Şimdi Ara

Ideos x5 Ağ Cihazı Deneyimleri(modem, router, app) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • P-660W-T1 v3 var ve son firmware yükledim. Sorun hala devam etmekte. Durmadan kopmalar, bağlanmalar. Stabil değil maalesef.

Orijinalden alıntı: OziiX

P-660W-T1 v3 var ve son firmware yükledim. Sorun hala devam etmekte. Durmadan kopmalar, bağlanmalar. Stabil değil maalesef.

O modemde herşeyi denedim ben. Abartmıyorum. "HERŞEYİ" denedim. Şifrelemeyi değiştim, yazılım güncelledim eski yazılıma döndüm şifresiz yaptım falan. Ama stabil olmadı hiç.
  • k.bakmayın rahatsız ediyorum ama ben cihazı dün aldım ayarlar-kablosuz ve ağ ayarları- kablosuz un altında hata yazıyor ne anlama geldiğini çözemedm. ilk wifi ve android deneyimm. yardımcı olursanız sevinirim...
  • bende de philips SNA6500 4 prt kablosuz modem var smileadsl nin verdiği modem. wpa şifreleme sisteminde bazen hiç sıkıntısız bağlanıyor bazen saatlerce ip almaya çalışıyor tel. wep de aynı sorun var. şifrelemeyi kaldırırsam çok daha çabuk bağlanıyor. tüm şifreleme sistemlerinde bağlantı kopuyor ip almaya çalışıyor bazen başaramıyor sitatik ip verdiğim halde. modemin arayüzünde bir forumda ince ayarı tıklayın aktif hale getirin demişler kablosuz da ama bizim modemin arayüzünde yok böyle birşey. bence daha çok androidin sııkıntısı gibi modem seçme konusu çünkü farklı forumlarda bir çok farklı android telefonda böyle sıkıntıların var olduğu söyleniyor. farklı bir çözüm yolu sunabiliecek arkadaş varsa denemeye hazırım.
  • huawei ideos x5 in ve de genel olarak android cihazların wi-fi bağlantısında modem seçtiği açık ve bu da can sıkan bir sorun. bizim cihazlar huawei ideos x5 için orjinal yazılımda philips SNA6500 modem de bağlantıda bazen mükemmel sonuç alınmasına rağmen bazen de bağlanması oldukça uzun zaman alıyor. bence bu sıkıntı ya modemin yazılımında yada daha çok bir ihtimalle ki bir çok modemde de böyle sıkıntı olmasından dolayı bu kanaate varıyorum telefounun yazılımı ile ilgili sıkıntı. bazı arkadaşlarda bağlantıda sıkıntı olmadığı söylenmiş ki bu arkadaşlardan ricam hangi yazılımı ve hangi modemi kullandıklarını belirtmelerini istiyorum ki bizde ona göre ya room u ona göre atacağız yada modem yazılımlarımızı değiştirmeye çalışacağız. ama öncelik dediğim gibi android yazılımı ile ilgili wi-fi algılama ayarlarına girebieleceğimiz bir yer olmalı. bunu yapabilirsek cihazımız zaten bir adım önde iken tamamen öne geçer ve de bizler android kullanmanın zevkine daha çok varırız. bu konunun aktif olması için hem modaratörlerden hemde konuyu takip eden arkadaşlardan rica ediyorum.

• TD-W8901G Sorunsuz bağlandı...

Kullanmadığım zaman bağlantı kesiyor fakat bu çok önemli değil. Sorun bile değil çünkü kullanılmıyorken neden bağlı kalsın.

Durum:Bağlandı
    Güvenlik: WPA/WPA2 PSK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇırakGrafiker -- 4 Eylül 2011; 4:29:18 >

Orijinalden alıntı: Özgür Y.

quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

P-660W-T1 v3 var ve son firmware yükledim. Sorun hala devam etmekte. Durmadan kopmalar, bağlanmalar. Stabil değil maalesef.

O modemde herşeyi denedim ben. Abartmıyorum. "HERŞEYİ" denedim. Şifrelemeyi değiştim, yazılım güncelledim eski yazılıma döndüm şifresiz yaptım falan. Ama stabil olmadı hiç.

2 ay bedava kampanyasına abone olmuştum. Sonuç olarak modemi geri vericem. Umarım İstanbul'daki evdeki modemde sorun yaşamam. Uydunet'in verdiği Motorola modem var.

bende bu cihaz var bunu modem olarak kullanıyorum. Wep şifrelemede veya şifresiz yaptığımda sorun olmuyor fakat wpa larda sıkıntı oluyordu. Ayarlardan statik ip al dedim p.c deki alt ağ maskesini felan girdim sadece ip sinin son hanesini değiştirerek p.c deki tüm verileri aynen girdim ve bağlan dediğimde wpa2 psk da bile kısa sürede bağlandı.

