Merhabalar arkadaşlar, Aracımı değiştirmek istiyorum bütçem max 260.000₺ Almak istediğim araç biraz performanslı olsun istiyorum şu iki araç arasında kaldım. 2020 Corsa 0 KM 1.2t 130 HP Ultimate + Cam Tavan + Teknoloji Paket (Ortalama 250.000₺) 2018 max 20.000Km Hyundai Kona 1.6T 177Hp 4x4 Elite Smart (Konada cam tavan bulunmuyor) (Ortalama 240 - 250.000) Bu araçlardan hangisini almamı tavsiye edersiniz, corsa donanım ve tasarım, kona performans anlamında çok beğendiğim bir araç ancak konanın piyasası nasıldır bilmiyorum. Yardımlarınızı ve ek tavsiyeniz var ise bekliyorum. |
İki araç arasında kaldım, yardımınızı bekliyorum.

-
-
Performans nefsi okşasa da, heves geçince er geç yakıt gerçeği ile yüzleşiyor.
Kona 177 hp beğendiğim, alsam mı diye çok baktığım bir araç ama, yakıttan kaybediyor.
Corsa yeni tasarım, performansa göre yeterli yakıt tüketimi ile cazip duruyor.
Ama bu araba da PSA 1.2 motoru hakkında söylenenler ve küçük olması sebebiyle kaybediyor. O paralar da çok fazla ayrıca Corsa'ya.
İlla ikisinden biri olacaksa Kona alırdım. Değilse alternatif modellere bakmak lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Biliyorum b segment için bu fiyatlar çok fazla ancak maalesef benim donanım aç gözlülüğüm ve piyasa durumu bu hale getiriyor. Sizin önerebileceğiniz şunada bir bakın isterseniz diyeceğiniz bir alternatif var mıdır? Donanım ve performans beklentilerini göz önünde bulundurmassak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
B sınıfı olarak Yeni Fabia'yı bekliyorum. Fiyat olarak Polo'nun üstüne çıkmaz diye düşünüyorum.
Clio 1.3 tce icon ve rs line olanlar da tamin edici, mtv dışında.
B Suv olarak ikinci elde Kona dizel otomatik daha mantıklı gibi.
C sınıfı boyutlarda 1.3 tce icon megane bulunabilir, donanım yönünden iyi.
LPG sorun değilse, 1.6 Corolla flame-x cazip duruyor.
Herkesin beğenisi farklı tabi, saygı duyarım.
Maalesef piyasa çok kötü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1.18i mpluslara baktiniz mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bütçeniz müsait aslında C-SUV bakın, Qashqai olabilir misal.
yada sıfır km olarak yeni captur'da güzel.
* 250k para corsa-clio-i20 gibi B segment araca verilmez, çok açık ve net.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 31 Mayıs 2021; 0:57:55 >
Merhabalar,
Sizin mesajınızdan sonra baktım ancak bu bütçede çoğu hasar kayıtlı gibi duruyor sıkı bir bmw hayranı olmama rağmen mevcut aracım 2017 peugeot 208 active olduğu için daha düşük model yıllı bir aracada geçmek çok istemiyorum açıkcası.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler 1.2 t benzinli sky pack qashqailer ve 1.3 touch captur iyi gibi duruyor sanırım bu ikisi arasından qashqai almak daha mantıklıdır değil mi?
Konada bağımsız süspansiyon var, yanlış bilmiyorsam sınıfında tek.
