Şimdi Ara

İFLAS EDİYORUM , öneri gerekli DH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

18 yaşımdayım
    Boğaziçinde öğretmenlik okuyorum
    bu sene üniye başladım hazırlığım

ayda 800 tl toplam giderim.ama bunun 400 tl si yurda gidiyordu. 3 aydır çok olmasada eski birikimlerimden yiyordum. KYK kredisini bekliyordum. Şubatta kredi alıcam inş fakat ailem 280 tl kredi geliceği için,kendi gönderikleri paradan 280 kesicekler. Ben zaten çok zor geçiniyordum, okulun olduğu yerde hayat çok pahalı.. Ve ben 3 aydır yanlızca 4 kez dışarda yedim. Tasarruflu biryim, biraz asosyalim. Marka hiçbir şeyim yok. şimdi özetlersek mali tabloyu:

700 tl babam +100 tl amcam ===>>>> -400 tl yurt 200 tl yemek (napayım yaşamak için zorundayım) - 100 kitap masrafı (her ay çıkıyor birşeyler daha almadıklarımda var)== Geriye 100 tl kalıyor ben bununla telefon faturasınımı ödeyeyim (30 tl gidiyor) akbilimimi doldurayım ( çok gerek olmuyor okul için) yada en basidinden temel malzemelri mi alayım .

şimdi 400 tl babam + 280 tl KYK kredisi + 100 tl amcam ===>>> harcamalar yuakrıda ki gibi.

Ne yapmalıyım bilmiyorum, önerileriniz nelerdir

• Burs veren şirketler dernekler var.Onların kapısını aşındır bence
  • hocam hiçbir burs çıkmadı,aliemin kağıt üstünde durumu iyiy gözüküyor,ama pratikte hiç değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: kağıt ayakkabı

hocam hiçbir burs çıkmadı,aliemin kağıt üstünde durumu iyiy gözüküyor,ama pratikte hiç değil

Özel ders dene belki tutturursun uygun fiyattan. (Tabii alanın elverişliyse.)
  • quote:

hocam hiçbir burs çıkmadı,aliemin kağıt üstünde durumu iyiy gözüküyor,ama pratikte hiç değil

baban aylik 700 lira gönderiyor durumunuz iyi degil öyle mi
  • Ya ben naapayım? Ayın 9una kadar minimum 150 tl bulmam gerekli. 38 tl telefon faturası 102 tl kredi kartı asgarisi. Bir iki ay içinde okulun ödemesi olacak 400 tl de oraya. Cebimde 25 tl var. Gel de çık işin içinden.. Bu arada bilen varmı Ytü myo yeni dönem ödemeleri ne zaman?
  • cebinizde ki miktar sizi kurtarmayacagi icin iddaa. baskete baslayin. istatistikler e gore. seytaniniz bol olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okulu bırak garaja yerleş...
  • En iyisi ailenin yanı . Ayda 120 TL giderim var . Sadece Yol+Yemek .
  • çalış arkadaşım çalış parttime marttime zarttime çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

+yanyatmışsekiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

+yanyatmışsekiz

hocam işte 3 ay gönderebildi. 400 göndericek artık

• bi yol vAr

ama şimdi çok kazanıp okulu bırakırsın benm gibi hiç gerek yok
  • aldığın herşeyde fiş fatura al deki baba harcalarım bunlar para yetmiyor de durumu varsa vermeye çalışır ama unutma onunda bakması gereken bir ailesi var
  • Ögrencilere ders ver yada pc anlıyorsan program ,site vb seyler yap reklam sirketlerine cv bırak sana uygun is cıkabilir
  • parttime çalış
  • kağıt ayakkabı kullanıcı adıyla baştan iflası göze almışsın.
  • part time çalış oralarda bir sürü mağaza var . ayrıca boğaziçi üniversitesine giriyorsun üstüne öğretmenlik okuyorsun . başka bölüm bulamadın mı kardeşim
  • Der ver aga ders vermekten daha paralı ne var özellikle geometride çok iyi para var hemde boğaziçilisin bence bir düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.