Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TolgANL Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.087
Cevap
41
Favori
86.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açgözlülüğün sonu hüsran oldu kiracı icin, evi bosaltmıs hic beklemedigimiz bir zamanda ins anahtarı da teslim alacagız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kfyrdm34 K kullanıcısına yanıt

Gozunuzaydin adınıza çok sevindim darısı bizim başımıza inşallah bir an önce.acaba sizin istinaf için öne alım dilekcelerinden falan mi tedirgin oldularda boşalttılar o kadar para talep edip beklemediklerine göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezzzzx S kullanıcısına yanıt
    İstinaf onaylandı ve birkac gün sonra aramıslar tekrardan ev hazır 110 bin verirseniz agustosta cıkarız demişler eşimde 5 kurus yok artk cıkıyorsanız cıkın diye haber yollamıs avukatla, ayrıca baska kişilere de arattırıp sürekli para talep ettiler. Daha önce 550 ve 250bin talep etmişlerdi biz 75 teklif etmiştik dalga geçmişlerdi. Şimdi para alamadan tüm masrafları ödeyip zarar edip cıktılar mahkeme 6 ay sürdü 3 ay istinaf masrafları böldüğüm zmn aylık kira bedeli tasınmaktan daha pahalıya mal oldu.. Umarım eve zarar vermemişlerdir henuz anahtarı almadık tutanakla alacagız. Cok şaşırdık bu sekilde cıkmalarına tabi, hic beklemedigimiz zaman aniden oldu. Umarım sizde biran önce kurtulursunuz 🙏

webtapu.tkgm.gov.tr
    Webtapu || TKGM
    https://webtapu.tkgm.gov.tr/giris/

Linkten e-devlet bilgilerinizle giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yapabilmeniz için 2 adımlı doğrulamanız e devlet tarafında aktif olmalı. Sonrasında sol menüde taşınmaz işlemlerine tıklayın altta taşınmaz listesine tıkladıktan sonra açılan sayfada üzerinize kayıtlı olan mülkler görünecektir. Yazdır ikonuna tıklayın ve karekodlu dokümanınızı oluşturun. Pdf olarak kaydedebilirsiniz buradan.

Şu an mahkemeler adli tatilde değil mi? Karar çıkabiliyor mu bu süreçte?

• ocanaydin61 O kullanıcısına yanıt
    Adli tatile girdikten sonra icra baslatıldı ve istinafa gitmeleri onaylandı dosya gönderildi. Adli tatil tamamen adliye kapalı demek değilmiş bazı işlemler ve mahkemeler devam ediyor ama bnde net bilgi veremem nereler calısıyor calısmıyor

• ocanaydin61 O kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim benim takbis araştırıldı fakat her ihmitale karşı eşimin tapu kayıtları arastirilmadigini falan ileri sürerse istinafa karşı o yüzden bilgi edinmek istedim

Bende istinaf kararı onadı gibi anladimm sasirmistim

Yok hyr istinafa gittiler sonra tasındılar avukatımız cok iyiydi ztn mahkemeyi de kısalttı istinafı da kısaltırız demiş hatta kendilerinin avukatı da istinaf kısa sürer öne aldırırlar cıkın demiş cıktılar

Çokta iyi olmuş simdi 75 bini kabul etseydik keşke diye ahh ediyorlardirda işte dediginiz gibi aç gozluluklerinin sonu bu

Avukatınız mahkemeyi nasıl öne aldırdı? Mahkemenizin 6 ay sürdüğünü yazmışsınız. Bu aşırı kısa bir süre. Hangi şehirdesiniz? biz 1 yıldır 1 adım yol gidemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibera -- 6 Ağustos 2024; 10:49:2 >
  • nibera N kullanıcısına yanıt
    İstanbul Anadolu, cok iyi avukatımız ilk celsenin 3 ya sonrasına verilmesini sagladı tabi ilk celseye karsı taraf katılmadı 2. Celseyide 3 ay sonraya aldırdı ve 6 ayda 2 celsede bitti. Şöyle anlatayım, benm ev sahibimde bana dava actı ilk durusma 1 yıl sonraya gün verildi fakat benm kiracı davamda 1 yıl sonraya verilecekken avukatımız dilekcelerle mahkemeyi öne aldırdı

tahliye tehdidini mahkemeler gerçekten dikkate alıyor mu? Gerçekten çok şanslısınız.

Bize 3 ay sonraya ilk duruşma verildi. ama hakim raporlu olduğu için duruşma olmadı. 4 ay sonraya 2. duruşma yapılabildi. 1,5 ay sonraya 3. duruşma verildi. Hakim olmadığı için duruşma olmadı. 4 ay sonraya 4. duruşma verildi. Ve şuan bekliyoruz.

Yani 1 yılı aşkın bir süre sonra kasımda kısmetse karar çıkarsa çok şanslı hissedeceğim.... Ankaradayız üstelik.

Cok gecmiş olsun, bu fena bir durum. Avukatımız ilk davayı acarken herseyi acıkca analttı bize öne aldırmak icin ugrasacagını ama basımıza neler gelebilecrgini, dua edin hamile kalmasın hakim dedi mesela hamileyse hakim yandık yada saglık sorunu varsa vs. Avukatımızda sanslısınız diyor sukur kısa sürede halloldu ilk mahkeme ama istinaftan korkuyorduk öne alınamayabilir diye istinaf daha katı cunku ama gerek kalmadı. En kısa zamanda sizde güzel sonuclara alırsınız umarım, hala evi göremedik biz ins zarar vermemişlerdir anahtarı teslim almadık ama gidip baktık bosalmıs ev

Gözünüz aydın... Darısı başımıza.... Bizim ilk hakimimiz de doğum yapmış ve rapor almış. Sonra ücretsiz izne çıkınca yerine geçici bir hakim atanmış. Zaten tek duruşmamızı o hakim yaptı. Sonra geçici hakimin görev süresi dolunca mahkeme hakimsiz kalmış... Kasıma Allah kerim......

Cok zor ve stresli bir sürec ilk defa da bu kdr ileri atılan mahkeme görüyorum Allah kolaylık versin. Arkadasım da ankarada kendisi kiracı iyi bir avukat tuttu ev sahibi avukatsız dava actı ve birsürü belge eksikliği hatalar vardı buna ragmen hakim ilk celsede tahliye kararı verdi. İhtarı zamanında cekmemişti ev sahibi mesela bu kesin davayı kaybetme konusu bu gibi durumlara ragmen ilk celsede avukatsız katılan ev sahibi kazandı

• Merhana izmir de mahkeme sureci yasayan birisi var mi? 4/4/24 de dava actim 10. Sulh hukuta 17/10/24 te on durusma verdiler.
    1 yil onceki davam zamaninda tebligat gondermedim diye red edildi. 1yildir yeni dava icin bekledim. Kendi evimde kirada oldugum evde ayni ilçede. Ayrica benim ev sahibim tahliye tehdidi ile yeni kirami %50 ye yakin artirdi. Mahkemeye tahliye tehdidi yasadigimi bu nedenle kiramda yuksek artis yaptigimi belorten ev sahibimin yolladigi ihtarnameyi de sunduk.
    Dosyada hersey acik ve net.
    On durusma da karar cikma ihtimalo nedir sizce? Izmirde benzer durumda dava acan birisi var mi?

• Kiraci cikmadi diye mecburen kirada kalip sonrasinda odedigi fazla kiralar icin tazminat davasi acan var mi?

• ozkanros O kullanıcısına yanıt

Kiracınız cevap dilekçesi verdi mi?

Evet verdi avukati

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.