına bahçeye 1 Nanostation bağlayıp (B noktasına baktırıp) yine cat6 ile access point'e bağlantı yapıp A noktasında kablosuz ağ kuracağım?

    Şöyle hocam;


    Nanostation alacaksınız iki adet. Default ip adresleri 192.168.1.20'dir unutmayın. (Adaptörlü olanı alın çünkü genelde kutu içinde poe adaptör çıkmaz)

    Bilgisayarınıza 1'li bloktan sabit bir ip verin örneğin 192.168.1.100. Daha sonra web arayüzünü kullanarak 1.20'ye girin.

    Benim tavsiyem modeminiz dhcp'den ip dağıtıyor ya örneğin onu 20 aralığından sonra başlatın. Modemin yanına koyacağınız cihaza da 192.168.1.3 verin mesela.

    Sizin bloğunuz ne tam bilmiyorum ama neyse ona göre ip verin. Dış cepheye iyi şekilde konumlandırın.


    Mantık şu; A noktası yani modem tarafına koyduğunuz cihazın içine girip ayarlar kısmına karşılığına koyacağınız cihazın mac adresini yazacaksınız.

    O ayarların altında mhz ayarları var 40 olarak ayarlayın.

    Kanal olarak da örneğin 5580 seçin.

    Onun altında wifi ssid ayarı var onun şifresini de kendiniz belirleyin. Karşılığındaki cihaza da aynı ayarları girip sadece mac adresini modem tarafında bulunan cihazı yazın.


    Toparlarsak ;


    Modem : 192.168.1.1 ağ geçidine sahip. Dhcp 192.168.1.20'den başlatıyoruz.

    A cihazı : 192.168.1.10 sabit ip veriyoruz.

    B cihazı : 192.168.1.11 sabit ip veriyoruz.


    İki cihazın mhz ayarı 40 olacak şekilde ayarlıyoruz.

    Cihazların ikisinin de ssid isimlerini aynı olacak şekilde örneğin WIFI4040 yapıyoruz.

    Cihazlarının ikisinin de şifre kısmını wpa2 olarak seçip aynı şifreyi veriyoruz.

    İki cihazın da içinde kanal ayarını 5580 veya hangisi iyi sonuç verirse onu yapıyoruz. Evde test edin öyle karşılıklı konumlandırın. Daha sonra kanal değiştirmek isterseniz önce uzak olan cihazda değişiklik yapın onlar tekrar havada buluşur. Bir daha karşı binaya gitmek zorunda kalmazsınız.

    Son olarak ayarlar kısmında her iki cihazın içine de karşılığı olan mac adreslerini yazın. Burada şu seçenek de var; İsterseniz ssid taraması yaparak da cihazları birbiri ile buluşturabilirsiniz mac adresi yazmadan. Seçerek yaparsanız otomatik kendi ekler.


    Takıldığınız bir şey olursa kullanıcı adımı not alın pm atabilirsiniz. Uzak masaüstü ile müsait olduğum zaman size yardımcı olurum.


    Not: 3 villa bulunan çok geniş bir alana kamera uygulaması yaptım ip olarak. Bu cihazlardan kullandım ve bir noktada iki cihaz arası yoğun şekilde ağaç var ama sinyalde en ufak kesilme yok.

    Hatta ping değerlerine bakar öyle cihazların yedeklerini alır işi sonlandırırım. 1 ms değer almanız mümkündür.





  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Hocam harika anlatmışsın çok teşekkür ederim. Tadilat bitince anlattığınız şekilde deneyeceğim.

    Saygılar sevgiler

  • şikayet edilirseniz ceza yeme riskiniz var

  • China ama Çinli olmayan C kullanıcısına yanıt

    ne cezası hocam kimse karışamaz ortak ağ kurduk veri paylaşımı yapıyoruz dersiniz kime ne ben ne paylaşıyorum ne yapıyorum.

  • 3.11- Aboneye ait oturum açma kullanıcı kimliği ve şifresi, kablosuz ağ adı ve şifresi özeldir. Bu bilgilerin 3. şahıslarla paylaşılması yasaktır. İş bu maddeye uygun davranmayan müşterilerin hukuken sorumlulukları kendilerini bağlamakta ve şirket bu paylaşım nedeniyle aboneye ait sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkını saklı tutmaktadır.

  • ağaçlar sinyali %90 oranda kesebilir... bence https://www.hepsiburada.com/tp-link-cpe210-wi-fi-300mbps-outdoor-access-point-p-HBV0000065VAA bunu incele 2 tane alacaksın 1 verici 1 alıcı olacak...

  • Benimde benzer problemim var aynı sokakta evim ve işyerim var ikisi de 4. ve en üst katta , kuş bakışı önlerinde herhangi bir engel duvar vs yok.Evdeki interneti işyerine vermek istiyorum.En uygun maliyetle bunu işi nasıl çözebilirim.( not:işyerimin olduğu binada internet altyapısı yok bu arada,mecburen bu yola başvuruyom.)


    edit:mesafe kuş bakışı 30-35 metre




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airkan94 -- 29 Nisan 2021; 2:40:14 >
  • Ortadaki binaya bir access point koyabilirsiniz :)

  • Eğer Elektrik şebekesi olarak aynı elektrik fazında iseniz Bu tür ürünleri deneyebilirsiniz. Nasılsa Amazonda 30 gün içinde iade olayı var diye biliyorum.

    Buna benzer ürünlerede bakabilirsiniz. Elektrik şebekesi üzerinden internet


    https://www.amazon.com.tr/TP-Link-TL-PA4020P-KIT-Soketli-Powerline/dp/B00DMX8W02/ref=pd_sbs_1?pd_rd_w=XZQog&pf_rd_p=d0600a09-7c1f-4d7f-b224-d55d8f0bda6e&pf_rd_r=Y69A3GJCD16QKJ6NNVVH&pd_rd_r=fb5530e0-4ee9-475a-80a2-5fe2a59192e6&pd_rd_wg=WN4Sf&pd_rd_i=B00DMX8W02&psc=1





  • Kesinlikle TP link tavsiye etmem her ne kadar pharos a arayüzüne geçsede. UBNT Loco m2 hatta m5 kullan kafan raad olsun. wi com tr den yada google la :)

  • hocam merhaba,modeminizi b noktasının balkonuna alırsanız,sorununuz kısmen çözülür.




    saygılar.....................

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.