Şimdi Ara

II. Abdülhamid Hakkında Ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazıları çok baskıcı olduğunu söyler ve pek sevmez bazıları ise reformcu ve yenilikçi bir padişah olduğunu söyleyip çok sever..

Ben gerçekten önemli bir padişah olduğunu düşünüyorum özellikle Osmanlı yı o zaman ayakta tutup 30 seneye yakın başında kalmak ve yenilikler yapmak gerçekten büyük bir bana göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 27 Şubat 2014; 22:50:39 >

• Yaptırdığı demir yollarının bize Milli Mücadele'de çok yararları olmuştur.Siyonist lider Theodor Herlz'in Osmanlı'nın bütün borçlarını ödeyeceğini teklif edip,sadece Filistin ve çevresini istemesine rağmen o bölgeyi satmamıştır.Ama bölge,ittihatçıların zamanında az bir miktara elden çıkmıştır.Yaptığı pazarlıklar ile Osmanlı borçlarını hayli azaltmıştır.Okullar açmıştır.Bu, o döneme göre oldukça iyi bir hizmettir.Hatırlamıyorum savaşın ismini ama bir savaşta,doğru düzgün ordu olmamasına rağmen muhteşem denge politikası ile toprak kaybetmemeyi başarmıştır.Ama zararları da olmuştur.Mesela darbe yapılacağı korkusundan donanmayı Haliç'e zincirlemiş,çürümeye terk etmiştir.Ve o donanmayı biz Trablusgarp'ta kullanamadık.İstibdat dönemi ise maalesef Türkiye'de özgür düşünce ortamına büyük bir kilit vurmuştur.
  • Dizisi çıksın ona göre bakarız.
  • Zorlu zamanlarda devleti gayet iyi bir şekilde yönetmiş,en azından ayakta tutmayı başarmış devleti.Ben başarılı buluyorum kendisini,her ne kadar baskıcı olduğu bir gerçek olsa da,devre göre değerlendirmek lazım.
  • Çaldı ama çalıştı!( bkz. Irak petrol alanları )
  • Diplomasi alanında en başarılı padişah , mevcut durum gereği baskıcı bir yönetim uyguladı , kendisine muhalif grup ondan sonra iktidara gelince devleti daha kötü yöne sürüklediler maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 28 Şubat 2014; 0:27:42 >
  • Türk tarihinin en karanlık dönemi. Baskılar, şiddet, ev basmalar vs.

Bunun yanında zeki bir politikacı, kurnaz bir adam. Süreci iyi süzüp, ona göre politika izleyip kimseyi de kıllandırmadan bir şeyler yapabilmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dönemine göre başarılı bir yöneticidir. Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, Sultan Abdülhamid tahtta kalsaydı bir yolunu bulur savaşa girmezdi demişlerdi.

Bir hikaye vardı gerçek midir acaba Tarihçi duydun mu bir yerlerde. Sultan Abdülhamid Balkan milletlerini birbirine düşürerek bağımsızlık kazanmalarını engellermiş. Enver Paşa Abdülhamid'i devirdikten sonra Balkan milletlerini barıştırmış bir de hava atmış ona bak senin zamanında herkes kavga ediyordu ben dindirdim diye. Sultan Abdülhamid de iyi halt ettin demiş. Birkaç yıl sonra bağımsızlık kazanmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mars the Bringer of War

Dönemine göre başarılı bir yöneticidir. Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, Sultan Abdülhamid tahtta kalsaydı bir yolunu bulur savaşa girmezdi demişlerdi.

Bir hikaye vardı gerçek midir acaba Tarihçi duydun mu bir yerlerde. Sultan Abdülhamid Balkan milletlerini birbirine düşürerek bağımsızlık kazanmalarını engellermiş. Enver Paşa Abdülhamid'i devirdikten sonra Balkan milletlerini barıştırmış bir de hava atmış ona bak senin zamanında herkes kavga ediyordu ben dindirdim diye. Sultan Abdülhamid de iyi halt ettin demiş. Birkaç yıl sonra bağımsızlık kazanmışlar.

