Şimdi Ara

Ideos x5 Ağ Cihazı Deneyimleri(modem, router, app) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendeki philips SNA6500 wireless modemde 192.168.2.1 modem arayüzüne girince ifre filan da istemiyor ve telnet sayfası görünüp hemen kayboluyor yani 1000 sayısını yazacak yer filan yok görünmüyor göremiyorum yada.
  • Nasıl yapılacağını kaydedip Youtube'a attım. Zyxel modemlerde modemin arayüzü aracılığıyla değiştirilemediğinden telnet programı ile yapılabiliyor. DHCP Lease ayarı farklı modemlerde olabiliyor. Modeminizde olup olmadığını araştırıp eğer yok ise telnet ile değiştirebilirsiniz.

Youtube linki:http://bit.ly/pO0qih (Videoyu göremeyenler için.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 18 Eylül 2011; 16:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Y.

Arkadaşlar Modemim zyxel 660w-t1v3 için bir çözüm bulmuş bulunmaktayım. Artık wifim hiç düşmüyor!
    Cidden çok sevindirici bir haber bu benim için! Yöntemi anlatayım öncelikle;

Putty'i indirin (http://www.chiark.greenend.org.uk/~s.../download.html )
    192.168.1.1 girin hostname bölümüne
    Modem şifresini soracak ekran geldiğinde. Girin
    Buraya kadar herşey normal. Bundan sonra şu kodu kendinize göre ayarlayın. (Ben kendime göre değeri 1000 seçtim direk çalıştığundan değiştirme gereği duymadım.)

ip dhcp enif0 server lease <zaman>
    Normal değeri 209000 falan birşey.
    Ben şöyle girdim.
    ip dhcp enif0 server lease 1000

Telefonda da bilgisayarda da ağdan düşme falan yok şimdilik. İlk defa yarım saattir hiç düşmedi telefonumun wifi bağlantısı.

Sayın Özgür Y.
    benim işyerinde kullandığım modemin modeli P-662HW-D1... VPN kullanıldığı için firmware güncellemesi yapamıyorum. haliyle pek dokunamıyorum modeme...
    benim telefonla da ilk sayfadaki yöntemlerin tamamı denedim, bağlantı kursa bile sayfa açmıyordu. IP alsa bile yani.
    bu dediğiniz yöntemi denemek istiyorum ama, bu ayar değişikliği modemde herhangi bir kararsızlığa veya takılmaya yol açar mı sizce? yani değiştirdiğimiz şey sadece bağlantıyı hatırlama zamanını mı uzatıyor? ve bunu modem arayüzünden yapamadığımız için telnet ile bağlanıp da mı yapıyoruz?

teşekkürler

• güncel...
    sayın OziiX
  • bu konu iyi hoş güzel olmuşta genelde sorunlar modem üzerinden yapılan ayarlarla çözülmüş. Peki diyelim ben bir yere gittim oradaki wifi de aynı sorun var adama gidip şu modemin ayarlarını değiştir diyemem :) ancak dediğiniz gibi evdeki modem üzerinde oynama yapabilirim çok şükür evdeki modeme 15 saniye içinde bağlanıyorum işim bitine kadar da kopmadan kullanıyorum bugüne kadar 5 modemi de sorunsuz kullandım sadece 1 i sorun çıkardı bu wpa olayı yüzünden ozaman da 3g ye geçtim aslında şu cepnetin hızı düşmese wifi nin yanından geçmem de işte mecbur bıraktı vodafone sağolsun..

ama yinede emeğe saygı yararlı konu olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: cok_yasa_kamil

Sayın Özgür Y.
    benim işyerinde kullandığım modemin modeli P-662HW-D1... VPN kullanıldığı için firmware güncellemesi yapamıyorum. haliyle pek dokunamıyorum modeme...
    benim telefonla da ilk sayfadaki yöntemlerin tamamı denedim, bağlantı kursa bile sayfa açmıyordu. IP alsa bile yani.
    bu dediğiniz yöntemi denemek istiyorum ama, bu ayar değişikliği modemde herhangi bir kararsızlığa veya takılmaya yol açar mı sizce? yani değiştirdiğimiz şey sadece bağlantıyı hatırlama zamanını mı uzatıyor? ve bunu modem arayüzünden yapamadığımız için telnet ile bağlanıp da mı yapıyoruz?

teşekkürler

aynı modem benim işyerindede var.hiç uğraşma olmuyor..firmware de güncelledim sorun onunla alakalı değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: denizin

quote:

Sayın Özgür Y.

teşekkürler

aynı modem benim işyerindede var.hiç uğraşma olmuyor..firmware de güncelledim sorun onunla alakalı değil..

