Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TommyVialpando

Davet mektubu derken nasıl bir mektup ? normalde kalacağınız yerin açık açık tarihleri kağıt üzerinde kendi kişisel bilgilerinizle beraber yazılması gerekiyor.ilk vizeniz olduğundan değil de.1 aylık konaklama için 3500 tl biraz az para kabul edilebilir.tabiki eksik olan başka çok bilgiler var.siz en iysi verdiğim linkleri bir okuyun bunlar en güvenilir kaynaktır.daha da sorunuz varsa buraya yazın.

https://www.avrupa.info.tr/fileadmin/Content/Downloads/DOC/Schengen/CommonInformationSheet_TR.pdf

https://tuerkei.diplo.de/blob/1787348/a2f7c8872ab7e199d252e14b403e3b76/03-allgemeine-informationenen-schengen-visa-data.pdf

Alıntıları Göster
    Otelde kalsam evet biraz az para ama ben arkadaşımın yurdunda kalacağım ve oranın mutfağında yapılan yemekleri yiyecegim. Yani otel ve yemek masrafım yok. Bunu vizede belirtirsem şansım artar mı yoksa tam tersi misafir olarak yurtta mı kalınır denilip ret mi yerim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caagaataay -- 29 Nisan 2018; 2:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• caagaataay C kullanıcısına yanıt
    Yurtta kalacağınıza dair belge olabilir.veya yurtta kalacağınıza dair düz bir kağıda yazılmış davetiye dilekçesi'de işinize yarar.ankara büyükelçiliğinin sayfasında yazıyordu ama site şuan bakımda heralde göremiyorum.
  • 16 nisan Ankara bugun teslim aldım 1 yıl multi

• sil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DA42FF60 -- 2 Mayıs 2018; 10:18:17 >
  • sil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DA42FF60 -- 2 Mayıs 2018; 10:17:52 >
  • Turistik değil de ziyaret amaclı schengen vizesi alacağım fakat ziyaret edeceğim kişi akrabam değil. 1. Derece akraba olmayan birisi bana davetiye yollayabilir mi?

• TommyVialpando kullanıcısına yanıt
    Merhaba bir şey soracaktım, kuzenimin düğününe gitme maksatlı Mainz e gitmem lazım kuzenim ailesini çağırdığından maaşı beni de çağırmaya yetmedi belediye izin vermemiş, babam bi arkadaşı vasıtasıyla bana bir davetiye gönderttirmiş. Pasaportum var ama daha önce hiç yurt dışına çıkış yapmadığımdan prosedürleri bilmiyorum davetiye ile alakalı benim şimdi ne yapmaö gerek bu davetiye ile yardımcı olur musunuz?

Edit: Düğün 19 mayısta mainz de benim 19 mayısa kadar vize alabilme imkanım var mı orası da meçhul bayağı geç geldi davetiye.
    Planned length of stay kısmında da 19 mayıs / 19 haziran yazmışlar ya bizim tanıdık yanlış anladı olayı benim daha önceden ülkeye giriş yapmam lazımdı tam düğün günü değil sınavlarım yüzünden çok sıkışık bir zamana geldi her şey üst üste işin içinden çıkamadım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-322DB9263 -- 2 Mayıs 2018; 19:10:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caagaataay

Turistik değil de ziyaret amaclı schengen vizesi alacağım fakat ziyaret edeceğim kişi akrabam değil. 1. Derece akraba olmayan birisi bana davetiye yollayabilir mi?
    Turistik seyahat ile ziyaret amaçlı seyahat aynı şey, aynı vize. Herkes davetiye yollayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-322DB9263

Merhaba bir şey soracaktım, kuzenimin düğününe gitme maksatlı Mainz e gitmem lazım kuzenim ailesini çağırdığından maaşı beni de çağırmaya yetmedi belediye izin vermemiş, babam bi arkadaşı vasıtasıyla bana bir davetiye gönderttirmiş. Pasaportum var ama daha önce hiç yurt dışına çıkış yapmadığımdan prosedürleri bilmiyorum davetiye ile alakalı benim şimdi ne yapmaö gerek bu davetiye ile yardımcı olur musunuz?

