Şimdi Ara

Ideos x5 Ağ Cihazı Deneyimleri(modem, router, app) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Özgür Y.

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Pikatel airmax-101 modemdeki sorunu çözebilen varsa bu mesajımı alıntılasın önceden arada bir kopuyordu şimdi şu statik ip olayını denedim sürekli bağlanamıyor diyor orjinalinde de statik ip seçiliydi ama farklı rakamlar vardı o bölümde keşke biryere yazsaydım hiçbir uygulama ve dosyaya dokunmadan sadece ayarları resetleyebileceğim bir yöntem var mı fabrika ayarlarına döndürsem dosyalar ve uygulamalar gider mi hafıza kartım yok çünkü.Yada herkeste aynıysa ve değiştirmemiş olan varsa yazabilir mi o sayıları?

Pikatel airmax 101 de ne gibi bir sorun var? Ben sabit ip kullanmadan hiç düşmeden kullanabiliyorum wifiyi? Sabit ipyi kapatıp denediniz mi?

Kapatmama rağmen kopuyor bağlantı 2-3 saniye sonra tekrar geliyor.

Allah allah. Ben hiçbirşey yapmadım o modemde taş gibi çalışıyor deyim yerindeyse.
    Kullandığınız rom nedir? Telefonun arkadasında tam olarak neler yazıyor?

Orjinal rom'unu kullanıyorum

• TP-W8901G modemi dün kardeşime kurdum x5 ile ilk denememde hemen bağlandı wi-fi üzerinden sonra denemek için wi-fi yi kapadım tekrar açtım bu sefer ip almak ile çok uğraştı ve alamadı:( sonra dışarı çıkıp eve tekrar girdim baktım bağladı. ne zaman nasıl davranacağı belli değil bu x5 in. ama modemlerden ziyade x5 in orjinal yazılımının sorunu olduğunu düşünüyorum anında bağlantı kuramaması için. diğer room larda sorun var mı onu bilemiyorum çünkü hala orjinal room dayım.
  • arkadaşlar evimde İnca İm-300nx modem var kablosuz ayarlarımdada şifrem wpa2 de ideos x5 ile ağa sorunsuz bağlanabiliyorum. Fakat bende dreambox var onun ip adreside 192.168.1.2 ben wireles ile minibooktan 192.168.1.2 ile dreambox'a bağlanabiliyorum ama andorid telefonumda adres bulunamadı diyor modem ayarlarından kablosuzun şifreleme türünü wpa yapıyorum yaptığım anda andorid telefonum dreambox'a bağlanıyor fakat 20-30sn sonra bağlantı kesiliyo bi daha denediğimde yine adres yok diyor bu sefer şifreyi kaldırıyorum yine bağlanıyor ama yine 20-30sn bağlantı kesiliyor.. Bunu sebebi nedir?
    Birde telefondan wifi ile bilgisayara dosya gönderme programlarında filan program ip adresi veriyor 192.168.1.7:8080 diye bunu minibooktan yazıyorum adres bulunumadı diyor belki 1. sorunla alakası olabilir diye yazdım..
    Yardımlarınızı bekliyorum........

Putty'i indirin (http://www.chiark.greenend.org.uk/~s.../download.html )
    192.168.1.1 girin hostname bölümüne
    Modem şifresini soracak ekran geldiğinde. Girin
    Buraya kadar herşey normal. Bundan sonra şu kodu kendinize göre ayarlayın. (Ben kendime göre değeri 1000 seçtim direk çalıştığundan değiştirme gereği duymadım.)

ip dhcp enif0 server lease <zaman>
    Normal değeri 209000 falan birşey.
    Ben şöyle girdim.
    ip dhcp enif0 server lease 1000

Telefonda da bilgisayarda da ağdan düşme falan yok şimdilik. İlk defa yarım saattir hiç düşmedi telefonumun wifi bağlantısı.

Arkadaşlar Modemim zyxel 660w-t1v3 için bir çözüm bulmuş bulunmaktayım. Artık wifim hiç düşmüyor!
    Cidden çok sevindirici bir haber bu benim için! Yöntemi anlatayım öncelikle;

Buraya kadar herşey normal. Bundan sonra şu kodu kendinize göre ayarlayın. (Ben kendime göre değeri 1000 seçtim direk çalıştığundan değiştirme gereği duymadım.)

