Şimdi Ara

İcewind Dale™ Enhanced Edition™ & İcewind Dale II™ ( ÇIKTI ) Türkçe Yama Çıktı! (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
7
Favori
18.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Icewind Dale Enhanced Edition'ına ilişkin ek metinlerin çevirisini de tamamladım arkadaşlar. Baldur's Gate Enhanced Edition yerelleştirme ekibi tarafından Baldur's Gate 1 ve 2'de geçip de IWDEE'ye entegre edilmiş yerler de aktarıldı. Oyunumuz 30 Ekim 2014 tarihinde Türkçe olarak siz oyun severlerle buluşacak. IWD'yi Türkçe oynama keyfini bilgisayarınızda, tabletinizde ve telefonunuzda yaşayabileceksiniz. :)
  • GoG.com'dan Icewind Dale'mı Yoksa 2 ninmi Complete editionunu alsam diye çok düşündüm.Ve Yabancı forumlarda arama yaptığımda Icewind Dale 1'in Hikaye-Atmosfer-Diyalog seçimleri ve onların oyuna etkisi -Kullanılan ArkaPlan Müzikleri olarak Daha iyi olduğunu yazdılar genelde.
    Icewind Dale II içinse UI better-Görev açıklamaları daha iyi-Daha iyi Skills- Daha Farklı Sınıflar ve daha geniş sınıf yapılandırması-Daha iyi Grafikler-Daha iyi karakter modellemeleri vs gibi şeyler yazdılar.
    Bu durumda tercihim ICW Dale 1-den yana oldu ve 10$ almış bulundum.Umarım pişman olmam:D
    Birde bu türkçe yama 1 içinmi 2 içinmi?
  • Oyunu az önce oynamaya başlayacaktım Config ayarı yapıyordumki bir sorunla karşılaştım.Aşağıda sslerini paylaştım.Video kartım OpenGL destekliyor bu arada.Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir:S Mouse hareket ettirdiğimde böyle bir görüntü oluyor ve ekran durmadan yanıp sönüyor Opengl Accelerated grafikleri açtıgımda.Kapadığımda ise düzeliyor:S Ama Config açıklamasında ekstra video hardware kartınız varsa açın diyor yani bendede vaaar:D Neden böyle oluyor.

     İcewind Dale™ Enhanced Edition™ & İcewind Dale II™ ( ÇIKTI ) Türkçe Yama Çıktı!



     İcewind Dale™ Enhanced Edition™ & İcewind Dale II™ ( ÇIKTI ) Türkçe Yama Çıktı!


    O işaretlediğim yeri kaparsan sorun yok ama ben onları açarak oynamak istiyorum:(




  • OpenGL Flicker Sorununu Çözdüm arkadaşlar internette biraz araştırdım ve Icewind Dale Opengl fix adında bir dosya indirdim.
    2. olarakta Nvidia kontrol panelinden üçlü ara bellekleleme(Triple Buffering) : OFF olarak ayarladım
    Artık oyun takılarak deil Smooth brşekilde Yağ gibi kayarak hareket ediyor karakterler:D Oh bee.
    Açtığım Sınıflar ise şöyle;
    Giriş hikayesinden çok etkilendiğim için Barbarlara üzülüp ve intikam duygusuyla birlikte

    Lider :Main:Human-Fighter(Barbar Görünümlü ehehe)

    Human-Paladin

    Elf-Korucu(Ranger)

    Buçukluk-Hırsız

    Human-Ruhban(Cleric)

    Elf-(Büyücü)

    Ayrıca Şu Türkçe yamadan Sonra Halberd - Large Sword-Mace-Hammer -Flail gibi silahları karıştırmaya başladım.Umarım kullanmayacağım silaha point yatırmam




  • Sormam gereken 1-2 Soru var kafamda
    1.Icewind Dale oynayanlar varsa ise Config ayarındaki FPS kaç yapıyorsunuz? 60 yapınca kamera rahatlıyor smooth birşekilde haritayı kaydırabiliyorum.Ama bu sefer karakterler çok hızlı yürüyor koşuyor adeta npclerde aynı şekil.
    40 fpsdede durum aynı
    30 FPS indirince oyun normal hızına dönüyor karakterler normal hızlarında yürüyor ama bu seferde haritayı kaydırmak güçleşiyor ve takıla takıla gidiyor.
    2.ise, Bu oyunda Dark elf Sınıfı yokmu acaba:S ben dark elf olmak istiyordum ama bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokyabgu

    Icewind Dale Enhanced Edition'ına ilişkin ek metinlerin çevirisini de tamamladım arkadaşlar. Baldur's Gate Enhanced Edition yerelleştirme ekibi tarafından Baldur's Gate 1 ve 2'de geçip de IWDEE'ye entegre edilmiş yerler de aktarıldı. Oyunumuz 30 Ekim 2014 tarihinde Türkçe olarak siz oyun severlerle buluşacak. IWD'yi Türkçe oynama keyfini bilgisayarınızda, tabletinizde ve telefonunuzda yaşayabileceksiniz. :)

    Harika bir haber :)

    Dark elf sınıfı var; Sprite Mirroring tıklaması hariç ayarlarımız aynı bu arada.

