Şimdi Ara

İibf'ler neden hala açık ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Barajı aşan İİBF ye gidiyor. 200 puanla kapatan yerler var. Ve kontenjanları 100 110. İşsizlik tavan. Neden kapatılmıyor ? En azından kontenjanlar azaltılabilir.ODTÜ BOUN gibi yerlerde okuyanlar bile kaygı yaşıyor. Siz ne düşünüyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende sizin gibi düşünüyorum . Ben de İİBF 'de okuyorum fakat öğrencilerin bazıları gerçekten neden geldiklerinin farkında değiller . Belli bir amaçları yok .Sadece biz ''okuduk-okuyoruz '' demek için buradalar . Bölümüm 120 kişi gelen kişi sayısı 60'ı geçmez .Mühendislikler için de aynı durum söz konusu . Fakat ülkenin refahının artması amacı varsa bu fakültedeki yetişen öğrenciler özenle seçilmiş kaliteli insalar olmalı .İyi yetişmiş Mühendis olmadan , iyi yetişmiş bürokrat olmadan ülke refah bir seviyeye ulaşamaz .
  • Mühendisler düşük maaşla da olsa iş bulabiliyor ancak iibf mezunları aynı dediğiniz gibi iş bulamıyorlar. Devlet büyüklerinin el atması gereken bir konu. El atmıyorlarsa sizin elinizde onlara oy vermemeli.
  • Okuyan kesim genç yaş issizlikte görünmüyor.Dolayısıyla böyle sizin "boş" olarak ifade ettiginiz bölumler kapatilirsa işsizlik oranları ciddi derece artar buda devlet babamızın hoşuna gitmez.Okey?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escitaLopram

    Bende sivasta bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bende dahil olmak üzere yüzde 99 un bir amacı yok. Yaptığımız tek şey gelip gitmek. Hiçbir hedefim beklentim de yok zaten. Öğrenci İşlerinden bir memur ile konuşuyorum adamın dediği aynen şu öğrenciler staj yeri bile bulamıyor sen iş buluyolarmı diye soruyorsun. Haklı adam staj yeri bile zor bulunuyor. İyi yerler zaten odtü itü boun tarzı yerlerden alıyor. Peki ben ve benim gibi amaçsız olanlar ne yapsın?

    İlk önce amacınızı belirleyeceksiniz hocam .Sonra kendinizi geliştirmeniz gerek eğer okuyorsanız ''ben bunu okudum !'' demek için daha çok bilgi ve donanıma sahip olmalısınız . Eğer , bölümünüzü beğenmiyorsanız yatay geçiş yapın derim .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: escitaLopram

    Tek istediğim bölüm tıp ama benim için hayal neredeyse 330 puanım var tıp için gereken 440 civarında yani mümkün değil. Bari okul bitsinde ortalama bir yerde işe gireyim. Zaten iyi yerlere gelmem zor çünkü dandik bir üniversitede okuyorum. İyi pozisyonlara bakıyorum hemen hemen hepsi odtü itü boun bilkent tarzı okullardan mezun.

    Benim bir arkadaşımda sizinle aynı üniversitede gıda mühendisliği okuyor. ALLAH yardımcınız olsun hocam, gerçekten zor.
  • kamudaki çalışanların çok büyük kısmı iibf mezunu
    özeldeki yerlerinde çoğu iibf mezunu
    bankalar iibf mezunu
    iş imkanı en geniş olan bölüm millet yüklendi zamanında bölüme şimdi işsizlik oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profzo

    kamudaki çalışanların çok büyük kısmı iibf mezunu
    özeldeki yerlerinde çoğu iibf mezunu
    bankalar iibf mezunu
    iş imkanı en geniş olan bölüm millet yüklendi zamanında bölüme şimdi işsizlik oldu.

