hertarafim agirio agrikesicinin orucu bozdugunu sanmiyorum ama yinede okadar acil diil
|
iftardan sonra ustuste 2 novalgin ve 2 taylot yapcam

-
-
forumun kadrolu imam-ı azam'ı dekareme bey bu konuyu yorumlasın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ezan okunur okunmaz ilkönce 1 novalgin yicem üstüne taylot sonra yemek yicem
yemekten sonrada gene 1 novalgin üstüne taylot
-
Haşa, tevbe et.. Ben o mübareğin kapısının önünde bekçi olacak bile kadar kıymetli bir insan değilim. Ayrıca dinde yorum yoktur, görüş yoktur, bana göre, sana göre ile başlayan cümlelere hiç yer yoktur. Bu din, nasıl bildirilmişse o şekilde aynen nakledilir. Eksiltme veya katma olmaz.. Bu bilgiler hakiki din alimlerinin yani Ehl-i Sünnet alimlerinin yazmış olduğu ve nakli esas alan, içinde onlar ait bir tek yorum, görüş bulunmayan fıkıh ve ilmihal kitaplarında yazar ve ordan öğrenilir.
Konuyu açan üye, sanmıyorum diyerek kendi kafasına göre yol çizmemeli. Şu siteyi sık kullanılanlara mutlaka eklesin:
www.dinimizislam.com
-
Mısır'daki ilahiyat fakültelerindeki ilahiyatçılar bile dini modernleştiriyolar böyle bazı LGBT türlerini kabul etmeye başlamışlar bence siz de bi el atın hocam sizde o potansiyeli görüyorum bilgili birisiniz
Onlar zındığın, reformistlerin, yani din adamı kılığına girinip saf müslümanları aldatan din düşmanlarından başkası değiller. Etiketi var, akademik ünvanı var, kariyeri var ama amacı dini yok etmek, değiştirmek ve insanların kafasını karıştırmak. Bunun gibiler asırlar boyunca hep oldu, şimdi de oluyorlar, bundan sonra da olacaklar ama İslam'ı asla yok edemeyecekler.
-
hocam size de kimseyi beğendiremiyoz
Maalesef bu kafada olanlar diyanete de sızmışlar; mesela aşı orucu bozmaz diyorlar. mesela akşam ezanı son 4-5 senedir 3-4 dk, bazen de 2-3 dakika önce okunuyor, özellikle ramazan ayında . bu şekilde çok sayıda insanın orucunun bozulmasına neden oluyorlar. mesela diyanet başkanının sakalı 3 numara.. halbuki sünnet olan miktarı çeneden veya dudaktan itibaren bir tutam olmalıdır. 3 numara sakal sünnet aykırı, bid'attir. bu adam sünnet üzere olan sakalın nasıl olması gerektiğini hiç bilmiyor mu?bu yüzden diyaneti kılavuz edenin gideceği yer uçurumdur. mesela diyanet her sene fitre açıklıyor.. fitre onun tekelinde mi? diyanet kim oluyormuş da zaten fitrenin nelerden verileceği kitaplarda yazılı iken, her sene para miktarını açıklıyorlar.. fitre parayla verilmez, arpa, buğday, kuru üzüm , un veya hurma. bunlardan biri seçilerek belli miktarı verilir..
İşte bu yüzden sürekli dinimizislam.com diyoruz, bu yüzden sürekli hakikat kitabevinin hakiki din kitapları diyoruz. Din bu kitaplardan öğrenilir, diyanetten veya mısırlı soytarılardan değil.
Diyanet çalışanlarının hataları sadece bu değil, bunların yatacak yeri yok!
burda açmış olduğum çok mühim bir konu var.. incelenebilir:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Mart 2025; 20:40:47 >
-
İran'da yaşlılar sorun yaşadığı için su içmek orucu bozmaz fetvası veren oldu. 1400 yıl öncenin katı kuralları ile dini sabit tutmaya kasarsan 50 yıla kalmaz din tarih olur hocam kusura bakma. tarih olur derken yani İngiltere'deki krallık gibi sembolik olur. Ramazan yaza denk gelirken kimse oruç tutmuyordu herkes yalan söylüyodu. çocuk yatağın altına suyu cipsi stok yapıyo önceden sonra gizli gizli yiyo odasında.
astığım astık kestiğim kestik ile bu devirde bi yere varılmaz.
ayrıca Anadolu'daki 5 vakit namaz kıldıran dayılara git sor, çoğu 1-2 sure dışında sure bilmez. namaz kıldır desen kıldıramam der. halbuki namazı kendin kılmak ile imamlık yapmak arasında bi fark yok. namaz kıldıramam diyen kişi namaz kılmayı bilmeyip yalan söylüyodur. dayılar kültür olsun diye camiye gidiyorlar. sorsan yarısı kelimei şahadeti bile bilmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 3 Mart 2025; 20:40:25 >
Hiçbir şey olmaz. Kıyamete kadar da olmayacak. Allahü teala bu dini kıyamete kadar koruyacağını bildirdi.