Bilemiyorum. Olduğunu söylerler. Vahdettin Engin hocaya bir sorayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dönemine göre başarılı bir yöneticidir. Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, Sultan Abdülhamid tahtta kalsaydı bir yolunu bulur savaşa girmezdi demişlerdi.

Hocam ben de öyle bir olay okumuştum. Yunanlar ve Bulgarlar kilise konusunda ayrıma düşüyorlar ve Müslümanlara kimse ilişmiyor. Onlar birbirleriyle kavga ederken devlet olaya el atıp iki tarafı uzlaştıracak şekilde kiliseleri paylaştırıyor. Aralarında problem kalmayan Yunanlarla Bulgarlar, birleşip Türklere cephe alıyorlar. Ne derece doğrudur bilmiyorum ama aklımda kalan bunlar.

Abdülhamit uzun süre denge politikası güdüp ülkenin çöküşünü adeta durdurmuştu, çok zeki bir adamdı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

quote:

Hocam ben de öyle bir olay okumuştum. Yunanlar ve Bulgarlar kilise konusunda ayrıma düşüyorlar ve Müslümanlara kimse ilişmiyor. Onlar birbirleriyle kavga ederken devlet olaya el atıp iki tarafı uzlaştıracak şekilde kiliseleri paylaştırıyor. Aralarında problem kalmayan Yunanlarla Bulgarlar, birleşip Türklere cephe alıyorlar. Ne derece doğrudur bilmiyorum ama aklımda kalan bunlar.

Abdülhamit uzun süre denge politikası güdüp ülkenin çöküşünü adeta durdurmuştu, çok zeki bir adamdı bence.

Olayın aslı Bulgar ortodoks kilisesi ile fener rum patrikhanesi sürekli Istanbulda'ki kilseler üzerinde hak idda ediyorlar.Bu yüzden sürekli mücadele halindedirler,haliyle bu durum yunanlılarla bulgarlar arasında doğal bir gerginliğe sebep oluyor.ittihat ve terakki iktidara gelir gelmez kiliseler meselesi denen sorunu çözüyor,bütün ortadoks kiliseleri patrikhanelere bölüyor ve zamanla bulgar ve yunanlılar dost olup asıl düşmanlarına (Bize) karşı ittifak kuruyorlar.

Not:Ayrıca fenerde bulunun beyaz renkli kilise dünyanın ilk prefabgrik binalarından biridir.Almanyada dökme demirden yapılıp şu anki yerine birkaçgün gibi kısa sürede yerleştirilmiştir.Bu kiliseyi 2.Abdulhamid özellikle fener patrikhanesinin tam karşısına yaptırıp bulgarlara hediye etmiştir.

• "Mustafa Armağan - Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı" güzel bir kitaptır. Okursanız anlayabilirsiniz.
  • sultan abdülhamit osmanlının en güçsüz döneminde padişah olduğu için kötü gözükür çoğu kişiye. abdülhamit osmanlıyı ayakta tutmayı düşünmüştür ve bunun için uğraşmıştır fakat osmanlı geri dönülemez yola girdiği için bunu başaramamıştır. 2.meşrutiyet , 31 mart ayaklanması vb. de abdülhamitin bu politikaları sonucu oluşan muhalefetten kaynaklıdır. ama bence de osmanlı artık ayakta tutulamazdı ve yeni düzen gerekliydi. bunu da aatürk sağladı ve biz türkler dünya arenasında daha güçlü konuma geldik. yapılanları o dönem içinde değerlendirmek gerekir. ben abdülhamitin kötü bir padişah olduğunu düşünmüyorum. o da bir çıkış yolu aramıştır osmanlı için. tıpkı enver paşa gibi. ama farklı yollar gütmüşlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin Paşa

Bazıları çok baskıcı olduğunu söyler ve pek sevmez bazıları ise reformcu ve yenilikçi bir padişah olduğunu söyleyip çok sever..

Ben gerçekten önemli bir padişah olduğunu düşünüyorum özellikle Osmanlı yı o zaman ayakta tutup 30 seneye yakın başında kalmak ve yenilikler yapmak gerçekten büyük bir iş bana göre...