Edit: Düğün 19 mayısta mainz de benim 19 mayısa kadar vize alabilme imkanım var mı orası da meçhul bayağı geç geldi davetiye.
    Planned length of stay kısmında da 19 mayıs / 19 haziran yazmışlar ya bizim tanıdık yanlış anladı olayı benim daha önceden ülkeye giriş yapmam lazımdı tam düğün günü değil sınavlarım yüzünden çok sıkışık bir zamana geldi her şey üst üste işin içinden çıkamadım :(

19 Mayıs'a vize alman imkansız değil ama zor. Evraklarını yarın versen belki çıkar. 15 iş günü sürüyor.

• quote:

Tamam bu geçerli bir onaylı davetiye sıkıntı yok.
    ama vize başvurusu yaparken özelikle arkadaş ziyareti olarak işaretlemenizi tavsiye ederim.davetiyeyi gönderenle akraba bağınız yok dikkatli olun sıkıntı çıkabilir.bu nedenden dolayı çok red yiyen var.
    bu hafta içerisinde başvuru yaparsanız 19'na kadar belki çıkabilir ama çıkmama ihtimali de var.
    idatanın kendi sitesinden gerekli evraklar var onları check-list olarak kullanabilirsiniz.
    evraklarınızı tas tamam verin.kesinlikle eksik evrak olayınız olmasın.
    Vize çıkma süresi 15 gün değildir maksimum 15 gün olarak ifade edilir.
    Benim 2 günde çıkan schengen vizem'de oldu.üstelik eskiden alman oturum iznim olmasına rağmen.
    bu işin sabit bir fonksiyonu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyVialpando -- 2 Mayıs 2018; 23:6:19 >

Çok teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum; bizimkiler çevreye eşe dosta sorumuş ne kadar para gerekli diye biri 3000€ biri 30.000€ bankada para olması lazım demiş kafam karıştı, arkadaş ziyareti için gelen davetiye bu hesapta olması gereken (yada davetiye olduğu zaman böyle bir şart kalkıyor mu?) parada değişiklik oluyor mu?

Benim maddi durumu olmayan uzak tanıdığım kişiler bir kaç ülkeyi gezmişti hiç sanmıyorum 30.000 € ları olduğunu.

Yukarda bir arkadaşa iki link atmışsınız ikisini de okudum bu davetiye ile ilgili bir şey göremedim ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-322DB9263 -- 3 Mayıs 2018; 0:3:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• quote:

Çok teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum; bizimkiler çevreye eşe dosta sorumuş ne kadar para gerekli diye biri 3000€ biri 30.000€ bankada para olması lazım demiş kafam karıştı, arkadaş ziyareti için gelen davetiye bu hesapta olması gereken (yada davetiye olduğu zaman böyle bir şart kalkıyor mu?) parada değişiklik oluyor mu?

Benim maddi durumu olmayan uzak tanıdığım kişiler bir kaç ülkeyi gezmişti hiç sanmıyorum 30.000 € ları olduğunu.

Yukarda bir arkadaşa iki link atmışsınız ikisini de okudum bu davetiye ile ilgili bir şey göremedim ne yazık ki.
    30.000 € mu herhalde iltica başvurusunda olması gereken para miktarı.kesinlikle öyle bir şey yok.tabiki varsa paranız okadar koyabilirsiniz ama mecburi bir şey değildir bu.
    Sigorta sürenizi ne kadar yaparsanız O kadar vize süresi verilir.
    Davetiyeyi kalacak yer için ücret ödemediğinizi düşünün.
    Hotel olsaydı daha fazla miktar olabilirdi
    2 haftalık gezim için 3600 TL+ 2000 TL'Lik kredi kartı dökümü vermiştim.Buradan hesap yapın.Davetiye işi kolaylaştırır ilk vize alacağınız için daha iyidir.Davetiye ile ilgili nasıl bir sorunuz var ? yardımcı olayım özelden.

