Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.267
Cevap
165
Favori
635.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eva 1x10 metresini 126 dolara aldım.Metrekaresi 12,6 dolara geldi. Daha düşüğe almak için 100 metre gibi almak gerekiyor. ozaman fiyat 7 dolarlara kadar düşüyor.Kaplamayı ilk etapta vakum pompası ve sıcak hava tabancasıyla yapmayı düşünüyorum.youtubedeki videolarda adamlar bu şekilde gayet güzel yapıyorlar.
    invertör için farklı fikirler geliyor aklıma. Mesela paneller ve akü arasında uzun mesafe olmaması için panel, akü ve ilk kat invertörü çatıya koyabilirim. sg3524 lü invertör elektriği 220 ye yükseltir normal 2mm lik kabloyla eve gelir.ev içerisinde doğru akıma çevrilip EGP100w invertör ile saf sinüs olarak çıkış alınırsa daha verimli olur gibime geliyor. yoksa her iki invertörüde aynı yeremi koymalı ?
    Bugün SG3524 entegreyi aldım. Güzel bir devre bulursam yapımına başlayacağım. link verdiğiniz devreye bakamadım malesef link eklemeden yazmadığınız için site adresi silmiş. Tekrar yazarsanız memnun olurum.
    Mppt şarj konusuna bulaşmayacağım :) onlarda fiyatlar makul sayılır o nedenle hazır bir tane kullanmayı düşünüyorum.
    Birde jel akü konusu var? Marka model öneriniz varmı ? Maliyette en önemli unsurlardan birisi malum akü

• quote:

Orijinalden alıntı: betelguz

Salt camla görüştüm. Sağolsunlar yardımcı oldular. 4 adet 96x48 cm lik solar cam için kargo dahil 100 tl dediler. Yarın ödemesini yapacağım.Haftaya gelir sanırım camlarım :)
    Eva içinde çinli kardeşlerimden siparişi verdim. Kabataslak hesaplayınca 60 wattlık panel 100-110 tl ye malolacak.
    Panelde en önde 4mm temperli solar cam sonra eva sonra güneş hücreleri sonra eva olacak. En arka yalıtım malzemesine karar vermedim. TPE türkiyede bulunurmu ? Alternatif ne önerirsiniz. Biraz araştırdım en uygun görünen fiber levhalar, pertinaks levhalar var.Bunlar elektronik baskı devre yapımındada kullanılan malzemeler.1x2 metre 1,5mm kalınlığındaki fiber levha 2,1 kg geliyor. tahmini olarak kilosu 25 tl den 52 tl eder. 4 adet 60 wattlık panele yeterli gelir. panel başı maliyet 12 tl gibi.Eva ile aralarına çok az silikon sürülüp yapıştırılabilir. ne dersiniz arkadaşlar ?

Merhaba Betelguz,
    TPE aldım ben, 5m uygun fiyat araştırın,Aliexpress i deneyin vardır orada.

EVA yı vakum torbasında ısıtırsanız torbaya yapışır unutmayın, eva çok yapışkandır. O yüzden sandviçinizi tamamlamadan ısıtmayın...

Bende bu aşamadayım.

Hazır silikon hurçlar var ısıya dayanıklı, onlardanmı temin etmeliyiz acaba ?

Frırın pişirme torbalarından (90x50cm olabiliyor) hurç tarzı paket yapıp sandviçi içine atıp 60-70 derecede yapıştırma işlemini yapıp
    sonra 120 derecede yalıtımlı küçük bir ortamda ısıtmalımı?.20 dakikaka fırınlama yetecektir.Diye düşünüyorum.

TPE EVA ve hücrelerin arkasında destek ve ısı kaçışını sağlayacak kadar ince sağlam ve kibar bişey...

Yorumlarınızı bekliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: manisaliahmet

quote:

Eva 1x10 metresini 126 dolara aldım.Metrekaresi 12,6 dolara geldi. Daha düşüğe almak için 100 metre gibi almak gerekiyor. ozaman fiyat 7 dolarlara kadar düşüyor.Kaplamayı ilk etapta vakum pompası ve sıcak hava tabancasıyla yapmayı düşünüyorum.youtubedeki videolarda adamlar bu şekilde gayet güzel yapıyorlar.
    invertör için farklı fikirler geliyor aklıma. Mesela paneller ve akü arasında uzun mesafe olmaması için panel, akü ve ilk kat invertörü çatıya koyabilirim. sg3524 lü invertör elektriği 220 ye yükseltir normal 2mm lik kabloyla eve gelir.ev içerisinde doğru akıma çevrilip EGP100w invertör ile saf sinüs olarak çıkış alınırsa daha verimli olur gibime geliyor. yoksa her iki invertörüde aynı yeremi koymalı ?
    Bugün SG3524 entegreyi aldım. Güzel bir devre bulursam yapımına başlayacağım. link verdiğiniz devreye bakamadım malesef link eklemeden yazmadığınız için site adresi silmiş. Tekrar yazarsanız memnun olurum.
    Mppt şarj konusuna bulaşmayacağım :) onlarda fiyatlar makul sayılır o nedenle hazır bir tane kullanmayı düşünüyorum.
    Birde jel akü konusu var? Marka model öneriniz varmı ? Maliyette en önemli unsurlardan birisi malum akü

Aküler ile inverterin yükselteç kısmını çatıya koyup sinüs çevirici kısmını eve koyman çok mantıklı. Ben de aynısını düşünüyorum zaten. Ayrıca şebeke elektriğini de doğrultup panellerden gelen ile şebekeyi birleştirip sinüse çevirmeyi planlıyorum. Aydın da oturuyorum ben. Buralarda yaz çok sıcak. Yazın inverter klima, buzdolabı, lcd ve aydınlatma çalıştırıcam inverterle. Gündüz paneller + şebeke, gece de şebeke ile çalıştırıcam cihazları. Şimdilik tek akü kullanıcam, onu da sadece aydınlatma için.

İnverter devresi:
    http://www.****.com/about5245.html
    yıldızların yerine e l e k t r o t e k n o olacak.

Jel akü araştırmadım henüz. markalar hakkında fazla bilgim yok ama çin mallarının problemli olduğunu duydum. Mutlu olabilir.

Merhaba Manisalı ahmet,Betelgüz

inverter verimliliği %85 ise çatıda ve evde 2 inverter ile bu oran %85 x %85 =%72 olmazmı?

Neden elektronik devrelerde ısı olarak enerji kaybedelimki?.Çatıya tam sinüs invertör koymakla tek aşamada iş tamamlanır....

Aşağıda trafo suz inverter var %98 lere ulaşıyormuş verimi, yapmaya çalıştığınız şey bumudur?

• anadolu güneşi benim fikrim fırım pişirme torbası veya silikon torba içinde laminasyon yapmak için panelin komple sığacağı bir fırın gerekecektir.Torba içinde sıcak hava tabancasıyla içeriyi göremeyeceğimizden düzgün bir eritme yapılamayabilir.Bir sorunda eva fırın torbasına yapışırmı bilemiyorum denemek lazım. silikona yapışsada soğuduktan sonra muhtemelen ayrılabilir. Küçük bir parça ile deneme yapılmalı bence.
    Ben şöyle yapmayı düşünüyorum. evayı biraz büyük kesip içine hücreleri koyduktan sonra kenarlarını biraz ısıtıp birbirine yapışmasını sağlayacağım. her tarafı bu şekilde kapatınca vakumlamaya hazır bir torba olmuş olacak. küçük bir delikten vakumlama yapılacak.Vakumlama yapılan deliğin karşı tarafından başlanarak yavaş yavaş hava tabancasıyla ısıtılarak sona kadar işlem yapılacak.Bu işlem bittikten sonra TPE yide üste koyup biraz ısıtarak evaya yapışması sağlanabilir.
    Aliexprese biraz baktım ama TPE evadan daha pahalı görünüyor.Siz kaça aldınız ? Normal postaylamı geldi ?

• quote:

anadolu güneşi benim fikrim fırım pişirme torbası veya silikon torba içinde laminasyon yapmak için panelin komple sığacağı bir fırın gerekecektir.Torba içinde sıcak hava tabancasıyla içeriyi göremeyeceğimizden düzgün bir eritme yapılamayabilir.Bir sorunda eva fırın torbasına yapışırmı bilemiyorum denemek lazım. silikona yapışsada soğuduktan sonra muhtemelen ayrılabilir. Küçük bir parça ile deneme yapılmalı bence.
    Ben şöyle yapmayı düşünüyorum. evayı biraz büyük kesip içine hücreleri koyduktan sonra kenarlarını biraz ısıtıp birbirine yapışmasını sağlayacağım. her tarafı bu şekilde kapatınca vakumlamaya hazır bir torba olmuş olacak. küçük bir delikten vakumlama yapılacak.Vakumlama yapılan deliğin karşı tarafından başlanarak yavaş yavaş hava tabancasıyla ısıtılarak sona kadar işlem yapılacak.Bu işlem bittikten sonra TPE yide üste koyup biraz ısıtarak evaya yapışması sağlanabilir.
    Aliexprese biraz baktım ama TPE evadan daha pahalı görünüyor.Siz kaça aldınız ? Normal postaylamı geldi ?

