Hocam 10 senedir gelmedi mi vize 😂😂😂😂 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (477. sayfa)

-
-
O zaman şöyle anlatayım. Şöyle bir uyguna gelen uçak bileti bulmuş olsam örnek olarak
İstanbul - Varşova 3 saat bekleme Varşova - Roma
Roma - Varşova 3 saat bekleme Varşova - İstanbul
Tek girişlik İtalya vizem var daha damga basılmadı diyelim. Bu bileti alsam Varşovaya inince sorun yaşar mıyım ? Yoksa bu koşullarda Polonyadan transit vize almam gerekir mi ?
-
haahaahhaha bu aralar geçmişe özlem mi duyuyorum nedir hahaha düzenledim mesajı
-
Transit dalga dümeni çok değişiyor, polonya konsolosluğuna mail atarak en net yanıtı alabilirsiniz. Schengen olsalar bile ülkeler arasında da uygulama değişebiliyor fakat benim naçizane görüşüm varşova->roma uçuş biletinizi yanınızda taşıyıp sınır memuruna havaaalanından çıkmayacağınızı, aktarmanız olduğunu söylediğinizde sorun olmaz gibi geliyor. Hatta iki uçuşunuz da aynı havayolundaysa doğrudan aktarma kısmına geçip hiç sınır memuru ile görüşmeme ihtimaliniz de var. yani özetle bilemiyorum
-
Selam arkadaşlar, İtalya'dan schengen için seyahatten iki ay önce başvuru yapmak yeterli olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Mühendis -- 14 Kasım 2023; 10:4:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne desek boş hocam ağustosta başvurup hala cevap bekleyenler var. Kasımda başvurup vizesini alan da var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ağustos gibi planlıyorum. Ne olur ne olmaz şubat mart gibi bulduğum ilk randevuya çöküp işlemleri başlatmayı düşünüyorum.
-
Polonya Schengen'e dahil bir ülkedir. Polonya - İtalya arasındaki seyahatte kimse size pasaport ve vize sormaz. Ama Polonya'ya girerken İtalya'dan aldığın vize ile neden Polonya'ya giriyorsun diye soracaklardır. Kural olarak vizenizi hangi ülkeden almışsanız o vize ile ilk girişiniz vize aldığınız ülke olmalıdır. Eğer çok geçerli bir sebebiniz varsa istisna olabilir. Geçerli sebebinizi evraklarla anlatabilmelisiniz. Yoksa geri bile çevirebilirler.
Varşova-Roma uçak bileti yeterli olur mu bilmiyorum.
-
Bu konu çok problemli bir konu gerçekten. Büyükelçiliğe mail gönderdim bakalım ne diyecekler ? Belki riske atmayıp direk uçuşta alabilirim.
-
Randevu alamıyorum asla. Ne zaman denemek lazım bilen var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konu problemli değil. Kural açık. Kuralın etrafından dolaşmaya çalışan sizsiniz.
Uçak bileti ne kadar fark ediyor bilmiyorum ama aktarma hava alanlarında da para harcanıyor. Sonraki uçağı beklerken, su içmek, kahve içmek, karnı acıkıp bir şeyler atıştırmak hep maliyete ekleniyor.
-
Sürekli deneyin.
-
Yoğunluk çok olduğu zaman randevuları bilerek kapatıyorlar hocam. Ara Ara bak randevulara
Hocam iki gündür konsoloslukla mail trafiği var onlarda net bişey söyleyemiyorlar. Bazen aktarmalı uçuşlar daha uyguna gelebiliyor ya bende ondan transit vize olayını araştırıyorum.
-
Kimse net bir şey söyleyemez. Tamamen gümrükteki pasaport polisine bağlı. Keyfi istemezse sokmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 17 Kasım 2023; 10:7:54 > -
01.09.23 ankara başvuru
Bügün itibari ile herhangi bir gelişme yok daha ne kdar bekliyecez bilemiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ekimde başvurdum bende Ankaradan hala bekliyoruz
Başvuru Yapılan Ülke : Almanya
Başvuru Tipi : Ticari
Başvuru Yeri : IDATA Altunizade
Başvuru Tarihi : 23.10.2023
Başvuru Sonuçlanma Tarihi : 15.11.2023
Vize Durumu : 1 yıllık multi
Daha önce 3 kez Almanya'ya girip çıktım, birçok schengen+UK vizem de var. Hangi ülkeden vize aldıysam hep oradan giriş yaptım. Bugüne kadar 4 kıtada 48 ülke gezdim.
2015 Almanya vize başvurum (turistik) : 3 aylık multi
2021 Almanya vize başvurum (ticari) : 6 aylık multi
2023 Almanya vize başvurum (ticari) : 1 yıllık multi
Bekleyenler buna göre karşılaştırma yapabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esquierdo -- 18 Kasım 2023; 20:33:59 > -
İstanbul Ankaraya göre daha hızlı cevap veriyor sanırım bunun tek sebebi yoğunluk mu acaba ?
-
uçuşun aktarmalıysa sorun olmaz, tek pnr dan bahsediyorum. tek pnr ile zaten gümrük polis vs muhattap olmuyorsun,direk bekleme alanına geçiyorsun.
2 ayrı bilet ile aktarma yapıyorsan (2 farklı pnr) firmalar farklı olacağı için ülkeye girip bavulunu alıp diğer uçuşa gitmen gerekiyor. bu durumda pasaport kontrolünden geçiyorsun, biletini gösterince zorluk çıkarmayacaklardır. tabiki her polis aynı değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X