Şimdi Ara

İçerisinde şifreli Windows olan HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlarlar bu hdd'nin içinde bir Windows 7 yüklü ve kullanıcı parolası var. , Parola bilinmiyor bu sebeple bilgisayar açılamıyor. Format atamam çünkü driverleri bulmak yüklemek ayrıca lisasns anahtarı da kaybolacak format atarsam.

Bu hdd'yi HDD kutusuna koydum , başka bir Bilgisayarda bu şifreyi nasıl kaldırabilirim acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu yöntemi deneyebilirsiniz hocam:
    2013Electronics&Computersyoutube
    How to Reset Windows 7 Password without any Software or Bootable USB/CD/DVD media.
    https://youtu.be/5NckCxkZUnw

Ben bi defasında win7 için usbden boot edilen bi program kullanmıştım ama ismini hatırlamıyorum ilk yöntem olmazsa şu programları deneyebilirsiniz :

Lifewire
    7 Free Windows Password Recovery Tools
    https://www.lifewire.com/free-windows-password-recovery-tools-2626179

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu linkte verilen iso dosyasını ( uptobox yazan linkte verilen iso dosyasını ) rufus ile başka bilgisayardan flaşınıza kurup kendi bilgisayarınızı usb'den açmayı deneyin. Farklı bir Windows 7 ekranı gelecek ve masaüstü açılacak. Masaüstündeki şifre değiştirme programını (password renew,ntpwedit) deneyin. Olmadı ordan cmd'yi açmanız mümkün. Rufus ile kurulumda başka bir bilgisayar gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 12 Temmuz 2019; 8:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Şu yöntemi deneyebilirsiniz hocam:
    https://youtu.be/5NckCxkZUnw

Ben bi defasında win7 için usbden boot edilen bi program kullanmıştım ama ismini hatırlamıyorum ilk yöntem olmazsa şu programları deneyebilirsiniz :

https://www.lifewire.com/free-windows-password-recovery-tools-2626179
    Cabriolet hocam bu yöntemi çok denedim ama ben bilgisayarı tekrar başlatınca söyledikleri seçenekler çıkmıyor.
    Sadace güvenli modda başlat. Bilgisayarı en son ki iyi haliyle çalıştır vs var.

Mami hocam aslında harddiski basba bir bilgisayara bağlayınca ( taşınabilir harddisk olarak ) içindeki dosyaları herşeyi görebiliyorum. Bu yolu deneyerek nasıl ulaşırım şifreye ? Çünkü biosda USB ile başlatma seçeneği yok anakartta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Boot menu'den başlatılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Boot menu'den başlatılabilir.
    Asus p5gc hocam anakart. Boot menüsünde nasıl bir yol izlemeliyim

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    ESC DEL F2 F8 F10 F12 tuşlarını deneyin. Anakartın usb bellekten başlatma özelliğinin olmaması saçma geliyor bana. Belki vardır'da siz bulamamışsınızdır hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski şirketimde parola sıfırlamak için Active Password Changer 3.0 kullanıyorduk, saniyesinde sıfırlıyordu. Bootable usb yapın. Araştırıp, bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

ESC DEL F2 F8 F10 F12 tuşlarını deneyin. Anakartın usb bellekten başlatma özelliğinin olmaması saçma geliyor bana. Belki vardır'da siz bulamamışsınızdır hocam.
    Format atma bilgim var hocam , biosa giriyorum ama CD ile başlatma. , HDD ile başlatma , var

• Kendi bilgisayarının model numarasını falan yazıp bak. Olmaması imkansız. Öncesinde farklı bir ayar da gerekebilir. Mesela fast bios mode u kapatman gerekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun için 2 yol var.
    birincisi 3.parti yazılım kullanmak. örneğil lazersoft. elcomsoft gibi.
    Diğer yöntem ise windows7 usbveya dvd kurulumu ile bilgisayarı başlatıp komut veyahut açılışta onarım moduna alıp
    burada komut sistemine girerek bir yönetici kullanıcısı oluşturmak sonra bu kullanıcı ile bilgisayarı açıp diğer kullanıcının şifresini kaldırabilirsin.

komut sistemi ile kullanıcı açma diye aratın.
  • ben başımdan geçeni anlatayım sana :

ben de 7-8 yıllık eski bioslu asus var.bootta usb seçeneği gözükmüyor.asusta F2 bios ,F8 boot.

ben usb ye iso dosyası yukledim,bir deneyeyim dedim.pc ye açar açmaz 4-5 kere F8 bastım.
    karşıma hemen seçenekler çıktı.usb yi seçtim , mis gibi kurdum.
    halbuki biostan hiçbir ayar yapmamıştım.
  • Bana DM den yaz bro ayrıntılı olarak anlatacağım %100 çözüm. Programa falan gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.