Tpe Ucuz değil ama 5m veriyolar diye aldım,EVA dan pahalı evet onuda aşağıda ekledim,

pişirme torbaları ısı geçirgendir yani hem vakum hem ısı verilir diye düşünüyorum. Yalıtım plakaları yeterince fırın görevi yapar(kalorifer arkasına konan)

Fırın olmadan da direk yüzeye uygularsınız son gaz vakum uygularken ısıda uygularsınız böylece, fırınlama işin kürleme aşaması zaten..olmasada olabilir,minik kabarcıklar kalır sadece..

bahsettiğim silicone bag aşağıda

Dediğim gibi henüz bende bu aşamayı test edemedim...

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 4 Nisan 2013; 13:16:54 >

• quote:

Merhaba Anadolu Güneşi

Bahsettiğimiz devrede iki ayrı inverter yok aslında. Sadece inverterin bir kısmını çatıya, diğer kısmını da eve yerleştiriyoruz. Amaç; çok katlı binalarda panellerden invertere kadar kalın kablolar yerine ince kablolarla elektriği iletmek. İnverteri çatıya koysan da olur tabii. Ama inverterin ev içinde kontrol altında olması daha iyi olmaz mı? İstediğn zaman aç, istediğin zaman kapat, kontrol et.
    Ayrıca oran %85 x %85 =%72 olmaz. Piyasadaki inverterler de aynı sistemle çalışıyor zaten. Önce pwm ile trafo sürülüyor, sonra ac ye çevriliyor. Burada verimi düşüren en önemli etken trafo. Biz iki ayrı trafo kullanmıyoruz ki.
    Yani bizim düşündüğümüz devrenin çalışma pirensibi piyasadaki inverterlerle aynı.

Verdiğin linkteki inverter nasıl bir yapıya sahip bilmiyorum. Bu konuda benim de bir tasarımım var ama üzerinde çok fazla çalışamadım.
    12v ya da 24v dc yi ac ye çevirip gerilim katlayıcı ile voltajı yükselterek ac ye çevirmek. Henüz üzerinde çalışılmamış ham bir tasarım bu. Olur mu? Verimi ne olur? Şu an bir şey söyleyemiyorum. Ancak yaz tatilinde üzerinde çalışabilirim.

Merhaba Manisalı Ahmet,
    sizin devreden anladığım
    12V u 300V dc yapmak için PWM devresi + trafo gerekiyor, Kare dalgayı buradan alıp sonra saf sinüs sürücü ve mosfet devre ile saf sinus hale getiriyoruz.

Bende saf sinüs sürücü ve mosfet devre ile saf sinüs alıp trafoya verip 220ac alarak işi tamamlayarak daha az aşama ile yapmış olmazmıyız diyorum.

Tüm amaç küçük boyutlu/yüksek frekanslı ferrit trafo kullanımımıdır?.Daha verimli bir iş mi yapılmış olur ?.

Transformerless devrenin avantajları varmış , DC DC converterler de ne kullanılıyor emin değilim ama Avrupa ve Avustralyadan sonra Amerika da bu tip inverterlere geçmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 4 Nisan 2013; 13:04:09 >

• quote:

Direkt olarak saf sinüs elde edip trafo ile 220v yaparsanız 50hz çalıştırmanız lazım. UPS lerin içindeki kocaman trafo ile 300-350w güç çekebilirsiniz. 1000-1500w trafo kaç kg olur bilemiyorum.

Merhaba Manisalı Ahmet,

Bilgiler için teşekkürler.

105 Ekran Plasma TV 100-110w çekiyor , ilk aşamada inverter yapmamış biri olarak eldeki trafolarla idare edilir diye düşünüyorum...

Hocam 2. aşama olarak trafosuz inverter yapmaya girişsek daha iyi değilmidir?. Kapasite daha yüksek olacaktır.Trafo sarmaktanda yer kaplamasındanda kurtulmuş oluruz böylece.