quote:
Orijinalden alıntı: MrScrewdriver
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler 1.2 t benzinli sky pack qashqailer ve 1.3 touch captur iyi gibi duruyor sanırım bu ikisi arasından qashqai almak daha mantıklıdır değil mi?evt Qashqai tutulan bir model ilerde elden çıkarmasıda kolay olur. ancak bahsettiğiniz 1.2T motorlar eskide kaldı ve üretimi bitirildi. artık ortak üretim (Mercedes-Reno-Nissan) olan yeni motor ve yeni ıslak kavrama DCT şanzıman ile geliyor. yeni 1.33 turbo motor 160bg-270 tork veriyor, hani performans olsun demişsiniz ya ahaa o performans burda işte. kesinlikle 1.2 motora bakmayın, bitirilmiş bir motordur devamı gelmeyecek (ayrıca yağ yakma gibi şikayetlerde vardı bu motorda)
makyajlı kasa 1.33-otomatik model Qashqai sizin aradığınız şey. sizin bütçenizde skypack bulunmaz ancak cam tavan çok elzem değilse Tekna paket olanlara bakabilirsiniz. örnek ilan bıraktım altta. birde Kona-mona boşverin geçin, trafikte kaç tane kona görüyorsunuz? hyundai bayine giden ya i20 bakar yada Tucson bakar. ara modeller bizde çok tutulmuyor misal işte elantra-kona vs. vs.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-qashqai-2020-cikisli-4900-km-hatasiz-yuksek-performans-896257836/detay
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdasevt Qashqai tutulan bir model ilerde elden çıkarmasıda kolay olur. ancak bahsettiğiniz 1.2T motorlar eskide kaldı ve üretimi bitirildi. artık ortak üretim (Mercedes-Reno-Nissan) olan yeni motor ve yeni ıslak kavrama DCT şanzıman ile geliyor. yeni 1.33 turbo motor 160bg-270 tork veriyor, hani performans olsun demişsiniz ya ahaa o performans burda işte. kesinlikle 1.2 motora bakmayın, bitirilmiş bir motordur devamı gelmeyecek (ayrıca yağ yakma gibi şikayetlerde vardı bu motorda)
makyajlı kasa 1.33-otomatik model Qashqai sizin aradığınız şey. sizin bütçenizde skypack bulunmaz ancak cam tavan çok elzem değilse Tekna paket olanlara bakabilirsiniz. örnek ilan bıraktım altta. birde Kona-mona boşverin geçin, trafikte kaç tane kona görüyorsunuz? hyundai bayine giden ya i20 bakar yada Tucson bakar. ara modeller bizde çok tutulmuyor misal işte elantra-kona vs. vs.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-qashqai-2020-cikisli-4900-km-hatasiz-yuksek-performans-896257836/detay
Alıntıları Göster
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kesinlikle kona benim için
1.2 puretech almaktan 2016 ve 2020de 2 kez vazgecmis biri olarak. O motorlu araclardan uzagim. 1.6T Konayi bilmiyorum ama yine de secmem gerekse kona secerdim herhalde
Qashqai C Suv mu gerçekten ya da Captur (B SUV diye biliyorum).Sonra donanımlı bir araç isteyen arkadaşı hayal kırıklığına ugratmayalim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMAX0588 -- 31 Mayıs 2021; 13:7:10 >
quote:
Orijinalden alıntı: DMAX0588
Qashqai C Suv mu gerçekten ya da Captur (B SUV diye biliyorum).Sonra donanımlı bir araç isteyen arkadaşı hayal kırıklığına ugratmayalim.yes sir,
reno tarafı;
captur = B-crossover
Kadjar = C-SUV
Nissan tarafi;
Juke = B-crossover
Qashqai = C-SUV
* captur sadece sıfır km bayiden olacaksa o paralar verilir yada aynı bütçeye çok az km'li 2020 Qashqai'de alınabilir. tercih arkadaşın.
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdasyes sir,
reno tarafı;
captur = B-crossover
Kadjar = C-SUV
Nissan tarafi;
Juke = B-crossover
Qashqai = C-SUV
* captur sadece sıfır km bayiden olacaksa o paralar verilir yada aynı bütçeye çok az km'li 2020 Qashqai'de alınabilir. tercih arkadaşın.
Alıntıları GösterHepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinizin yazdığı araçları değerlendirip tercihimi kullanacağım. :)
-
fabrika verileri ;
1.2 pure de yakıt 4,5 litre, tork 230, 0-100 8,7, 250 kg daha hafif, 0 km de motor
1.6 da yakıt 7,1 litre , tork 265 , 0-100 7,9 , 250 kg daha ağır , 20 bin de motor
sadece motora bakarak yakıt fiyatlarınında artacağını düşündüğümden 1.2 pure tercih ederim
0,8 sn için 2,5 litre fazla benzin parası ve eksra MTV ödemezdim .
ben istanbuldayim trafikteyim ve 2008 1,2 pure kullanıyorum
-
Corolla.
Bu ikisinden Corsayı alırdım,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X