Keşke osm. yeniden kurulsa.Ya da neden ülkemizin adı Türkiye Cumhuriyeti Osm. Cumhuriyeti olsun diye düşünen kafanın çok sevdiği osmnın çöküş dönemindeki padişahlardan birisidir.
  • Şahsen hiçbir Osmanlı padişahını sevmem. Ama Abdülhamid'e karşı biraz daha ılımlıyım. Ha bu, içkici olduğu, sultan olduğu gerçeğini değiştirmez. O açıdan bakacaksak eğer olumsuz düşünürüm.

Ha ama başarılıdır. Hem hizmet dalında başarılıdır hem siyaset dalında. Fakat kimse ülkeyi batılılaştırma reformalarını savunamaz bana.
  • yönetici de olsa nihayetinde insan hatalarıyla birlikte olumlu katkıları olmuştur, baskıcı olmuştur istibdat dönemidir kendisine muhaliif olanların askeri yapıdaki kadrolaşmalarına karşılık adımları olmuştur bu da bazı haksızlıkları beraberinde gerirmiştir, bunların yanında ileriye dönük bir kısım kazandırmalrı olmuştur bu millete, kendi dönemi içerisinde doğru okunamayacak durumalrda yanlış kararları da olmuştur ama hak verdiğim bir padişahtır kendisi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekani cennet olsun. Milletine cok bagli vatansever bir padisah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Yaptırdığı demir yollarının bize Milli Mücadele'de çok yararları olmuştur.Siyonist lider Theodor Herlz'in Osmanlı'nın bütün borçlarını ödeyeceğini teklif edip,sadece Filistin ve çevresini istemesine rağmen o bölgeyi satmamıştır.Ama bölge,ittihatçıların zamanında az bir miktara elden çıkmıştır.Yaptığı pazarlıklar ile Osmanlı borçlarını hayli azaltmıştır.Okullar açmıştır.Bu, o döneme göre oldukça iyi bir hizmettir.Hatırlamıyorum savaşın ismini ama bir savaşta,doğru düzgün ordu olmamasına rağmen muhteşem denge politikası ile toprak kaybetmemeyi başarmıştır.Ama zararları da olmuştur.Mesela darbe yapılacağı korkusundan donanmayı Haliç'e zincirlemiş,çürümeye terk etmiştir.Ve o donanmayı biz Trablusgarp'ta kullanamadık.İstibdat dönemi ise maalesef Türkiye'de özgür düşünce ortamına büyük bir kilit vurmuştur.

Nasıl toprak kaybetmemiştir 93 harbinde tahtta II. Abdülhamid var Romanya, Karadağ gidiyor bizden.

• sultan abdulhamit tahta çıktığı zmanki borç=300 milyon
    tahtan indiği zaman ki borç=30 milyon
    ittihat ve terakki nin yaptığı borç =400 milyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Yaptırdığı demir yollarının bize Milli Mücadele'de çok yararları olmuştur.Siyonist lider Theodor Herlz'in Osmanlı'nın bütün borçlarını ödeyeceğini teklif edip,sadece Filistin ve çevresini istemesine rağmen o bölgeyi satmamıştır.Ama bölge,ittihatçıların zamanında az bir miktara elden çıkmıştır.Yaptığı pazarlıklar ile Osmanlı borçlarını hayli azaltmıştır.Okullar açmıştır.Bu, o döneme göre oldukça iyi bir hizmettir.Hatırlamıyorum savaşın ismini ama bir savaşta,doğru düzgün ordu olmamasına rağmen muhteşem denge politikası ile toprak kaybetmemeyi başarmıştır.Ama zararları da olmuştur.Mesela darbe yapılacağı korkusundan donanmayı Haliç'e zincirlemiş,çürümeye terk etmiştir.Ve o donanmayı biz Trablusgarp'ta kullanamadık.İstibdat dönemi ise maalesef Türkiye'de özgür düşünce ortamına büyük bir kilit vurmuştur.

Nasıl toprak kaybetmemiştir 93 harbinde tahtta II. Abdülhamid var Romanya, Karadağ gidiyor bizden.

Hiç toprak kaybetmemiştir demedim.Adını hatırlamadığım bir savaşta toprak kaybetmemeyi başarmıştır dedim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.