Anladım teşekkürler, seyahat sigortası ile vize doğru orantılı :)
    Ben öğrenciyim herhangi bir gelirim yok, ailemden para alıp vadesiz hesabıma yatırıp onun dekontunu göstermem gerekli herhalde sizce 3-4 haftalık seyahat için ne kadar bir tutar göstermeliyim?
    Bir de uçuş rezarvasyonu demiş konsolosluğun sitesinden indirdiğim dökümanda vize çıkmadan uçak bileti almadım diyelim bunu göstermesek bir problem olur mu ya da bu dönüş uçağından mı bahsediyor burada? Yani bu adam dönüş biletini almış kalmaz bizim ülkede mantığında?

• Uçak bileti almanıza gerek yok bende öğrenciyim annem kefil olmuştu bana en son gittiğimde.yani kefil dediğim de ondan aldığım parayı hesaba koyup 1-2 saat sonra çektim.bir a4 kağıdına kefil olunan kişi yazsın "giderlerini ben üstleniyorum "diye.hesaptayken parayı gösterip evrağı al.daha sonra parayı atm'den veya bankadan çek.
    Türk hava yolları yetkili acenteden ücretsiz uçak rezervasyonu yapabiliyorsunuz .gidiş -dönüş olarak almanızı tavsiye ederim.uçak rezervasyonunun üzerinde isim soyisim yazması gerekiyor.uçak bileti almanızı tavsiye etmiyorum kesinlikle konsolosluk / elçilik sizden burada seyehatınızı kanıtlamak için bir döküm istiyor yani bilet satın alacaksın diye mecburiyet yok yine :) ayrıca almanca dilinde yazılmış bir iyi niyet mektubu'da işinizi görür " sadece gezi için gidiyorum geri geleceğim " tarzında.
    Çok teşekkürler, bir şey aklıma takıldı, anneniz size kefil olunca parayı annenizin banka hesabı üzerinden mi göstermiştiniz? Yoksa kendi hesabınıza atıp mı parayı döküm gösterdiniz, eğer öyle yaptıysanız annenizin giderlerini ben üstleniyorum diye yazması gereksiz değil mi? Zaten para sizin hesapta oluyor.

• quote:

Çok teşekkürler, bir şey aklıma takıldı, anneniz size kefil olunca parayı annenizin banka hesabı üzerinden mi göstermiştiniz? Yoksa kendi hesabınıza atıp mı parayı döküm gösterdiniz, eğer öyle yaptıysanız annenizin giderlerini ben üstleniyorum diye yazması gereksiz değil mi? Zaten para sizin hesapta oluyor.
    ben kendi hesabıma atmıştım ama 3 aylık istenilen banka hesap dökümü var onu annemin hesabını göstermiştim.
    Anladım yardımların için teşekkür ederim

• Merhaba

Abimi ziyarete Almanya’ya gitmeyi düşünüyorum. Eşim ben ve 2 ufak çocuğum . Burada ticaretle uğraşıyorum. Eşim yanımda sigortalı olarak gözüküyor. Bir oğlum ilkokul öğrencisi, diğeri 4 yaşında . Almanya’dan davetiyemiz var ve abim Alman vatandaşı . Daha önce orada okula gittim 2 yıl kaldım ve 2001senesinde 15 günlük bir ziyaretim oldu . Evimiz arabamız var . 3 aylık vize başvurusu yapsam kabul edilirmi acaba...

• Merhabalar bir sorum olacak,
    Erasmus için almanya vizesine başvuracağım, kabul mektubum var konaklama olarak akrabalarımda kalıcam fakat ayrı şehirde okul ve konaklayacagım yer 1.30 saatlik bir yol var, vizede red çıkma gibi bir sorun teşkil eder mi?
    Ayrıca erasmus belgelerinin orjinali gelmedi bana ıslak imza ile tarattılar vizede bunu sunmam eksi olur mu ? Okuldan bana istersen konsolosluga faxlayabılırde dediler ayrıca?
    Ve staj 2 ay fakat ben staj başlangıcından 4 gün öncesi ve bitişinden 4 gün sonrası iin vizeye başvurucam bu eksi bi durum yaratırmı?
    Son olarak bu kadar tedirgin olmamın sebebi bir kez red yemiş olmam, bu etki edermi vize için.
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.