Şimdi Ara

Orucunuzu Diyanet'e teslim etmeyin, orucunuza sahip çıkın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyanet, 83 senedinden beri namaz vakitleri ile oynadığı için öğle ve ikindi ve yatsı ezanlarını aşağı yukarı 10 dk öncesinden okuyor


    Fakat özellikle son 4-5 senedir akşam ezanını da bazı zamanlarda 2-3 veya 3-4 dakika erkenden okumaya başladılar. Çok ilginçtir Ramazan öncesi ve sonrasında ise tam zamanında okuyorlar.


    Bu hususa özellikle Ramazan-ı Şerif ayında çok dikkat etmelisiniz. Çünkü ezan okunur okunmaz daha bitmeden iftara başlayanlar var. Bu durumda tam akşam vakti girmeden oruçlarını açarak oruçlarını yakıyorlar.


    Kolay değil, sabahtan akşama kadar oruç tutuyorsunuz, son birkaç dakika için orucunuzu yakmayın; bu çok ama çok önemli bir detaydır. Yapılması gereken şey, aşağıdaki siteye girip akşam vaktinin girip girmediğini ordan takip ederek, orucunuzu diyanete emanet etmemektir. Aşağıdaki namaz vakitlerini gösteren sitede akşam vakti girmedikçe ister dışarda ezan okunup bitsin, asla orucunuzu açmayın, açtırmayın... Benden uyarması...


    Bunu öğrendikten ne yaparsanız kendinize yaparsınız, amacım orucunuzu kurtarmak, bu konuda farkındalık oluşturmak.. Yoksa " kim orucunu yakarsa yaksın, beni ilgilendirmez" deyip kendi işime de bakabilirdim.



    Aynı şekilde imsak vakitlerine de dikkat etmek lazım; namazvakti.com da belirtilen imsak vakitlerinde yeme içmeyi bırakmak lazımdır. Çünkü namaz vakitleriyle oynayan diyanetin burdaki imsak vakti, sabah namazının giriş vaktidir, oruç için yeme içmeyi bırakma vakti değildir.


    " Yahu kardeşim bu kadar ayrıntıya ne gerek var, Allahü teala affeder, birkaç dakikadan birşey olmaz" demeyin. Günlük hayatta birçok işinize dikkat edip hafife almıyor, boşver demeyip en ince ayrıntısına kadar önem verirken, yarın ahırette " senin orucun sahih olmadı, sana bundan sevap yoktur " şeklinde bir karşılık alma tehlikesini asla hafife almamalısınız.


    Dünyada tuttuğunuz oruçların, sadece birkaç dakika erken açıldığı için veya imsak vaktine dikkat edilmediği için ahırette hiç oruç tutulmamış gibi bir muamele ile karşı karşıya kalma tehlikesini göze almak akılla bağdaşır birşey değildir.



    Aşağıdaki örnekte İstanbul şehri baz alınmıştır.



    takip etmeniz gereken sitenin adresi:




    http://www.namazvakti.com



    Orucunuzu Diyanet'e teslim etmeyin, orucunuza sahip çıkın.www.namazvakti.com
    Dünya Namaz Vakitleri
    http://www.namazvakti.com

    ******************************************************************************************



    Diyanetin namaz vakitleriyle oynamasının yanlışlığını anlatan birtakım bilgiler:


    https://www.namazvakti.com/YanlisImsakVaktiAciklamasi.pdf



    ******************************************************************************************



    Diyanete ait imsakiye:


    Orucunuzu Diyanet'e teslim etmeyin, orucunuza sahip çıkın.



    namazvakti.com sitesindeki imsakiye:


    Orucunuzu Diyanet'e teslim etmeyin, orucunuza sahip çıkın.


    Dikkat ederseniz imsak vakitlerinde de farklılık var: işte bu farklılık da akşam vaktinin girişi kadar mühim bir noktadır; kesinlikle dikkat etmelisiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 24 Mart 2024; 20:28:45 >







  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.