Şimdi Ara

İdealim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben fen lisesi öğrencisiyim. 2. sınıfım. Tıp kazanmak istiyorum. Aslında benim konum karışık. 8 yıl önce babamı hastalıktan kaybettiğimiz için doktor olmak istiyorum. Aslında tm öğrencisi gibiyim. Ama biyolojiyi ve kimyayı seviyorum. Bunun dışında sözel derslerim acaip iyi. Zaten bizim okuldakilere de buradan fark atmak istiyorum. Düzenli olarak bu sene sözel çalışıyrum ki, millet son sene sözel çalışırken ben sürekli sayısal çalışıcam. Ayrıca geçen senem yani 9. sınıfım kötü. Hiç ders çalışmamıştım. 3 ay tatilde sürekli 9 çalışıp tüm 9. sınıf eksiğimi kapatıcam. Babam olmadığından tatile çıkma imkanım yok. Yüzmek falan olayım da yok. Hep evdeyim yani. Oturup adam akıllı ders çalışcam. Günde 5 saat çalışırsam bile büyük ölçüden 5 sayısal dersimi + coğrafyayı halleder, bür sürü de türkçe test çözerim. Tabi ben Cerrahpaşa tıp istiyorum. Annemi kurtarmam lazım bu ilden. Daha fazla acı çekmesin. Annem için yapmam lazım. Fen lisesi olan varsa, ya da farklı herhangi bir okuldan, bana destek vermek isteyen, yorumları olan varsa, özelden de mesaj atabilirsiniz. Konuyu, ygs olduğu için buraya açtım. Teşekkürler.

• Sozelin iyiyse tip rahat okursun. Yani ezberin iyiyse. Ama bence calisma yontemini degistir. Sinavda sozel sana cok puan kazandirmayacak tabii ki cerrahpasa tip icin sozel de yapmalisin ama ondan once fen derslerine asilman sana cok daha fayda saglar.
  • Çok teşekkür ederim, zaten fen ağırlıklı çalışıyorum da, sosyalleri de unutmuyorum. Fen liseliler hep böyledir, sosyalleri bir kenara atarlar, coğrafya tarih falan. Ben bunlarla da ilgileniyorum. Bunu söylemek istedim.
  • türkçe testleri kurtarmıcak seni sınavda matematik fizik kimya biyoloji çok daha ağır basıyo mf3 te özelllikle fen derslerinin ağırlıkları birbirine çok yakın biyoloji 1 adım önde ama fizik kimya ona çok yakın sözel derslerin ağırlığı az.. ayrıca belirtmek istediğim ygs-lys toplam 330 soru çözceksin bunların 250 si sayısal derslerden tm öğrencisi gibiysen istanbul hukukta olabilir.. her boşlukta türkçe testi çözersen hüsrana uğrarsın zaten okuyup anlamaya dayalı bir sınav sayısalcıların çoğu zaten yapar türkçe sosyali özellikle senin rakibin olcak kişiler ilk 2000 i zorlayacak olanlar yani sayısaldan fire verirsen çok puan kaybedersin ve hedefine ulaşamazsın türkçe testi çözceğine matematik fene yönel senin rakiplerin hepsini full e yakın yapıcak...fen lisesiyim ben zaten iyi fen matematik yapcam diğerlerinden deme her okulda aynı müfredat bu mantıkla kazanman imkansız

• ben de fen lisesi mezunuyum öncelikle başarılar.Evet bir adım one geçmek istiyorsan özellikle sosyal yapmalısın.Zaten fen liseli oldugun için temelin cok saglam bi şekilde geleceksin son sene.Millet konu çalışırken büyük ihtimalle sen deneme ve teste abanırsın.Cerrahpaşa için sayısaldan çok az fire verip türkçeyi de az çok yaparsın.Sosyali de önemsemen lazım =) hadi bakalım başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal_ -- 1 Aralık 2011; 20:10:24 >
  • öncelikle yorumlariniz icin tesekkürler. tabi ki fen agirlikli calisiyrm benim anlatmak istedgm ygs icin sözel dersleri de unutmuyorum. arada onlara da calısyrm ygs icin. 40 turkce ve sosyl hic az degl cünkü. ygs iyi gecerse lys icin de moral olur.
    Daha Fazla Göster
  • ona da bakacağım tabi ki :)
  • Vallahi sosyal felan hava Türkçeyi yüksek yapan götürüyor işi.Sosyali yorumlayarak daha önceki calısmalarınla götürebileceğin kanısındayım ama TÜrkçe için her sene soru çöz TÜrkçe netlerin yüksek gelirse cok iyi olur.Birde sayısal derslere asıldınmı başarırsın
    Keremcem Yırtılır...
  • teşekkürler :)
  • lise 3'teyim, ben de cerrahpaşa istiyorum. öncelikle bu yaz tatilinde ders çalışma planı lafta kalmasın. geçen yaz çalışacam dedim ancak 1 ygs mat kitabı bitti. şu an sadece sayısallara abanıyorum. sözelleri son sene halletmeyi planlıyorum (11. sınıfın kimya+fiziğinin biraz zorlaması nedeniyle)
    e daha ne diyeyim sana da kolay gelsin inş kazanırsın.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.