Ben şöyle girdim.

Telefonda da bilgisayarda da ağdan düşme falan yok şimdilik. İlk defa yarım saattir hiç düşmedi telefonumun wifi bağlantısı.

Hocam XDA'da da nasıl yapılacak sorusunu ben sormuştum.

Ancak maalesef yapamadım. Aynı modemlere sahibiz. Programı açıyorum login oluyorum ancak kodları yazdıktan sonra enterlayınca "valid commands are:" diye uyarı çıkıyor ve aşağısında komutları gösteriyor. Bir türlü yapamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

quote:

Arkadaşlar Modemim zyxel 660w-t1v3 için bir çözüm bulmuş bulunmaktayım. Artık wifim hiç düşmüyor!
    Cidden çok sevindirici bir haber bu benim için! Yöntemi anlatayım öncelikle;

Ben şöyle girdim.

Hocam XDA'da da nasıl yapılacak sorusunu ben sormuştum.

Ancak maalesef yapamadım. Aynı modemlere sahibiz. Programı açıyorum login oluyorum ancak kodları yazdıktan sonra enterlayınca "valid commands are:" diye uyarı çıkıyor ve aşağısında komutları gösteriyor. Bir türlü yapamadım

Peki. Özelden msn adresi gönderirseniz daha hızlı hallederiz. Hem sorunu da hızlıca bulup burda paylaşırız. Gerekirse teamviewer'la da yardım edebilirim.
    Eğer vermek istemezseniz aşamaları nasıl yaptığınız detaylı anlatın hatayı bulalım.
    Saygılar (:

• Komutu elle girmeyi deneyin birde :) kopyala yapıştırdan ziyade. Sorun programdan da olabilir
    clear yaz komut satırına enterla
    tekrar gir komutları.
  • Farklı bir telnet programı ile hallettim. 10 dakika oldu şu an kopma yok. Umarım olmaz da. Aslında 1 hafta sonra ttnetten kurtuluyorum ama bir çözüm bulunması çok iyi oldu. Diğer arkadaşlara da yardımcı olur.
  • Ben çok mutlu oldum çözüldüğünde. SAdece wifi dosya indirme falan değil çünkü ağdan koptupundan pc remote gibi mükemmel bir şekilde işime yarayacak şeyleri de kullanamıyordum. Şimdi sıkıntı kalmadı 1 saat oldu düşme yok hız da gayet yeterli. Kullandığın programı da yaz da arayanlar bulabilsin. Hoş zyxel haricinde telnet ihtiyacı olacak modem olduğunu sanmıyorum pek. (Sanırım windowsun da kendi telneti vardı Windowss klasörü içerisinde.)

Yanlız çok saçma bir bug aslında. Nasıl kopup tekrar bağlanmasını tetikliyor onu da anlamış değilim ama sorun çözüldü ya neyse. Gittiğimiz cafelerde de "dhcp lease zamanını" ayarlayabilir miyiz diye sorarız artık.
  • Aslında bug android 2.3.5 in bug'ymış. flibblesanın dediğine göre zaten cm7 de düzeltilmiş miui de yakında düzeltir falan dedi. Düzeltilirse cafelerde gerek kalmaz. En azından evde sorun yok ya :D Artık istediğim gibi wifi klavye kullanabiliyorum telefonla. Mesajlaşırken bilgisayardan yazmak müthiş oluyor :D

Aynen o tarz programları yüklemeye bile kalkmadım ben, kopup duracak stabil olmayacak diye.
  • Modemimiz ne? Modem adını değil IPsini yazacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Y. -- 18 Eylül 2011; 2:40:26 >
  • Evet. Ben markette program ararken dakkada kopuyordu.Skype falan kullanamıyordum. Viber falan hak getire. 1-2 defa kopuyorsa bırak hiç dokunma bence. :D Benim de pikatel var yedek onda hiç kopmuyor neredeyse.

Orijinalden alıntı: OziiX

Günde 1-2 sefer kopuyorsa ne uğraşıyorsun ki? Benim dakikada 5-6 kere koptuğu oluyordu. Dakikada...

Hiç kopmasın demiştim işteAma neyse geçen biraz uğraştım tamamen bozmuştum daha da ellemeyeceğim şu halimi arar hale gelmemek için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.