Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (475. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
805.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevap geldi mi acaba veya gelirse haber verir misiniz?

Teşekkürler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-a-x E kullanıcısına yanıt

itiraz olayını kapattılar diye biliyorum hocam yapılmıyor artık. 28 eylüldü seyahat tarihi. vazgeçtim zaten ingiltere için için vizeye başvuracağım.  

• Ezio-Auditore kullanıcısına yanıt

Almanya red durumunda itirazı askıya aldı. Rahat rahat red etsinler diye herhalde.

• Başvuru tarihi 18 Eylül 2023, 16 Ekim 2023 sonuçlanmıştır yazıyor. İtalya seyahat tarihi 13 Kasım - 19 Kasım arası. Sonuç pasaportun içinde mi yazıyor? İlk defa vizeye başvurdum, nerden anlayacağım çıktığını vizenin?

edit: 13 Şubat 2024'e kadar multi vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipoksii -- 17 Ekim 2023; 21:24:47 >
  • werwer_131 W kullanıcısına yanıt

Henuz gelmedi maalesef bekliyoruz

• Merhaba arkadaşlar,

1,5 yaşındaki bebeğimizle birlikte İtalya seyahatimiz için schengen başvurusu yapacağız. Ailece yapılan seyahatlerde 18 yaş altı için muvafakatname çıkarmak zorunlu mu acaba?

• Sadece Mühendis kullanıcısına yanıt

İdata İzmir almanya için seyahati ailecek yapacak olmamıza rağmen noterden muvafakatnane aldı

• Agustosta basvurup sonuc alan var mi almanya icin

• Her geçen gün daha saçma sapan bir hal alıyor bu vize işleri. 7 ceddinin bilgisi, saçma sapan evraklar. İnatla insanlar gelmesin diye uğraşıyorlar. Bir süre asya daha mantıklı olacak gibi.

Her seferinde evrak toplamak zor geliyor artık. İtalya, yunanistan yapıp son kez avrupaya ara vermeyi planlıyoruz. Çekilecek iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 19 Ekim 2023; 16:6:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackjashua B kullanıcısına yanıt

Havalimanında çıkışta pasaport polisi ve uçağa binerken uçuş görevlileri de muvafakatname isterler, yanınızda bulunsun.

• Referans olması için yazıyorum.
    Almanya Turistik Shengen
    İdata İzmir
    Randevu 10 Ekim
    Pasaport teslim tarihi 20 Ekim
    1 yıllık Multi.
    Bekleyen herkesin vizesi en az bu kadar hızlı ve süreli olsun.
    Niyet mektubunu Almanca ve tüm seyahatinin planını detayli, tüm gelirlerimi kalem kalem ve hesabımda buyuk hesap hareketlerinin kanıtlarını ekleyerek yazdım. Banka hesap dokumunun önüne varlık durumumu gosteren kapak sayfası ekledim. 4 yıl önce Yunanistan Ankara red, 3 yıl önce ingiltere 6 aylık vize, 1 yıl önce Polonya 45 günlük tek giriş shengen vizelerim vardi. Sorusu olana yardımcı olurum.

• blackjashua B kullanıcısına yanıt

Mesela İtalya için niyet mektubunda İtalyanca İngilizce ve Türkçe ayrı ayrı yazıp vermek gerekir mi ?

Biirde varlık durumunu gösteren kapak sayfası tam olarak nedir onu anlayamadım.

Vizeni hayırlı olsun.

• Türkçe yazmanız yeterli. Eğer red edilip itiraz ederseniz, o durumda itiraz başvurusu o ülkenin resmi dilinde yazılıyor.

• "bebeğimiz" , ailece yapılan seyahat ...

anne baba yanında seyehat eden çocuk için muvafakatname aranmaz.

anne yada babanın ; birlikte olmadığı durumlarda ( başvuru-seyehat ), yada reşit olmayan çocuğun gerçekleştireceği seyahatlerde muvafakatname şartı vardır.

ben ve eşimin olduğu tüm seyehatlerde ( çocuğumun bebekliği dahil ) hiçbir zaman muvafakatname sorulmadı ve aranmadı.

anne ve babasının yanında olan çocuğa neyin muvafakatnamesi verilecek ?

• onuraydin36 kullanıcısına yanıt

Artık isteniyor. Bu konuda geçmişte yazılmış birçok mesaj var.

vize başvurusu ayrı seyahat ayrı, başvuru birlikte olsa bile seyahatın berarber yapılacağı garantisi yoktur.

• efemos E kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden zaten çocuklardan yanlız seyahat ediyorsa , yada aile bireylerinin tamamı yanında değilse ; diğer eşin “imzaladığı izin belgesi olan” muvafakatname alınmıyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuraydin36 -- 24 Ekim 2023; 17:14:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şöyle düşün. vizeler çıktı, anne ya da baba seyahatten önce aldı çocuğu kaçırdı. O zaman diğer taraf döner sen nasıl vize verdin muvafakatname olmadan diye dava açar vs. burada konsolosluk kendini koruyor, riski anne ve babaya vermiş oluyor.

hatta başvuru sonucu pasaportlar birlikte alınmayacaksa(anne baba) ona bile muvafakaname doldurtuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efemos -- 25 Ekim 2023; 13:38:31 >
  • havalimanından zaten muvafakatname olmadan çıkış yapamaz.

check-in yapamaz , pasaport polisinden geçiş yapamaz.

neden muvafakatname istiyorlar sorusuna cevap aramıyoruz.

muvafakatnamenin amacını sende bende biliyoruz. bundan yana sıkıntı yok zaten...

ben kendi tecrübelerime istinaden şunu söylüyorum;

Kendi vize başvurularımda , anne ve baba başvuruyu teslim alan görevli nezaretinde çocuğun başvuru evrağını imzalıyor. ( imzaladık )

bu sebeple muvafakatname talep edilmedi...

havalimanlarında da , ben ve eşimin olduğu ziyaretlerde de muvafakatname aranmadı.

muvafakatname neden düzenlenir sorusu , aslında aynı zamanda cevap niteliği taşıyor.

idata izmir italya , kendi tecrübelerimizden değilde ilgili firmanın evrak listesinden hareket daha sağlıklı olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.