Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Sezzzzx , Sezzzzx , nibera Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.317
Cevap
29
Favori
52.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tapu sorguları tamsa ve kiracı ilk duruşmada delil sunma iddiasında vs bulunmazsa bir şansınız olabilir.

Ama cevap dilekçesi olduğuna göre kiracınızın iddiaları vardır. o iddialarına yönelik delil sunmak isteyebilir.... Örneğin cevap dilekçesinde tanık gösterebilirim dediyse..... Ben tanık dinleteceğim, tanıklarımın bilgisini sunayım, onları davet edin, vs.... gibi şeylerle karar verilmesini engelleyebilir. Ve hatta avukatı varsa avukat mazeret sunarak duruşmaya katılmaz ve duruşmayı erteletebilir.... zaten avukatı var demişsiniz..... uzatmak için her yolu deneyecektir.

Örneğin, Mahkemeyi uzatmanın ilk taktiği arabulucuda 2. toplantı talep etmektir. Kiracınız bunu yaptı mı?

Bir diğer mesele de tapu sorgusu... Mahkeme ilk duruşmada tapu sorgusu yapmadıysa, sırf o sebepten bile karar erteleniyor.....

• nibera N kullanıcısına yanıt
    Arabulucu toplantisi 5 dk surdu. Cevap dilekecesinde arabulucudan bahsedilmemis.
    Bunin disinda takbis sorgusu sistemde yuklu degil. Takbisten kendim ve esim adima indirip avukatim yuklese ilk durusma icin faydasi olacak gibi anladim.
    Sozlesmeye itiraz imzaya itiraz tanik bildirme cevap dilkekcesi icin on durusmaya kadar kesin sure verilmis.
    Usuldem red olan ilk dava da da on durusmada tanigimiz var demislerdi bundada diyebilirler sanirim.
    Tenzip zaptinda on durusmaya kadar kesin sure verilmis. on durusma sirasinda tanik sunacagiz derlerse sizce kabul olur mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozkanros O kullanıcısına yanıt

Benim anladığım kadarıyla, mahkeme kendi tapu sorgusunu esas alıyor. onların sorgulamaları AKTİF-PASİF şeklinde oluyor. yani hayatınız boyunca alıp sattığınız tüm mülkleri görmek istiyorlar. muavazalı satış varsa diye. şuan üzerinizde mülk olmayabilir, ama 1 ay önce sattıysanız onu da görmek istiyor mahkeme.

Ön duruşmaya kadar süre verildiğine göre ön duruşmada da sunabilir. şahsi yorumum...

Tesekkur ederim

Şöyleki dava konusu taşınmaz bana ait aktif pasifi sorgulandı müzekkere yazılarak.davacinin takbis kayıtları dosyamız arasına alınmasına dendi tensip zaptinda.esim adına takbis sorgusu yapılmadığı için web tapu dan çıkartıp onunda taşınmazı olmadığına dair belgeyi sunsak olurmu sizce çünkü aktif pasif ne sorgulanabilir ki yok üzerine kayıtlı bir tasinmaz.birde avukatimiz arkadaşının duruşmasına şahit olmuş ihtiyaç sebebiyle bizler gibi kirada olup tek evi olan bir dava davalı tanık dinletmek istemiş direk hakim reddetmiş davacinjn kiracı olduğu gercegini değiştirmeyecegi için bizde umutluyuz inşallah ilk celsede karar çıkar diye ama mazeret sunup gelmediğinde karar çıkmama ihtimali yüksekmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kfyrdm34 K kullanıcısına yanıt

Avukatınızı özelden paylaşır mısınız ?

Kira tespit davam 2023 haziran başvuru, 2024 nisan ilk duruşma, 2025 şubat bilirkişi, 2025 nisan duruşma gibi saçma bir şey yaşıyorum bende.

İstanbul anadolu benimde.

• Sezzzzx S kullanıcısına yanıt
    Ev sahibinin kirada olmasi yeterlidir diye yargitay kararlari var ama hakimden hakime hersey degisebiliyor deniyor. Ayni yerde kiraci olmam ve baska evimin olmamasi yeterli. Bencede taniga falan gerek yok. Benim.avukatimda onlar sunmazsa tanik sunmama taraftari. gecmis yazilarda on durusmada karar cikmis diye belirten arkadaslar oldu. Isallah bizimde oyle olur.

Sonuçta kiracı oldug.sozlesme ve kendi ev sahibinizfen gelen ihtarname sizin kiracı olduğunuzun en büyük ispatı.takbis sorguları istenmedi ise 2.durusmaya kalabilir dava konusu taşınmazın aktif pasifi araştırılıyor.

Tenzip zaptinda taraflarin istenmis ama yuklenen belge yok. Esimin istenmemis.

