Şimdi Ara

Idrarda kan proteini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar mebin kitabinda globulin bulunur diyor. Biyotikte de ayni sekilde. Defterimdeki notlarda bulunmaz yaziyor. Dogrusu ne?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Idrarda kan proteini

Kaynak odtü ben de albumin ve globulin süzülmez diye biliyorum hatta sorularda çok kez karşılaştı belki salgılanıyordur.
  • Hocam bu kadar ayrıntı çıkmıyor.
    Yine de baktım, apotemide bunla ilgili bir şey yazmıyor ama limit el kitabında sağlıklı bir insanda idrarda kan proteinleri bulunmaz diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLACKFACT B kullanıcısına yanıt
    Süzülür hatta 1 saniye 6mg süzülür aslında çok küçük gibi gözükse de 1 günde yaklaşık toplam 6gr gibi büyük miktara denk geliyor

Ama proximal tüpte ya apikal membranda sindirilir sonrasında sglt2 kanalı ile içeri alınır ve bazolateral membrandan kılcal damarlara verilir

Ama bazı durumlarda nefrotik sendrom gibi durumlarda taşıma kapasitesinden fazla protein süzülürse proteinüri gibi klinik tablo ile karşılaşılabilir bu da patolojierden biri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Kanka sonuc ne simdi? Her yayin farkli kabul ediyor. Sinavda sorulursa ne kabul edicez?

• Guytonda bahsediliyor

Ama müfredatta çıkarsa süzülmez diye alırsınız ben de lisede süzülmez diye öğrendim ayrıntısına girilmiyor lise müfredatı

Peki cok tesekkur ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam peki insan terinde eser miktarda ürik asit veya amonyak bulunur mu acaba

• Evet hatta son yapılan çalışmalarda yanlış hatırlamıyorsam enterobakteriler 4mgdan fazla amonyok üretiyordu

Zaten vücudumuz çevresinde ve içinde daha(son 10yılda) yeni yeni keşfedilen mikrobiyata(flora)mız keşfedilmeyi beklenen çok şey var.
    3-4 yıl öncesinde diyabeti multifaktöriyel hastalık olarak biliyorduk şimdi barsağımız çevresinde bulunan borselia adı verilen bakterilerin neden olduğunu tespit ettiler. Şimdi o bakterileri ortadan kaldırırsak diyabet düzelir mi diye çalışmalar yapıyorlar.
    Bunun gibi birçok faktörde rol oynayan bir dal:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hocam bu kadar ayrıntı çıkmıyor.
    Yine de baktım, apotemide bunla ilgili bir şey yazmıyor ama limit el kitabında sağlıklı bir insanda idrarda kan proteinleri bulunmaz diyor.
    apotemi sistemler içinde aynısı yazıyor ama benimki geçen senenin basımı.
  • BLACKFACT B kullanıcısına yanıt
    Tekrar baktım, albumin az miktar da olsa süzülür yazıyormuş. Geri emilir mi onun hakkında bir bilgi yok ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.