Tam İlmihal Se'adet-i Ebediyye’de deniyor ki: Şimdi yeryüzünde değiştirilmemiş bulunan hak din, yalnız Muhammed aleyhisselamın getirdiği İslam dinidir. Allahü teâlâ söz vermiştir ki, bu din, Kıyamete kadar bozulmadan doğru olarak kalacaktır.
İbadeti Allahü tealanın emri olduğu için yapan vardır, âdeten yapan vardır. Anadoludaki çoğu insan ibadetleri maalesef ki âdeten yapıyorlar. Mesela kadının başı kapalı ama alnında kakül var, başı kapalı ama kolları açık, başı kapalı ama boynu ensesi açık. Bunlar bu tesettüre ibadet maksadıyla değil de âdeten yapıyorlar. Anasında öyle gördüğü içindir, ya da anası babası kızdığı için kapanmıştır vs...Yoksa ibadet olarak yapsalardı asla o kısımlarını açamazlardı.. İşte bu hakiki din kitapları okununca insana tesir eder ve adeta silkeler, kendine getirir çünkü büyüklerin yazdıkları insanların kalbine tesir eder...
Ayrıca iran şii dir, Ehl-i Sünnet değildir. Yani itikatları bozuktur. Öyle kimse fetva veremez, kitaplarda ne bildirilmişse odur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Mart 2025; 20:51:53 >
-
olmuş işte daha ne olacak. camiler bomboş. 5 vakit kılan dayılar imam izinde olunca ben kıldıramam diyolar çünkü alayı yalancı, dua bile bilmeyen, kültür gereği ve vicdan için camiye giden, hayatı otomatiğe bağlamış npc tipler. din bunlara kalmış ki bunlar da yaşamıyor. diyanet işleri başkanı Arapça bilmiyor. din bundan daha kötü durumda olamazdı.
quote:
Ayrıca iran şii dir, Ehl-i Sünnet değildir
şu yandığın şey zaten saçmalık. adamlar Müslüman. Ben de sana diyorum bak Müslüman olan yerde ne fetva veriliyor. sen diyosun ki o Şii. yahu 1400 yıl önce Şii diye Sünni diye birşey mi vardı.
İşte bu yüzden
ve İşte bu yüzden
Bu kitaplar doğru rehberdir. Bu rehberi takip eden uçuruma asla yanaşmaz bile... Emin yolda demektir...
-
Sünni Şii falan sonradan uydurulmuş. ben de uydurayım bak şimdi: Zalefii evet Zalefii mezhebine göre yatağın altında cips stoklayıp yemek caizdir ama annene yakalanmamak şartıyla.
şimdi dekareme gelip diyecek ki sen bu yazdığın sebebiyle Allah'a şirk koştun sen artık kafir oldun diyecek. e dostum 1400 yıldır benim şu dediğimi yapıyorlar adına da Şii Sünni falan diyolar sen de kabul ediyon. ben yapınca niye kabul etmiyon.
Senin gibi hemen her konuda bir yazacağı veya bilgisi olan birinin iran halkının, kitaplarda bildirilen 72 sapık fırkadan olan şii fırkasından olduğunu hala daha bilmemesi ayrı bir şaşırtıcı durum olmakla beraber, yine de öğrenmiş oldun işte...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Mart 2025; 21:2:6 > -
Şoray hocam Zalefii mezhebine göre dekareme gerçek islam değildir ve hazır paket yemek yemeyip evde yemek yapmak haramdır.
tamam kızma reis benim yaptığım şey 1400 yıldır yapılan bişey zaten
Zalefii mezhebine göre hap yutmak orucu bozmaz.
dekareme üstadımız Mısır'daki İran'daki ilahiyat profesörlerini "gerçek İslamı bilmiyorlar" diye aşağılıyor
beni de aynı şekilde
demek ki ben de Zalefii İslam profesörüyüm
Zalefii mezhebine girmek için bana para yollayın. özelden İban atıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- küfürlü şiirler
- kefirin faydaları
- melatonin kullananlar yorumları
- yüzme kaç derste öğrenilir
- c2 anonim bulma savcılık
- prompt mühendisliği
- dünyanın en büyük vinci
- black friday 2025
- dc açıldı mı
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X