Hocam bir soruda DC 400 V ile çatıdan aşağıya kadar tehlikeli bir durum değilmidir?.Doğrultmayı aşağıdamı yapıyorsunuz. AC den daha tehlikelidir yüksek voltajlı DC akımı.

Her iki durum içinde çok yüksek gerilim hattını yaymak endişe veriyor.

• quote:

Merhaba Anadolu Güneşi

Sokakta yürürken başınıza bir kaza gelmemesi olasığı %95.(Bir makalede okumuştum.)Yani %5 risk altındasınız.
    Bu çalışmaları yaparkende bir takım riskler ortaya çıkacaktır elbet. Bizim yapmamız gereken riskleri minimuma indirmek.
    Çatıdan eve 400v indirirken ac olarak indirmek lazım. Evet dc daha riskli.
    Trafosuz inverter yapabilirsek harika olur. Kayıplar yok denilebilecek seviyelere iner. Elbirliği ile yapabiliriz diye düşünüyorum.

Tekrar merhaba,
    Güvenlik önemli Hocam, Kimse kaza ya uğramak istemez...
    Aşağıda bir devre var,trafosuz invertör ama pek bişey anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 5 Nisan 2013; 10:19:12 >

• quote:

Benim düşündüğüm trafosuz devre şöyle;
    Gerilim katlayıcı devreler var. İnternette de bulabilirsiniz. Gerilim katlayıcı devrelerle çok yüksek akım alamıyoruz. Ama hızlı diyot kullanarak yüksek frekansta çalıştırırsak alacağımız akım da yükselir diye düşünüyorum. Sonuçta bizim işimizi görürmü onu da bilmiyorum henüz. Bu günlerde bu tür çalışmalara ayıracak zamanım olmadığı için deneyemedim.
    Elektronik ile amatör olarak uğraşıyorum. Bilmediğim şeyler var. O nedenle her şeyi proje üzerinde de hesaplayamıyorum. Uğraşabilecek arkadaşımız varsa bir devre çizip göndereyim, denesin. Sonuçlarına bakalım.

Bu arada EVA kaplama ile ilgili bir sorum olacak.
    Elektrikli süpürge ya da vakum pompası ve ısı tabancası ile yapılan çalışmaların bazılarında ısı hücrelerin arkasından veriliyor. O çalışmalarda hücrelerin ön tarafında cam var mı? Varsa hücreler cama iyi yapışıyor mu?

Cam+eva+hücre+eva+tpe(ya da uygun bir malzeme) şeklinde sandviç hazırlayıp, arka kısıma da izocam ile ısı yalıtımı yaparak ısı tabancası ile cama ısı uygulasak tempered cam bu uygulamada catlar mı? Bu şekilde uygulama varmı görmedim ama bu şekilde uygularsak hücrelerin ön yüzeyinin en iyi şekilde cama yapışmasını sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Tabii vakum uygulayarak.

Merhaba Aşağıda bir devre daha var, yorumlayabilirsiniz,
    boosterların akım sorunu olduğunu okudum ancak çözülmüş bir sorun,
    çünkü AB, Avustralya ve ABD de yayılmış bu sistemler, ve oldukça yüksek güçlere sahip,%99.5 verimli invertör diye reklam var...

EVA çok yapışkandır,evet önde cam var orayada yapışıyor. Sorun şu güneş karşısındada EVA eriyebilir.Hücreler bel verebilir..
    Bu yüzden TPE arkada kullanıyor.

Cam temperleme 600 dereceyi buluyordur tahminen, 120derecede camda sorun olmaz,243 dreceye kadar dayanır, zaten güneş karşısında 70-80 dreceyi bulabilir..
    Çatlama olmaz yere düşse bile zor kırılır hocam, normal camdan 5 kat güçlüdür..

Tüm vakumlu laminasyon makinaları anlattığınız gibi çalışıyor, bende o makinaların yaptığını uygulamak istiyorum zaten..
    Isıya dayanıklı şeffaf silikon eya benzeri hurç ve ısı kontrollu fırında vakumla ve kürleme vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 5 Nisan 2013; 12:49:20 >

• quote:

Dikkat ederseniz devrenin giriş voltajı 200-350v, çıkışı da kare dalga çıkış. voltaj yükseltme yok burada. Ac yı kare dalgaya çeviriyor sadece.