01101000 01101100 01101100 00100000 01101011 01101110 01101011
  • quote:

WPA2 Ağlara Bağlanamama Sorununa Alternatif Çözüm
    aşağıdaki işlemler sonucunda bağlanma garantisi yoktur ben denedim ve bende işe yaradı.
    1)Bağlanmak istediğiniz ağa bağlı bir p.c bulun.
    2)P.c den kablosuz ağ bağlantı durumunu açın (xp için : ağ bağlantılarım/ kablosuz ağ bağlantısı sağtık/ durum/destek/ayrıntı)
    3) telefondan, ayarlar/kablosuz ağ özelliği /kablosuz ayarları/menü tuşu/gelişmiş / statik ip kullan a tik koyun.
    4)ip adresinin son hanesine kadar p.c deki gibi verin son hanesini farklı verin 255 ten küçük olsun diğer bilgiler p.cdeki ile aynı olsun
    örnek:
    p.c
    ip : 192.168.100.3
    alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi : 192.168.100.1
    dns sunucuları :
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    telefon
    ip adresi : 192.168.100.5
    geçit : 192.168.100.1
    ağ maskesi : 255.255.255.0
    dns1:8.8.8.8
    dns2:8.8.4.4

NOT: p.c nizde varsayılan ağ geçidi ve dns bilgileri yoksa vermeniz tavsiye olunur
    vermek için (xp) :
    ağ bağlantıları/kablosuz ağ bağlantısı sağtık/özellikler / genel / tcp ip tık/özellikler
    varsayılan ağ geçidi bölümüne modem arayüzüne girdiğiniz ip yi vermeniz tavsiye olunur.
    genelde ipnizin son hanesinin 1 li halidir
    şekil a
    p.c

üşenmeden en basite indirgiyerek yazmaya çalıştım umarım bazılarının işine yarar

05.09.2011 güncel

• Bende zyxel modem var 1 kere olsun bağlantı kopmadı..sorunsuz internete giriyorum.Modem markası P-660HW-T1 v2

Orijinalden alıntı: denizin

Bende zyxel modem var 1 kere olsun bağlantı kopmadı..sorunsuz internete giriyorum.Modem markası P-660HW-T1 v2

P-660HW-T1 v2 ile P-660W-T1 v2 arasında ancak bukadar fark olabilir
    P-660HW-T1 v2 de sorun olmazken P-660W-T1 v2 de biçok sorun var

güncel

• Orijinalden alıntı: -mehmet-

Bu konuda ideos x5 ile kullandığınız modem, router, acces point gibi cihazların markaları ile birlikte "...... marka model de sorun yaşamadım" , "... sorunu yaşadım düzeltemedim", "... sorunu vardı .... yaparak düzelttim" gibi yazalım ki yeni cihaz alacak olan arkadaşlar ona göre davransınlar.

WPA2 Ağlara Bağlanamama Sorununa Alternatif Çözüm
    aşağıdaki işlemler sonucunda bağlanma garantisi yoktur ben denedim ve bende işe yaradı.
    1)Bağlanmak istediğiniz ağa bağlı bir p.c bulun.
    2)P.c den kablosuz ağ bağlantı durumunu açın (xp için : ağ bağlantılarım/ kablosuz ağ bağlantısı sağtık/ durum/destek/ayrıntı)
    3) telefondan, ayarlar/kablosuz ağ özelliği /kablosuz ayarları/menü tuşu/gelişmiş / statik ip kullan a tik koyun.
    4)ip adresinin son hanesine kadar p.c deki gibi verin son hanesini farklı verin 255 ten küçük olsun diğer bilgiler p.cdeki ile aynı olsun
    örnek:
    p.c
    alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    dns sunucuları :
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    telefon
    ip adresi : 192.168.100.5
    geçit : 192.168.100.1
    ağ maskesi : 255.255.255.0
    dns1:8.8.8.8
    dns2:8.8.4.4

NOT: p.c nizde varsayılan ağ geçidi ve dns bilgileri yoksa vermeniz tavsiye olunur
    vermek için (xp) :
    ağ bağlantıları/kablosuz ağ bağlantısı sağtık/özellikler / genel / tcp ip tık/özellikler
    varsayılan ağ geçidi bölümüne modem arayüzüne girdiğiniz ip yi vermeniz tavsiye olunur.
    genelde ipnizin son hanesinin 1 li halidir
    şekil a
    p.c
    __________________________________________________________________________________
    bu ayarları en baştan beri yapıyorum zaten statik ip alsın diye ama daha öncede dediğim gibi bazen anında ip alıyor bazende ne statik nede normal şekilde ip alamıyor. modemin yazılımını da güncelledim ama hiç değişklik olmadı. bende artık cihazın yazılımında kaynaklı GPS yazılımı modem seçiyor. çözüm bir room da saklı ama hangisinde?

• quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

Ideos x5 Ağ Cihazı Deneyimleri(modem, router, app)

bende bu cihaz var bunu modem olarak kullanıyorum. Wep şifrelemede veya şifresiz yaptığımda sorun olmuyor fakat wpa larda sıkıntı oluyordu. Ayarlardan statik ip al dedim p.c deki alt ağ maskesini felan girdim sadece ip sinin son hanesini değiştirerek p.c deki tüm verileri aynen girdim ve bağlan dediğimde wpa2 psk da bile kısa sürede bağlandı.

Bu cihazı nasıl modem olarak kullanıyorsunuz sadece alıcı değil butur cihazlar . Nasıl oluyorda modem olarak kullana biliyorsunuz???

İlginize simdiden teşekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: forumcu3

quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

Bu cihazı nasıl modem olarak kullanıyorsunuz sadece alıcı değil butur cihazlar . Nasıl oluyorda modem olarak kullana biliyorsunuz???

İlginize simdiden teşekkurler...

içinden bir cd çıktı onu yükledim yüklenen programla interneti paylaştırmak oldukça basit. Yalnız win7 x64 e tam uyum sağlamıyor.

• 3com modem de wpa2 şifreleme ile 5 saniyede bağlanmıştı
  • Pikatel airmax-101 modemdeki sorunu çözebilen varsa bu mesajımı alıntılasın önceden arada bir kopuyordu şimdi şu statik ip olayını denedim sürekli bağlanamıyor diyor orjinalinde de statik ip seçiliydi ama farklı rakamlar vardı o bölümde keşke biryere yazsaydım hiçbir uygulama ve dosyaya dokunmadan sadece ayarları resetleyebileceğim bir yöntem var mı fabrika ayarlarına döndürsem dosyalar ve uygulamalar gider mi hafıza kartım yok çünkü.Yada herkeste aynıysa ve değiştirmemiş olan varsa yazabilir mi o sayıları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 14 Eylül 2011; 13:17:05 >

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Pikatel airmax-101 modemdeki sorunu çözebilen varsa bu mesajımı alıntılasın önceden arada bir kopuyordu şimdi şu statik ip olayını denedim sürekli bağlanamıyor diyor orjinalinde de statik ip seçiliydi ama farklı rakamlar vardı o bölümde keşke biryere yazsaydım hiçbir uygulama ve dosyaya dokunmadan sadece ayarları resetleyebileceğim bir yöntem var mı fabrika ayarlarına döndürsem dosyalar ve uygulamalar gider mi hafıza kartım yok çünkü.Yada herkeste aynıysa ve değiştirmemiş olan varsa yazabilir mi o sayıları?

Pikatel airmax 101 de ne gibi bir sorun var? Ben sabit ip kullanmadan hiç düşmeden kullanabiliyorum wifiyi? Sabit ipyi kapatıp denediniz mi?

quote:

Pikatel airmax-101 modemdeki sorunu çözebilen varsa bu mesajımı alıntılasın önceden arada bir kopuyordu şimdi şu statik ip olayını denedim sürekli bağlanamıyor diyor orjinalinde de statik ip seçiliydi ama farklı rakamlar vardı o bölümde keşke biryere yazsaydım hiçbir uygulama ve dosyaya dokunmadan sadece ayarları resetleyebileceğim bir yöntem var mı fabrika ayarlarına döndürsem dosyalar ve uygulamalar gider mi hafıza kartım yok çünkü.Yada herkeste aynıysa ve değiştirmemiş olan varsa yazabilir mi o sayıları?

Pikatel airmax 101 de ne gibi bir sorun var? Ben sabit ip kullanmadan hiç düşmeden kullanabiliyorum wifiyi? Sabit ipyi kapatıp denediniz mi?

Kapatmama rağmen kopuyor bağlantı 2-3 saniye sonra tekrar geliyor.

• quote:

quote:

quote:

Kapatmama rağmen kopuyor bağlantı 2-3 saniye sonra tekrar geliyor.

Allah allah. Ben hiçbirşey yapmadım o modemde taş gibi çalışıyor deyim yerindeyse.
    Kullandığınız rom nedir? Telefonun arkadasında tam olarak neler yazıyor?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.