Bizdede istendi henuz yüklenmedi fakat fiziki dosyaya ekleniyormus uyapa yansimayabilir benimde eşimin kayıtları istenmedi

• TAKBİS kayıtları dosyaya fiziki olarak eklenmişti, sisteme yüklenmemişti benim davada.

Duruşmadan 1 gün önce sorgulamışlardı bu arada.

• 1 senedir site aidatlarını ödemeyen kiracıya tahliye talepli icra davası açıp kiracısını tahliye ettirebilen var mı?

eğer bu yoldan gitme şansımız varsa öncelikle site yonetiminin ev sahibi olan bana mı icra takibi açması ve tahsili yapması gerekiyor, yoksa birikmiş kira borcunu direkt gidip ödeyip dekontla birlikte tahliye talepli icra acsam yeterli olur mu?

(kiracı için tahliye kararı cıktı fakat karsı taraf istinafa basvurdu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hceb -- 12 Ağustos 2024; 12:6:17 >
  • hceb H kullanıcısına yanıt

tahliye talepli icra açsanız ona da itiraz hakkı var kiracının. 7 gün içinde itiraz ederse bu sefer sizin itirazı iptal ettirmek için yeni dava açmanız gerekir, o da zaten istinaf hariç 1 yıl sürer.

Başka bir sebeple dava açıp tahliye kararı mi aldirdiniz öncesinde

• sakura71 kullanıcısına yanıt

Sizin istinaf sonuçlandımi acaba

evet ihtiyaç sebebiyle açmıştık davayı. burası benim ilk ve tek evim kirada oturuyorum

benim durum biraz karışık. ben burayı Ataşehir belediyesi %100 iştiraki Atabel a.ş'den aldım.

normalde Ataşehir Belediyesi'nin 2021 yılında 3 yıllık kiralama sözleşmesi vardı ve noterden yapılan bu sözleşme 2024 Şubat ayinda bitecekti.

her ne hikmetse evi bana satmadan sadece 15 gün önce, parti içinden referanslı bir kişiye kendi makamlarına çağırıp 5 yıllık sözleşme yapmışlar. ve sözleşme tutarı 3.500 TL. o dönemde orada kira bedeli 17.000 TL idi.

bu kişinin avukatı aynı zamanda belediye başkanı'nın avukatı, aynı zamanda bana evi satan atabel aş nin avukatı, aynı zamanda daireyi aldığım site Atapark konutları avukatı..

anlayacağınız tam bir tezgahın içine düştüm.. adam 3.500 TL kirayı Zor bela yatırıyor.. dün yönetimden arandım.. sit aidatı borcu 30.000 TL olmuş.. yine belediye içinden bazı kişilere site yönetimine aratıp suyumu açım baskısı yapıyormuş..

evi almamdan sadece 15 gün önce yapılan sözleşmeyi görünce Cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulundum.. fakat Ataşehir belediyesi daireyi iştiraki atabel a.ş'ye devrettiği için anonim şirketler kamu denetiminden muafmış.. hiçbir sonuç alamadik..

kişinin hakkında onlarca dava var.. tanıdıkları ve referansları vasıtasıyla hayatını başkalarının sırtından geçiren biri. kişinin mernis adresi bile yok.. sistemden sildirmiş..

anlayacağınız koskoca Ataşehir belediyesi 92 metrekarelik evi kendi yandaşa peşkeş çekmiş, ne utanmaları var ne arlanmaları.

şu an güncel kira tutarı 40.000 lira olan dairede 3.500 liraya kalıyor. ve ne kirasını zamanında ödüyor ne de site aidatını bir seneden beri yatırıyor.

beni delirten de bu kişinin bu tarz şeylere ihtiyacı olmaması. bu kişinin akrabaları Ataşehir'de inşaat yapıyor. kendisi de Bodrum'da inşaat yapıyor.

Allah belalarını versin diyeceğim fakat olduğu gibi eski yönetim koltuğunda oturuyor maaşlarını alıyor keyifleri yerlerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hceb -- 12 Ağustos 2024; 14:44:19 >

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum içerisindesiniz bir an önce istinaf sonuçlanır umarım kaç celsede tahliye kararı verildi tanık dinlemesi yapildimi

• sakura71 kullanıcısına yanıt

İcra hukuk mahkemesine itirazın iptali davası açılır muhtemelen alacaktan dolayı oda sulh hukuka nazaran daha kısa sürer ve istinaf sınırının altında kalabilir

Yok maalesef Ankara 37.Bam tam bir yıl oldu, 2023 Ağustos da açılmıştı istinaf, 2022 dosyaları henüz bitmemiş diye duydum. Ankara batı adliyesi 1 yıl 6 ay sonra bitmiş geçen bir ev sahibinin.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.