Şimdi Ara

İki anakart ı tek pc gibi çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım başlık beni yeterince anlatıyor. elimde iki anakart var bu anakartları tek bi kart gibi kullanmak istiyorum.
    + bi şey daha var bu kartları ide ile birbirine bağlasak bi iletişim olabilirmi?

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
    İnsanlar başaklara benzer, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.
    Montaigne

• Valla böyle birşey olcağını zannetmiyorum hem diğer anakarta gücü nasıl vericeksiniz bir psu da birtane 20+4pin bulunur diyerleri boşta kalıyor ha 2 tane psu varsa bilemem tabi ama ben olcağını zannetmiyorum hocam böyle birşeyin olması ama böyle birşey varsa bizde izlemleri görelim.
  • Elimde hali hazırda 2 pc var. psu falan herşey dahil. şimdi bu anakartları ide ile bağlasammı die düşünüyorum ama yanma riskini de göze alamıyorum.
    forumda işi bilen birileri çıkar die düşündüm.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
    Montaigne

• ben böyle bir hareketi hiç tavsiye etmiyorum. İki bilgisayar arasında bağ kurabilir hatta belirli programlarla işlem yükünü paylaştırabilirsin (yine o belirli program için tabi) ama senin dediğin yapılabilir bir şey olsa herhangi bir internet kafedeki bilgisayarları birbirine bağlar nasanınkinden bile güçlü süper bilgisayarlar yapardık... İde kablosuyla iki anakartı bağladığın zaman hangi anakart "ana" kart olacak? Master slave durumlarını nasıl tanıtacaksın? Anakartlardan biri diğerini "ana" kart olarak mı algılayacak yoksa bir ide aygıt olarak mı? Ben birbirlerini algılayacaklarını bile sanmıyorum. Merak etmedim değil... Çok eski iki anakartım olsa ve çöpe atmayı düşünüyor olsam kesin denerdim. Bence tarihin en büyük donanım çakışmalarından birine şahit olabilirdik :)

• ide'den nasıl bir anakart bağlantı fantezisi yarattınız ya

yok öyle bir şey

anakartları seri bağlamak yoktur
    az votka vardır

Orjinalden alıntı: ilker.d

ide'den nasıl bir anakart bağlantı fantezisi yarattınız ya

yok öyle bir şey

anakartları seri bağlamak yoktur
    az votka vardır

Eeet olmaz öyle şey :)
    Anca bir anakarta 3-5 işlemci, 3-5 ekran kartı falan bağlayabilirsin.Ya da diğer bilgisayardaki işlemciyi, ram i yerel ağ üzerinden kullanmayı deneyebilirsin bazı programlarla
    3Ds Max gibi, render yapacaktır böler parçalara
    onun haricinde birşey olabileceğini sanmıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 3 Şubat 2008; 22:36:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ufak bir lehimleme operasyonu ile yapılabilir belki.

Şöyle; kuzey köpüsünden işlemciye, güney köprüsünden de ekran kartına bir lehim atarsak, çalışabilir.

hocam ne yanması ne 2 anakartı
    bikere mantık almıyo 2 anakart , hangi driveri hangi işletim sistemi hangi görüntü ses paylaşımı oooo
    fizik kurallarına aykırı
    bu durumda evimde de bunlardan birini yapabilirim.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
    Montaigne

• quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Zor diye bir şey yoktur , imkansız biraz zaman alır.
    Bence yapılamayacak bişi değil unutmamak lazımki bi çok server çoklu anakart sistemini kullanıyo
    bu durumda evimde de bunlardan birini yapabilirim.

Onlar SCSI hard diskler kullanan ve birbirlerine genelde ethernet ile bağlı sistemlerdir. Server'larda yalnızca ana ana makinalar, diğer bilgisayarların sabit diskini kullanır ve SCSI sabit disk olduklarından, ethernet bağlantısı ile tam performans çalışır.

Senin de yapabileceğin ancak bunun gibi bir şey olur.

• Srverlar ve yapıları hakkında bilgili olduğuna göre aynı işlem üzerinde aynı anda nasıl çalışabildiklerinide sorayım ve bu sistemi evde(ev dediğim yerde her malzeme bulunur) kurabilirmiyiz?

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
    Montaigne

• Ben basit bir örnek vereyim.
    3DS MAX.render yaparken ağ üzerinden diğer pcnin işlemcisini kullanabiliyor.

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

ben böyle bir hareketi hiç tavsiye etmiyorum. İki bilgisayar arasında bağ kurabilir hatta belirli programlarla işlem yükünü paylaştırabilirsin (yine o belirli program için tabi) ama senin dediğin yapılabilir bir şey olsa herhangi bir internet kafedeki bilgisayarları birbirine bağlar nasanınkinden bile güçlü süper bilgisayarlar yapardık... İde kablosuyla iki anakartı bağladığın zaman hangi anakart "ana" kart olacak? Master slave durumlarını nasıl tanıtacaksın? Anakartlardan biri diğerini "ana" kart olarak mı algılayacak yoksa bir ide aygıt olarak mı? Ben birbirlerini algılayacaklarını bile sanmıyorum. Merak etmedim değil... Çok eski iki anakartım olsa ve çöpe atmayı düşünüyor olsam kesin denerdim. Bence tarihin en büyük donanım çakışmalarından birine şahit olabilirdik :)
    Bi'kere bilgisayar bios menüsünü hangi anakarttan açarsan, o anakart master sayılabilir.

Anakart üstünde de bazı jumper ayarları olduğunu hatırlatırım.
    (çaktırmayın 2019 dan 2008 konusuna yaıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokturkAC -- 19 Haziran 2019; 23:44:9 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.