    Evet aslinda iibf bolumleri iş paleti en geniş bölümlerdendir ancak bölüm ögrencileri bitirdiklerinde hangi sektörde bulunacaklarini belirleyip bunlar için gerekeni yapmadiklarindan bitirdiklerinde neye ugradiklarini sasiriyorlar.İngilizce bilen hedefledigi sektorde staj yapan insanlar genelde iş buluyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iibf bölümleri devletin genç nüfusu başından birkaç seneliğine uzaklaştırması için vardır...Boğaziçi,Odtü ve benzeri yerlerde okuyanlar için geçerli değildir tabi bu durum...
  • İibf 200 puanla kapatması normal ki. Fırat çevre mühendisliği bundan 2-3 yıl önce 195 ile kapatmıştı.

    Sadece iibf değil birçok bölüm şimdi aynı durumda. Rusya gibi olacağız yakında, herkes 4 yıllık üniversite mezunu ama herkes işsiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden işsiz olacaktı şimdi okumuş işsiz olacak ama ben kapanması taraftarı değilim en azından insanlara üniversite okumak biraz daha bilgi ve kültür katıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kültürü ya görüyorum hiçbir şey bilmiyorlar boş gidip geliyorlar kimseye bi faydası yok sürekli gezip eğleniyorlar. Çıkmış sorular olmasa Türk Dilinden bile kalacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir iki tepe üniyi çıkar hangi bölümde okulda ne eğitimi veriyolar ki, onu geçtim ülkede ne düzgün ki sıra iibflere gelsin[link=][/link]
  • Cehalet ve tembellik kokan bir konu, konuyu acan arkadas sence senin hosuna gitmeyen bolumler kapatiliesa ne olur bunun sonuclarini dusundun mu? Istihdam artar mi azalir mi, ne kayiplar olur ne kazanimlar olur bunun analizini yaptin mi, bu bolumun akadeisyenlerine ne olur sistemde nasil degismeler olur iyisiyle kotusuyle analiz etmeden ibff kapatilsin demekle olmuyor. Cooookkkk basit dusunuyorsunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    200 lü yerleri kastettim. Gidip de BOUN daki kapansın demedim. Nasıl okuyorsun anlamadım. Ayrıca ben seni bloklamamış mıydım ? Görüyorum burda her şeye muhalefet, sürekli boş konuşuyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım her yer olmuş üniversite. Barajı geçen mühendis oluyor sen gelmiş karın tokluğuna mı çalışacağım diyorsun. Beğenmiyorsan maaşı otur evinde o zaman teklif gelmesini. Gelecek diye beklersin yılların geçer hayatın biter. Bakın belki benden yaşça büyüksünüzdür belki de küçük ama ben bu yaşıma rağmen sizden daha çok bir yerde çalışmışlığım vardır. Az bir maaşla girersin bir iş yerine oradan tecrübe kazanırsın zamanla zaten çalışmana göre kapılar sana açılır.



    Kusura bakmayın ama 5 katlı bir binayı üniversite yapan derse gelip köpeklik yapan üniversiteler fakültelerden kolay kolay sağlam adam çıkmaz. 5 katlı bina dediğimi yanlış anlamayın özel üniversiteler için diyorum bunu.



    Kendinizi geliştirip yol kat etmediğiniz sürece dediğiniz tabirde kazanmaya devam edersiniz ki söylenen miktarlarda az değil. Cebinde o kadar para var da işe başladığında alacağın parayı küçük mü görüyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İibf li değilim. Kendini gelistir muhabbetini de gecin 500 bin kadar mezun var. Bunların arasından öne cikmak çok zor. Torpil olmadikça iş bulmasi da çok zor. Evet katiliyorum mühendislikte de çok dusuk ve yetersiz yerler var. Ama iibf için de baraj getirilebilir mesela müh tıp hukuka geldiği gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git serbest meslek öğren sonra kendi işini aç üret büyü
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki kapaninca ne olacak? Her sey duzene mi binecek? Issizlik azalacak mi? Fakultedeki akademisyenlere ne olacak, su ulkenin vatandasi neden hep bir seyleri kapatmaya ya da yasaklamaya calisiyor hep ya da kokten ortadan kaldirmaya? Bunun yerine egitim kalitesi artirilsin, ulkede istihdam yaratilsin, uretim artirilsin gibi argumanlara sahip turkler allahini seven defansa gelsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteler sadece meslek edinme yeri değildir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.