Bende Amatör olarak Elektronik le uğraşıyorum,

Profesyonel devrelere bu yüzden eğilimim var,

Proteus kullanmaya başaldım sonra Altium Designer a geçeceğim, Elektronik devre simülasyon programı,

Proteus kullanmak çok kolay, 220V ile uğraşıyorsan tehlikelidir. Simülasyon tehlikesizdir, tavsiye ederim hemen öğrenirsiniz...
  • DC DC yükseltici trafosuz

research.ncku.edu.tw
    Research Express@NCKU - Articles Digest (Volume 22 Issue 5)
    http://research.ncku.edu.tw/re/articles/e/20120608/1.html

12V 100V a çıkarılmış

• Merhaba arkadaşlar. 20-40W arası bir güneş paneli lazım. Yaklaşık 12V'luk bir dc gerilim ve 5-6W güç gerekli. Yani invertere gerek yok,cihaz beslemesini direk aküden alacagım. Paneller hakkında pek bilgim yok. Yurt içinden uygun fiyata temin edebilecegim panal ve akü tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar silikon vakum torbası satan bulamadım. bende kendim yapayım dedim. İstanbul karaköyde silikon levha satan bir yer buldum.100 ve 120 cm eninde 1-1,5-2-3 mm ve daha kalınlarıda var renk şeffaf.200 dreceye kadar ısı dayanımı var. kısa süreli 250 derece.bundan alıp kendi vakum torbamızı yapabiliriz. sanırım 60-80 tl gibi bir fiyata malolur.silikon biraz pahalı bir malzemedir. Sonraki aşamada sanırım büyükçe bir fırın yapmak olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 5 Nisan 2013; 21:05:55 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar silikon vakum torbası satan bulamadım. bende kendim yapayım dedim. İstanbul karaköyde silikon levha satan bir yer buldum.100 ve 120 cm eninde 1-1,5-2-3 mm ve daha kalınlarıda var renk şeffaf.200 dreceye kadar ısı dayanımı var. kısa süreli 250 derece.bundan alıp kendi vakum torbamızı yapabiliriz. sanırım 60-80 tl gibi bir fiyata malolur.silikon biraz pahalı bir malzemedir. Sonraki aşamada sanırım büyükçe bir fırın yapmak olabilir :)

Arka kaplama için tpe yada uygun bir malzeme bulabilirsen cam+eva+hücre+eva+tpe şeklinde sandviç yapıp kenarlarını alüminyum bant ile bantla, bir köşesinden de vakumlama için ince bir buru bağlantısı yap. Vakumlama için parmak kalınlığında alüminyum borular var, onlardan kullan. 2-3m uzunluğunda alüminyum boru kullanırsan vakum pompası yada elektrikli süpürge ısıdan da etkilenmez.

Merhaba Arkadaşlar,

Sandvich işlemi yaparken EVA yı germek gerekiyor,

yani kenarlara bantla gerilerek yapıştırılmalı,

Bu işlemden sonra arkanın tamamen prürüzsüz temiz bir yüzey olması ve vakumlu olarak fırınımsı ortamlarda ısı uygulamak için vakum torbası gerekir..

Tpe 200 dereceye dayanıyor ama bant dayanırmı, hem vakum hem ısı işlemine, emin değilim..

Gerçekten evdeki pişirim fırınına silikon torba içinde vakumlu olarak atanları gördüm..

Silikon torba ile daha düzgün daha kabarcıksız olacağını düşünüyorum..

Silikon pahalı mika masa örtüleri de aynı işi yapmazmı diye düşünüyorum,5.5tl m2 fiyatı, 120 derecede yapacağız çünkü..

Pişirim torbaları var 90x50cm ebadında ama ince tabi vakuma dayanırmı bilemem,

Vakum torbası ile, evde yorgan yastık sıkıştırdığımız, en kötü ihtimal 70-75 derecede paneli ısıtıp EVA nın jel haline gelip yapışma sını sağlayıp kaba kabarcıkların tamamının çıkmasını sağlarız.

daha sonra yapışmış ara ürün paneli fırına vakumsuz atarız....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 6 Nisan 2013; 10:58:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu_Gunesi

DC DC yükseltici trafosuz

research.ncku.edu.tw
    Research Express@NCKU - Articles Digest (Volume 22 Issue 5)
    http://research.ncku.edu.tw/re/articles/e/20120608/1.html

12V 100V a çıkarılmış

Anadulu Güneşi arkadaşım
    Verdiğin linkdeki devre oldukça basit, uygulayabileceğimiz bir devre. Kaynak da Tayvan üniversitelerinden biri. Sağlam kaynak yani. Ancak, grafiğe dikkat ettiysen %90 civarı bir verimi var. %90 verimi biz ferrit trafo ile elde ederiz zaten. Ayrıca bu devredeki akım bize yetmez.

