Şimdi Ara

iis'te sitemi internet üzerinden yayınlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkdaşlar win xp pro üzerinde iis kurulu...
    ben iis üzerinde çalışan web sitemi internet üzerinden arkdaşlarımla paylaşmak istiyorum nasıl yapabilirim ?
    kendime bir sabit ip verdim ve modem ayarlarından o ip adresine 80. portu yönlendirdim...
    we iis'ten de ip olarak sabit ip adresimi verdim.
    şimdi benim internetteki ip adresime 80. porttan gelen her istek kendi local ip adresime yönlenmesi ve 80. port olduğu içinde localhost'taki web sitemin açılması gerekmezmi ?
    daha yapmam gereken bişeyler varmı ? şimdiden teşekkür ederim ilgilenen arkdaşlara.

• arkaşlar bi fikri olan yokmu ya lütfen yardım....
    80. porttan başka portmu açmam lazım acaba ?
  • Web sunumu için yalnızca 80 nolu limanı (portu) açman kafidir.
    Ayrıca, modeminin DMZ ayarı varsa, o kısma yerel IP adresini aktararak tüm limanları açmakta mümkün olabiliyor.
  • Site adresini iletirsen sitene bende bir göz atabilirim.
  • internet üzerinden girilmiyor maalesef msn'de falan arkdaşlara verdim kimse giremedi :S
    ama bende local ip adresimi yazınca giriyor nasıl iş anlamaıdm :)
  • Modeminin 80inci limanını açtın mı acaba? Değişikliklerin geçerli olması için, modemini yeniden başlatman gerekiyor.
  • evet açtım biliyorum modemi tekrar başlattım sonradan baktım yaptığım ayarlar olduğu gibi duruyor...
    bide ilginç bişey anlayamadım :)
    10.0.0.2 ile girdiğim modem ayarlarına internetteki ip adresimi girince de oraya yönleniyor ?
    nasıl anlamadım walla sinir oldum bu iis beni delirtecek galiba :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Firewall açık olmasın
  • Kasper sky anti hacker var... kapatıyorum gene aynı açıyorum gene aynı :)
    kapatsamda hala etkinmi acaba bu ? izin vermesi için bi ayar falanmı yapmam lazım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

evet açtım biliyorum modemi tekrar başlattım sonradan baktım yaptığım ayarlar olduğu gibi duruyor...
    bide ilginç bişey anlayamadım :)
    10.0.0.2 ile girdiğim modem ayarlarına internetteki ip adresimi girince de oraya yönleniyor ?
    nasıl anlamadım walla sinir oldum bu iis beni delirtecek galiba :)

10.0.0.2 modemin yerel IP numarası ve aynı zamanda varsayılan ağ geçidi adresidir. WAN IP adresini (yani dış IP adresi) girdiğin zamanda modemin HTTP sunucusu yanıt veriyorsa, bunun tek anlamı vardır, o da 80inci limanın IIS kurulu yerel bilgisayara yönlendirilememiş olmasıdır. Bunu yaptığını belirtiyorsun o halde modemin TCP/IP yönlendirme tablosuda bozulmuş olabilir. Modemi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar 80inci limanı IIS kurulu bilgisayarın yerel IP adresine yönlendirmeyi dene.

• tamam dediğini deniyeceğim... şimdi birde modemin dahili firewall'unu kapattım bakalım işe yarayacakmı kaspersky'ıda kapattım :)
    buda olmazsa modemi fabrika ayarlarına alıp tekrar ayarlarını yapıcam, teşekkürler yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.