    Kara elflerden oluşan bir grubum var yukarıda Ss lerini paylaşmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokyabgu

    Icewind Dale Enhanced Edition'ına ilişkin ek metinlerin çevirisini de tamamladım arkadaşlar. Baldur's Gate Enhanced Edition yerelleştirme ekibi tarafından Baldur's Gate 1 ve 2'de geçip de IWDEE'ye entegre edilmiş yerler de aktarıldı. Oyunumuz 30 Ekim 2014 tarihinde Türkçe olarak siz oyun severlerle buluşacak. IWD'yi Türkçe oynama keyfini bilgisayarınızda, tabletinizde ve telefonunuzda yaşayabileceksiniz. :)

    Oh Mis :) Ellerin dert görmesin Amin çok teşekkürler
  • Zorluk olayı çok acayip yapmışlar bir tık arttırınca damage vuramıyorsun +Moblar sana bir vuruşta Canının %90ını gidiyor.Bir tık azaltıncada Aşırı kolay oluyor.Bu auto atağa bırakıp kahve almaya gidiyorum o derece:D Nasıl oynasam bilemedim.
    Birde şu envanter düzenleme olayı biraz can sıkıyor tek tek uğraşıyorsn.Ha bide keşke baldur's gate EE deki gibi moblar öldükten sonra Skil barın üstünde Loot barıda açılsaydı oradan toplasaydık adamları mobun etrafından çek tek tek tıklamaya çalış filan:D Neyse alışırız heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 25 Ekim 2014; 15:44:10 >
  • Enchantion Edition çıktı oradan oyna :=)

    Steamde 30 TL.
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Beamdog'dan 20 Dolara az önce aldım oyunu.Keşke GOG.com'dan complete edition almasaydım:d Elimde patladı resmen o şuan
    Enhanced edition'a biraz baktım camera açıları daha düz geldi birde gogdaki sürümde oyn hafif takılarak gidiyordu ve 30 fpsnin üstüne çıkardıgım zaman oyunda sorunlar olabiliyordu.Bunda o biraz düzelmiş
    birde Loot olayını güzel yapmışlar tamda istediğim gibi BG EE dede böyleydi en azından oynanabilirliği önemli ölçüde arttırmışlar.Ekstra yeni skiller filan eklendi diyolar Rogue açıcakken aklıma Mageye gitti şimdi bak:D
  • BG'nin motoru ile yapılan şu oyunları bi beceremiyorum ki.
  • Türkçe dil desteği sadece PC&MAC ile sınırlı olmayacak. Pek yakında Icewind Dale Enhanced Edition'ı IOS ya da Android cihazlarınızda (tablet, telefon) da Türkçe oynayabileceksiniz.
  • Değerli dostum Gökhan'a emeklerine sağlık, geçmiş olsun diyorum ve credits ekranındaki yazı için hem kendim hem 23 Studios ailesi adına teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın önceden tamamlanması ve Enhanced Edition'ın çıkış tarihi çok iyi denk geldi ve oyun resmî olarak Türkçe oldu.

    Böyle bir çalışma önceden başlamasaydı oyunun Türkçe çıkma ihtimali düşük olabilirdi. Nitekim Baldur's Gate 2 Enhanced Edition çevirisinin iptal olduğunu öğrendim.

    http://forum.baldursgate.com/discussion/33467/baldur-s-gate-2-enhanced-edition-cevirisi-iptal-oldu

    Bildiğim kadarıyla Baldur's Gate 2 Enhanced Edition projesinde 40'tan fazla çevirmen yer alıyordu ama bu kadar çevirmene rağmen proje zamanında yetiştirilemeyeceğinden iptal olmuş. Dile kolay 1 milyon kelime üzerinde bir proje bu. (Kelime sayısı Skyrim'den fazla olabilir)

    quote:

    --Son durum--

    Bilginize, Baldur's Gate 2: Enhanced Edition Türkçeleştirme projesinin uzun sürmesi ve tahmin ettiğimiz süre içerisinde çıkamayacağından iptal edildi. Çeviri ekibinden geriye kalan kişiler ile Icewind Dale: Enhanced Edition ve diğer 'Enhanced Edition' oyunlarına dil destek çalışmalarımız sürecek.


    Bu vesileyle düşüncelerimi yazmak istiyorum.

    Gönüllü grupların olması ve Türkçe yamalar üzerinde çalışmalar yapılması Türk oyun sektörü için güzel bir şey, bizler de Oyun Çeviri'de hatırı sayılır miktarda gönüllü proje gerçekleştirdik. Ama iş resmiyete bindiğinde su koyveren çeviri gruplarının olması firmalar açısından olumsuz bir hava yaratabiliyor.