Merhaba Manisalı Ahmet,

trafosuz inverter fiyatlarına baktım, 700 dolardan başlıyor ,çok pahalı, trafo ağır,yerkaplayan ve pahalı eleman olduğu için terkedilmiş ama fiyatlar yine ucuz değil...

www.aliexpress.com
    Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
    http://www.aliexpress.com/item/1500W-DC-AC-on-grid-Solar-inverter/629030739.html

www.aliexpress.com
    Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
    http://www.aliexpress.com/item/On-grid-5000w-DC-AC-solar-pv-inverter/629768723.html

• Aluminyum bantlarda holtmelt diye bir yapışkan kullanılır.bu 60-70 derecede eriyen bir maddedir. vakumlamada kullanacaksanız bu bantın ısı almaması gerekir. fırın içinde kullanıma uygun olmaz yani.Masa örtülerininde bu ısılara dayanacağını sanmıyorum. Fırın poşetleri olabilir ancak onlarda da ebat sorunu olacaktır.Bence maliyetlide olsa fırında yapılacaksa en iyisi silikon levha alıp bundan torba yapmak en sağlıklısı olur.Şuan elimde eva olmadığından deneme yapamıyorum. Geldiğinde ilk olarak poşetsiz ısı tabancası ile denemelere başlayacağım.

Güneş panellerini seri bağlayıp 200-300 volt elde edildiğinde hücrelerde bir sıkıntı çıkarmı acaba? Bildiğiniz bu şekilde uygulama varmı hiç ? Hücreleri birleştirmede kullanılana ince teller bu voltaj ve akıma dayanmaz sanırım. düşünün mesela son hücreden 250 volt 5 amper akım geçmesi gerekecek. Hücre buna dayanabilirmi ? Bence dayanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

5 volt böyle güneş paneli 10lirayı geçmiyor benden size bilgi =)

gücü ne kadar hocam bu panelin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Yazmıştım ama ayrıntılı diyim 5volt amperide yanlış olabilir evde bakmam lazım 200mah biliyorum yanlış olabilir

• quote:

quote:

quote:

Yazmıştım ama ayrıntılı diyim 5volt amperide yanlış olabilir evde bakmam lazım 200mah biliyorum yanlış olabilir

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.Ben taşınabilir bir şarj cihazı oluşturmayı düşünüyorum.Ve ek olarak böyle bir güneş panelinide dahil etmeyi düşünüyorum.Bu devre,pil ve paylaşmış olduğunuz panel ile yeri geldiğinde güneş ile kendi kendini şarj edebilecek,yeri geldiğinde prizden şarj edebileceğim ve asıl amacı telefonumu,mp3'ümü şarj edebilecek bir aygıt yapılabilir diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?(Aşağıdaki devrenin şarj girişine direk güneş panelini bağlarsak bir problem olur mu?)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.Ben taşınabilir bir şarj cihazı oluşturmayı düşünüyorum.Ve ek olarak böyle bir güneş panelinide dahil etmeyi düşünüyorum.Bu devre,pil ve paylaşmış olduğunuz panel ile yeri geldiğinde güneş ile kendi kendini şarj edebilecek,yeri geldiğinde prizden şarj edebileceğim ve asıl amacı telefonumu,mp3'ümü şarj edebilecek bir aygıt yapılabilir diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?(Aşağıdaki devrenin şarj girişine direk güneş panelini bağlarsak bir problem olur mu?)

http://www.ebay.com/itm/1-x-PCB-Li-ion-Lipo-Battery-3-7V-step-up-Convert-to-Output-Power-DC-5V-DLX-UPDC-/130725341903?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6fd66acf

http://www.ebay.com/itm/Firepeak-18650-3200mAh-3-7V-Rechargeable-Li-ion-Protected-Battery-/180973708294?pt=UK_ConsumerElectronics_Batteries_SM&hash=item2a22dfa406

bak eğer güneş panelli telefon şarz edeceksen bunlara gerek yok sana devresini çizip atarım masraf 20tl yi geçmez ama şu pilleri şarz ediceksen amper az gelir 10 saate falan şarz olurlar iyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.