Bu yukarida bahsedilen telnet ile degisiklik yapmayi denediniz mi acaba?

• Evet bugun denedim olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperrkilicc

kablosuz ağımı Nokia 5800 görüp bağlanıyor ama ne hikmetse Huawei ideos x5 im ağımı bile görmüyor.
    Çözüm önerisinde bulunabilecek arkadaş var mı ?

Ne yazıkki çözüm yok.

Bugun zyxel teknik destekle görüştüm.. Kablosuz ağ ayarlarından sifrelemeyi statik web yapıyoruz kanal seçiminide channel 1 olarak ayarlayıp kaydediyoruz.işyerinde denedim bağlandı ama internete genede giremedim belki ayarlardan kaynaklanıyor bilemiyorum.. sorun yaşayan arkadaşlar deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.

Ekleme :

web anahtarı kısmınada 5 rakamdan oluşan bir sayı yazıp kaydedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekilas -- 13 Ekim 2011; 13:02:31 >

Orijinalden alıntı: denizin

Zyxel modem sahiplerine bir yöntem daha;

Bugun zyxel teknik destekle görüştüm.. Kablosuz ağ ayarlarından sifrelemeyi statik web yapıyoruz kanal seçiminide channel 1 olarak ayarlayıp kaydediyoruz.işyerinde denedim bağlandı ama internete genede giremedim belki ayarlardan kaynaklanıyor bilemiyorum.. sorun yaşayan arkadaşlar deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.

Ekleme :

web anahtarı kısmınada 5 rakamdan oluşan bir sayı yazıp kaydedin.

eğer sabit ip ataması yaparsam girebiliyor, fakat bağlantı olduğu halde veri akışı 0.
    otomatik ip ise alamıyor...
  • arkadaşlar telefona rom yükledim kamera falan ters döndü diye backload ile geri eski haline çevirdim şuan telefonu çekiyor fakat birini arayamıyorum bi yeri aramaya calıstıgım zaman mobil ağ kullanılamıyor diye bi yazı cıkıyo her şeyi denedim ama sonuc alamadım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi.Telefonum huawei x5 ideos Şimdiden teşekkürler
    8GB CORSAİR 2400 MHZ
    DARK HEXAGON
  • Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum Hepsiburada'dan. Ancak telefonun Wi-Fi bağlantı ve modem seçme problemleri çok can sıkıcı görünüyor. Aldıktan sonra pişman olmamak için şu soruma cevap arıyorum:

Ideos X5'i Türksat Uydunet'in kablosuz modemlerinden biri olan Motorola SVG1501 ile kullanan var mı, sorun çıkartıyor mu? Hangi şifreleme türünü kullanıyorsunuz? (WPA-Psk ya da WPA2-Psk'da durum ne?)

Orijinalden alıntı: Be-Mine

Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum Hepsiburada'dan. Ancak telefonun Wi-Fi bağlantı ve modem seçme problemleri çok can sıkıcı görünüyor. Aldıktan sonra pişman olmamak için şu soruma cevap arıyorum:

Ideos X5'i Türksat Uydunet'in kablosuz modemlerinden biri olan Motorola SVG1501 ile kullanan var mı, sorun çıkartıyor mu? Hangi şifreleme türünü kullanıyorsunuz? (WPA-Psk ya da WPA2-Psk'da durum ne?)

bizim amcaoğlunun uydunet kablosuz modemi vardı. ona sorunsuz bağlanmıştım. modelini öğrenip size bilgi vereyim. unutursam burdan alıntı yaparsınız

• quote:

quote:

Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum Hepsiburada'dan. Ancak telefonun Wi-Fi bağlantı ve modem seçme problemleri çok can sıkıcı görünüyor. Aldıktan sonra pişman olmamak için şu soruma cevap arıyorum:

bizim amcaoğlunun uydunet kablosuz modemi vardı. ona sorunsuz bağlanmıştım. modelini öğrenip size bilgi vereyim. unutursam burdan alıntı yaparsınız

Harika olur, teşekkürler

Bu arada şifreleme türünü de öğrenebilirseniz ona da hayır demem.

• quote:

quote:

kusura bakmayın Be-Mine, iş yoğunluğundan unutmuşum. Telefon açtım, modemin yanında değilmiş. Fakat motorola marka, 4 port eth çıkışı varmış, tabi kablosuz... uydunetin Motorola modemlerinden kaç çeşiti var ki?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.