    Elbette bu tip çalışmaların gönüllü yapılması takdire şayan olsa da rpg gibi ciddi emek isteyen oyun türleri için resmîleştirilme çalışmalarının sonunu getirebilecek ekiplerin kurulması büyük önem taşır. Özellikle resmî işlerde belli bir son tarih olur ve işin ucundan tutmak isteyenleri sonradan pişman ettirebilir, stres altına sokabilir ve neticesinde de bu çalışmalar iptal edilebilir. Özellikle ilk kez bir araya getiren gruplarda bu sık yaşanan bir durum. Zamanında gönüllü çalışmalarda bu tip sıkıntıları bizler de yaşadık ama onda bir son tarih olmadığından bir şekilde projelerin sonunu getirebiliyorduk. İş yükü ağır olan resmî çalışmalar ise bambaşka bir sorumluluk istiyor. Yeri geldiğinde tam zamanlı çalışılması gerekiyor.

    Umarım ileride güncel ve kaliteli rpg oyunları için de çalışmalar yapabiliriz.

    Dostlarım Gökhan ve Said, BSC ekibi ile röportaj gerçekleştirmişti. Bu çalışmalarla ilgili bilgi almak isteyenler röportajı izleyebilir.

    http://www.bolumsonucanavari.com/VideoIncelemeler-Oyun_Odasi__23_Studios_ile_Oyunlari_Turkcelestirme_Uzerine_Konustuk-12805.htm


     İcewind Dale™ Enhanced Edition™ & İcewind Dale II™ ( ÇIKTI ) Türkçe Yama Çıktı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 1 Kasım 2014; 23:34:03 >




  • SS'i görüncü duygunlandım başarının emeğin göstergesi hoş olmuş cidden :)

    Manevi huzurunu düşünemiyorum.

    Baldur's Gate 2'nin iptal olması çok kötü ya :S
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende party'i Komple sizinki gibi yapmayı düşünüyorum.Çünkü son bossta Good olan karakterleri hepsi ölüyormuş ben genelde hep kaotik good yada nötr good tüm partyi bu şekilde oynuyordum sırf paladın için mecburi lawful good secıyordm ama diger 5kişide good.Bu sekilde bossta tüm party yatar dimi?Yani illa evil olması lazım sanırım?
    O yüzden kafamı kurcaladıgı ıcın bir türlü good party ile oynayamıyorum oyuna veremiyorum kendimi okadar oynaypta son bossta evil yoksa grupta party güm olur ve saatler boşa gider diye korkuyorm:D
    Full evil yaparsam çok götürüsü olurmu benden? Yani alışverişlerde fazla altın gitmesinden başka kötü bir tarafı varmıdır?Exp yonunden lv atlarken npclerle görevlerden kötüyüm diye düşük altın yada düşük exp verme durumu varmıdır?
    Cevaplarsanız çok makbule geçer:D
  • Good partinin ölmesi gibi bir durum yok, 2. oyunda sadece bir büyü var son bossun kullandığı o da kısa bir süre stun sadece, eğer parti evil ise etkilenmiyor ama çok da gerekli değil.
    Nasıl istiyorsan o partiyle oyna her ikisininde getirisi götürüsü farklı, sadece goodların veya sadece evilların kullanabileceği silahlar var. Bazı görevlerde goodlar (paladinler özellikle) para kabul etmeyebiliyor.
    Oyunu ilk defa oynarken bu kadar dışarıdan gelen bilgilerle kasmayın kendinizi, rahat olun, nasıl istiyorsanız öyle oynayın. En zevkli bu şekilde olur.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler o zmn full good bir party yapacağım
    Birde son bir sorum daha olacak alttaki resimde Parti Lideri Neutral Good Cleric(Ruhban) olmasına rağmen konusurken Gloin diyorlar bana Gloin Cücenin ismi:Üstelik o Nötr Evil.Yani satıcılar ve Barmen kadında gloin diyor nerede yanlıs yapıyorm acaba.,.S Normalde parti baskanı kimse onunla konusmaları gerekir? Hadi evil diye konusmasa anlarım ama good karakter :(

     İcewind Dale™ Enhanced Edition™ & İcewind Dale II™ ( ÇIKTI ) Türkçe Yama Çıktı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 2 Kasım 2014; 12:43:51 >




  • Bilemiyorum şahsen, IWD oyunlarında kim seçiliyse o konuşur genelde, ona göre dikkatli seçmek lazım. Bütün parti seçiliyse en yakında konuşmayı başlatabiliyor bazen.
    Evil olmana bakmaz çoğu konuşma,onlar da hissettir zaten gidişattan.
  • Kafam karıştı şimdi IWD 1 in enhancedi çıktı değil mi? Peki Türkçe olarak sonra patchle mi gelecek yoksa şu anda alsam Türkçe geliyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathcallsdeath

    Kafam karıştı şimdi IWD 1 in enhancedi çıktı değil mi? Peki Türkçe olarak sonra patchle mi gelecek yoksa şu anda alsam Türkçe geliyor mu?

    Icewind Dale Enhanced Edition çıktı ve şu an Türkçe. Satın aldığınızda Türkçe oynayabilirsiniz.

    http://store.steampowered.com/app/321800/

    Diller:
    Türkçe
    İngilizce
    Fransızca
    İtalyanca
    Almanca
    İspanyolca
    Lehçe




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.